Serier / Kommune-serie Vest / 6. november

6. november

Centrale oplysninger:
6. november 2022 kl. 0900
Adresse: Humlevej 32 7800 Skive (Hancock Bryggerierne)
Ruten: 10,55 km
Overnatningsmulighed: Struer/Holstebro
Kredit/Hjælp: Kim Høxbro (29 deltagelser i Marathon Danmark-regi, så han ved, hvad der efterspørges og at oplevelserne/seværdighederne er i førersædet, mens PR-venlige ruter er palceret bagerst i køen)
 
Blandet rute med stier, asfalt, strand, havn, Danmarks længste træbro, by, park, og Danmarks suverænt bedste bryggeri, der aldrig har brugt en krone på markedsføring.
Efter løbet får man naturligvis lov at smage på varene :-)
 
Historien om Hancock bryggerierne. Officielt begyndte det i 1876, da A.P. Lorentzen i Nørregade 44 begyndte en lille hjemmeproduktion af hvidtøl. I 1889 forpagtede Christian Daugaard bryggeriet, inden han overtog det på tvangsauktion i 1892. Yderligere 3 år senere opkøbte Christian Christiansen bryggeriet og udvidede og opdelte i Thordal (ølbryggeri) og Krystal (mineralvandsfabrik).
​I 1954 flyttede tapperiet udenfor byen til den nuværende adresse. Selve bryghuset blev liggende i Nørregade, og man kørte derfor øllet i tankbil til tapperiet udenfor byen. Først 1963 flyttede bryghuset og lagerkældrene med. I begyndelsen af 1950 forsøgte man at udvide eksporten, hvorfor man havde brug for et mere internationalt klingende navn til eksportøllet. Da eksportsælgeren var engelsk gift, lå løsningen lige for. Hustruens pigenavn var Hancock, og dermed havde man også et logo.