Serier / Kommune-serie Vest / 29. oktober Syddjurs

29. oktober Syddjurs

Centrale oplysninger:
29. oktober 2021 kl. 0900
Adresse: Agri Bavnehøj Vej 5A, 8420 Knebel (m. off. toilet)
Ruten: 5,8 km - ruten tilpasses evt. med vendepunkt / prolog (afmærkes med lyserøde flag samt allerede afmærket vandresti)
Overnatningsmulighed: Stribevis af muligheder Booking.com
Kredit/Hjælp: Jesper Ølsgaard, tidl. ruteplanlægger i Solrød ved Kommuneserie Øst og fuldførte selvsamme serie.
 
Rutens underlag er ca. 90 % grusstier og resten fordelt mellem lidt trail og andre stier. Dermed har vores ruteplanlægger sørget for ingen asfalt. Omtrent 150 hm/omgang.
 
Asfalt i det naturskønne område af Danmark vil næsten også være synd. Landskabet i Nationalpark Mols Bjerge er vildt og bakket med utrolige udsigtspunkter. Nationalparken er oprettet i 2009 og dækker 180 kvkm. Den fredede del af Mols Bjerge er beliggende centralt i naturparken, der er beliggende i den sydlige del af Syddjurs kommune.
 
Lærken slår sin trille rundt om Agri Bavnehøj, der med sine 137 m.o.h. er det højeste punkt i Mols Bjerge.

Herfra ser du kuperet dødislandskab, Trehøje med sine tre pukler og Tirstrup Hedeslette med tætte nåletræsbevoksninger, hvor isens smeltevand har aflejret store mængder sand og grus.

I gammel tid var Agri Bavnehøj en af de høje, hvor bålet blev tændt, når fjenden kom. Senere fik højen en anden betydning og blev centrum for målinger til landkort.

Monumentet på toppen har fungeret som målestation, men står i dag med et instrument med en pil, der peger mod punkter i horisonten som f.eks. Aarhus Domkirke 21,8 kilometer væk.