Serier / Regionsløbene / Region Nordjylland

Region Nordjylland

Centrale oplysninger:
 
7. juli 2020 kl. 0830 / kl. 0900
Adresse: Skovvej, Arden (ved naturpladsen), 9510 Arden Her
Ruten: 10,55 km i Rold Skov
Overnatningsmulighed: Comwell Rebild Bakker, Danhostel Rebild, Rold Storkro
Kredit/Hjælp: Karen Bente Holmgaard, tidl. ruteplanlægger i første udgave af Regionsløb og tidl. deltager ved flere løb.
 
I kan glæde jer til denne tur rundt i den sydlige del af Rold Skov, som Naturstyrelsen har givet lov til, at vi løber i denne dag. Underlaget er udelukkende grusveje og skovveje, og der er ca. 800 meter på en decideret gedesti med udsigt over St. Økssø Mose. Vi løber kun cirka halvvejs rundt om søen før ruten går langs banen tilbage til Arden Naturplads (Skovvej). Ruten er 10,55 km, og vi vil tilsigte, at der er et depot lidt før de 5 km.

Ved ca. 4 km på første runde passerer man to døre til noget, der må være en indgang til et militært anlæg. Vores bedste bud er at det er en af flere ”hemmelige” indgang til Regan Vest. Slå det op – og du bliver overrasket over, hvad der ligger under Rold Skov! Slut med troldeskovsfortællinger – nu kan man tale om en ægte koldkrigsbunker!

Af praktiskinfo kan vi meddele, at der er toilet ved start, men også adgang til toilet ved jernbaneoverskæringen og Mosskovpavillionen ved de ca. 7,5 km.

Der er begrænsede parkeringsmuligheder, så hvis man er lidt frisk, parkerer man ved Mosskovpavillionen og går sydpå ned til startstedet, og ellers parkerer man langs Skovvej, før man når til Naturpladsen/startstedet. Vær under alle omstændigheder rar at følge ”parkeringsinstruktøren” denne morgen.