Serier / Regionsløbene / Region Syddanmark

Region Syddanmark

Centrale oplysninger:

15. juli 2022 kl. 0830 / kl. 0900
Adresse: Drivvejen 1, 6623 Vorbasse
Ruten: 7,05 km rute
Overnatningsmulighed: Samme som dagen før
Kredit/Hjælp: David Bredo
 
Rimelig flad rute i terrænet omkring metropolen, Vorbasse. Vi lægger naturligvis vejen forbi de to absolut største seværdigheder i byen, Krigshavnen og Markedet. Markedet holder dog først åbent ugen efter vores visit, men hvor kan prale af,  at have løbet næsten igennem Markedet, ugen før det hele åbner...?
5 lange runder og 1 kort på 6. omgang. Halvmarathon får lidt ekstra meter på kontoen, da de får 3 fulde runder.
 
Vorbasse Krigshavn
’Krigshavnen’ har samme oprindelse som markedets berømmelse: Den beskedne gadedam midt på hovedgaden, som man ser på fotografier fra 1900 og hen til ca. 1920, blev i slutningen af 1920erne til et pænt lille anlæg. Indtil da var den både oplagsplads for byens handlende og håndværkere, og det sted, hvor man vandede sine kreaturer og heste. Professor Labri, en markedsgøgler i starten af 1900-tallet, gjorde både dammen og Vorbasse marked landskendt i en af sine vrøvlemonologer, hvor han fortalte, at han var ankommet ’i en undervandsbåd til Vorbasse Krigshavn’. I nogle år stak overdelen af en russisk ubåd endda op af vandet… siden er den sejlet videre til byens campingplads. Vandet ligger fredeligt hen, en oase for i hundredvis af karper, nogle få ænder – og slagskibet ’Labri’.
 
Vorbasse Marked
Vorbasse Marked er "Danmarks Største Familietradition", som hvert år besøges af op mod 250.000 glade gæster. Det første marked fandt sted i 1730 og har "kørt" siden.

Hvert år besøges Vorbasse Marked af ca. 4-500 heste, ca. 650 kræmmere, mere end 200 smådyrshandlende, Danmarks største omrejsende tivolier, kæmpestort underholdningsprogram og selvfølgelig landevejens farende svende, hvilket gør Vorbasse Marked til Danmarks førende heste- & kræmmermarked og samtidigt landets største familietradition.