Serier / Kommune-serie Vest / 31. oktober Odder

31. oktober Odder

Centrale oplysninger:
31. oktober 2021 kl. 0900
Adresse: Ca. 100 m vest for Strandgade 17, 8300 Odder i Hou. 
Ruten: 5,3 km (afmærkes med lyserøde flag)
Overnatningsmulighed: Stribevis af mulighed Booking.com
Kredit/Hjælp: Søren Kuhlmann, deltog og gennemførte Regionsløb 2019
 
Rutens underlag er en blanding af asfalt og grusstier. Grusstierne finder vi fra syd til op langs Kattegat i nord, inden vi drejer vestover og ind i land, inden næsen vendes hjem sydover på ny.
 
Odder kommune har samlet 70 km kyststrækning i/langs Kattegat. Hou eller Hov, som den skrives ind i mellem, er kommunes næststørste by med sine omtrent 2000 indbyggere. Alligevel er byen begunstiget af Hou Maritime Idrætsefterskole og Egmont Højskolen.
 
Derudover er et af varemærkerne for Hou deres Maritime miljø, hvor vi har start/målområde. Fra havnen er der færgeforbindelser til den bilfri ø, Tunø, som har en 8 km vandrerute med dertilhørende skattekort. Desuden er den mere kendte færgerute til Samsø også en del af havneområdet i Hou. I øvrigt kan man også sejle fra gårsdagens by til Samsø, hvis man befinder sig på fastlandet.
 
Stien, vi skal løbe på, Kyststien, er ligeledes er varetegn for Hou. Det er ikke bare en kyststi, den er sågar handicapvenlig. Stien har udsigt til Hou Strand og én af Hous andre store attraktioner, Vandhalla, en stor svømmehal med en 90 m lang vandrutsjebane. Vandhalla er tidligere kåret til Danmarks mest handicapvenlige badeland.