|
|
|
|
|
Vejle Kommunes administration 20% dyrere end i Horsens Kommune2 Kommentarer 10-11-2013 20:47 Et notat fra analyseinstituttet KORA viser, at Vejle Kommune har en tung administration. I Vejle Kommune bruger man 7.900 kr pr indbygger i personaleudgifter til administration - i Horsens 6.400,- kr. 
Nu er tal jo ikke alt - og der kan jo være sket en fejl - men alligevel. Vi har en udfordring i Vejle Kommune!
I statistikken fremgår det yderligere, at omkostningerne til administration i Vejle er steget fra 2011 til 2012.
Liberal Alliance arbejder for at reducere de administrative omkostninger og vil også gerne give ansvar til det faglige personale uden daglige kontroller. Vi vil gerne sikre at det er resultaterne, der tæller - ikke udfyldelsen af kontrolskemaer.
Vores nabokommuner kan køre med lavere administrative omkostninger uden at vi hører om problemer - hvorfor kan Vejle så ikke også?
Peter G. Harboe Spidskandidat for Liberal Alliance i Vejle Kommune I Liberal Alliance bekymrer vi os også om landbruget i Vejle Kommune09-11-2013 09:11 Hvem bekymrer sig om Landbruget i Vejle Kommune - det korte svar er - det gør vi i Liberal Alliance.
Et af Danmarks ældste erhverv, er i disse år udskældt og under ekstremt pres. Landbruget står over for mange udfordringer. Vi skal efter min mening hjælpe dem med at skabe arbejdspladser og ikke hjælpe dem med at ødelægge et af Danmarks, i øvrigt, største eksportområder. I Vejle Kommune skaber landbruget 10% af den samlede beskæftigelse.
Dansk landbrug er lammet, og regeringens høje skattetryk, unødvendige bureaukrati, urimelige kontrolforanstaltninger, konkurrenceforvridende miljøkrav og ikke mindst alle de nye afgifter, som hele tiden rammer dansk landbrug, føles af erhvervet, som om, de får den ene bombe efter den anden smidt i hovedet.
Vi har i Vejle i forvejen mistet 4600 arbejdspladser de sidste 4 år og 2000 industriarbejdspladser. Der hvor vi skal sætte ind er i forhold til rammevilkårene. Vi må alle huske på, at et bæredygtigt og stærkt landbrug i vækst er også nogle der efterspørger arbejdskraft og bidrager positivt til lokalsamfundet. Altså noget der kan være med til at skabe arbejdspladser.
Jeg foreslår derfor at vi: 1) Arbejder på at afskaffe tåbelige erhvervsskatter 2) Stiller krav om sagsbehandlingsgebyrer afskaffes 3) Højner det kommunale servicenive Ambitionen for skolen: Det højeste bundniveau09-11-2013 08:40 Skoler er måske det væsentligste område i en kommune, fordi gode skoler skaber det vigtigste grundlag for at børn kan leve gode liv og klare sig godt som borgere. Jeg mener man skal gå efter målet om "det højeste bundniveau".
Måske ét underligt udtryk - men det skal ses som en ambition om at de svageste 25% skal ligge på det højeste niveau og at, det er her der kan opnås den største værdi af en god skole.
Undervisningsministeriet offentliggør indikator for undervisningen på den enkelte skole og i 2011 lå Vejles folkskoler i den svage halvdel af Danmarks skoler. Ambitionen må være at forbedre skolerne gennem god ledelse. Mulighederne er tilstede med den skolerform, der blev vedtaget i foråret for ledelsen på skolen kan nu disponere lærerkræfter og indsats hvor det giver mest værdi. Lederen kan sammensætte lærergrupper, der fælles løfter kvaliteten af undervisningen og lederen kan vælge at give skolen et speciale som IT, musik, naturfag, idræt udenfor den kommunale standard.
Jeg er selv underviser og har haft glæden af at deltage i et ambitiøst lærerteam og det er tydeligt at resultaterne viser sig. Bundniveauet bliver bedre.
Trekantsområdet har brug for en fælles station08-11-2013 07:08 Togfonden og bro over Vejle Fjord har været en del af debatten i kommunalvalgkampen. På et vælgermøde i Højen dukkede diskussionen op igen og her fremlagde Alis S. Hemmingens, kandidat for Liberal Alliance visionen om en fælles togstation for at få flere indbyggere i Trekantsområdet.
"Hvis vi har en vision om, at der skal flere indbyggere i området og at vi skal kunne strække ud til Hamborg, København og Aarhus med hurtigtog er en fælles station en nødvendighed", udtaler spidskandidat for Liberal Alliance i Vejle Peter G. Harboe.
"Vi skal huske at hurtigtog er til de lange strækninger og at der skal et stort opland til en station. I øjeblikket kørermange ind i byernes morgentrafik og parkerer ved stationen for at komme til Aarhus eller København med tog"
"De stationer vi har i Vejle, Fredericia, Børkop er gode stationer som selvfølgelig stadig skal betjene mennesker i byerne og køre ud til den nye store station."
"Selvom der er stor tvivl om Togfondens eksistens og om der overhovedet er midler til nye togbaner, så bør vi tænke de 20 år frem som togplanen lægger op til. Og her er Trekantsområdets vækst vigtig" slutter Peter G. Harboe
Allerede på trafikkonferencen i maj forelagde Liberal Alliance ideerne for den siddende trafikm Vejle Kommune skal ikke ende som opland07-11-2013 12:36 Høje skatter risikerer at reducere Vejle Kommune til opland for erhvervsvenlige nabobyer. Dette kan ifølge Liberal Alliances spidskandidat, Peter G. Harboe, blive konsekvensen, hvis Vejle Byråd ikke udviser den fornødne vilje til at forbedre erhvervslivets vilkår. På de mange vælgermøder, der for tiden gennemføres rundt om i Vejle Kommune, fremgår det, at R, SF og S ikke ser den store udfordring i, at Vejle Kommune har Jyllands højeste erhvervsskat (dækningsafgift), fordi kommunen af regionale årsager oplever en momentvis stigning af tilflyttere. Peter G. Harboe mener dog, at det er farligt for Vejle blot at hvile på laurbærrene:
"I Liberal Alliance anlægger vi et lidt større perspektiv, fordi vi ønsker at fremtidssikre Vejle Kommune. Tilflytningen i Vejle skal ses i lyset af en hel general bevægelse fra Vestjylland til Østjylland. Det burde få alarmklokker til at ringe, når kommuner som f.eks Horsens har en større stigning i tilflyttertallet, end vi ser i Vejle Kommune. Dette kan meget vel hænge sammen med, at der skabes flere arbejdspladser i Horsens. En familie, der flytter til Østjylland, vil helst have én af de to arbejdspladser tæt på boligen, og bosætningen er derfor også styret af, at der er arbejde at få", siger Peter G. Harboe.
Peter G. Harboe er stærk bekym Vi skal sikre en fortsat udvikling af Vejle midtbySkrevet af Alis Sindbjerg Hemmingsen, byrådskandidat 2 Kommentarer 03-11-2013 23:05 Som politiker in Spe ligger det mig meget på sinde at komme rundt og lytte til, hvad der rent faktisk foregår.
Vejles detailhandel rummer også det faktum at det med 6-7.000 medarbejdere er Vejle Kommunes største arbejdsplads.
Men Vejle Midtby er også en af de første ting man ser på når man skal flytte til en ny by. Og derfor er det utroligt vigtigt at midtbyen fortsætter den gode udvikling så vi fortsat kan tiltrække nye borgere.
Jeg har derfor haft et møde med City Vejle og er pt. igang med at besøge detailhandels-virksomheder både i Vejle men også i Centerbyerne for at høre hvilke udfordringer de står overfor.
I forbindelse med mit besøg hos City Vejle fik jeg en kopi af rapporten "E-handlens indflydelse på butiksstrukturen i Danmark" og "Analyse af detailhandlen i Vejle Kommune" - rapporter der giver et rigtigt godt indblik i hvilke udfordringer vi rent faktisk kan forvente.
Når man taler med City Vejle, som jo er talerør for rigtig mange detailhandels-virksomheder, er deres største udfordringer:
1. At gøre Nørretorv mere tilgængeligt og brugbart 2. At styrke sammenhængskraften i midtbyen 3. At gøre skilteregulativet mere operationelt anvendeligt.
Det er klart at vi som politikere i samarbejde med City Vejle skal være med til at løse disse udfordringer.
Hvis jeg skal konvertere udfordringerne Bibliotek. Endnu et tåbeligt prestigeprojekt.02-11-2013 09:54 Bragt i Vejle Amts Folkeblad idag:
Endnu et prestigeprojekt der skal lukke en problemstilling. Det er hvad det er, når borgmesteren ønsker at flytte biblioteket til Mary’s.
Jeg erkender, at der er en reel risiko for at Vejles midtby tipper over, når der kun kommer udvikling i den sydlige ende. Men det skal løses ved at lave en helhedsplan for Vejle midtby. Det nytter ikke at lave en løsning der kun er optimalt for Mary’s og ikke for biblioteket. Jeg ønsker ikke at gå på kompromis bygningsmæssigt og opnå en halv løsning.
Vi må erkende at brugen af biblioteket ændrer sig. Stadig flere bruger bibliotekernes mange tjenester: borgerservices, integration og andre samfundsanliggender. Folk vil gerne blive klogere, hente information, møde andre. Vi bør se biblioteket som en af de vigtigste samlende kultur og læringssteder, og det fysiske rum hvor borgere kan mødes helt frit. Også i Vejle kommune bør vi betragte biblioteket som det sted hvor den direkte kontakt mellem borgeren og kommunen foregår. Biblioteket er også vigtigt for Vejles unge borgere. Det er her de unges læselyst fødes.
Et moderne bibliotek er med til at skabe veluddannede borgere. Derfor må vi undersøge om en flytning til Marys er det mest optimale for Vejles borgere. Vi har ikke råd til andet.
Stem personligt på mig til byrå Den gode skole skabes med gode ledere31-10-2013 17:00
Vejle Kommune har nogle af Danmark bedste skoler og Vejle Kommune har også nogle skoler, der ligger i den svage ende på listen over Danmarks skoler. Det fremgår af den liste med undervisningseffekten som undervisningsministeriet udgiver hvert år. Og her tager man hensyn til forældrenes sociale baggrund.
Analysen fra Undervisningsministeriet viser, at det ikke er inde på kommunens kontorer, at den gode skole skabes, for der er stor forskel på undervisningseffekten på skolerne i Vejle Kommune. Så opgaven ligger ude på den enkelte skole. Den nye skolereform betyder at skoleledelsen kan nu tilrettelægge undervisningen og skabe de fællesskaber blandt lærere, der kan give faglig og pædagogisk udvikling.
Selv er jeg underviser på professionsskolen i Region Midt og har i forbindelse med min lektorbedømmelse mødt forskning i didaktik, der peger på at det er ledelsen og samarbejdet i lærerkollegiet i skolerne, der giver de gode resultater.
Det mener jeg også, at vi kan se på undervisningseffekten på Vejle Kommunes skoler.
Det kommende byråd må derfor sikre at der er gode ledere på skolerne og sikre, at der foregår god udvælgelse og uddannelse af gode ledere på skolerne. Det er nyt for politikerne i byrådet, der ellers har siddet og fordelt budgetkroner.
Reformen betyder også nyt for forældr Effektivisering på 1,5% - ca. 55 mio pr år?31-10-2013 08:30 Ambitionen om at effektivisere 1,5% eller 55 mio. pr år de næste 4 år i Vejle Kommune skal lige besvares:
1) Hvordan regner I?
Vi skal gennemføre reelle effektiviseringer på kommunens reelle udgifter - derfor må det blive på nettoservicedgifterne vi skal spare på. Dvs driftsudgifterne minus statens refusioner, statens medfinansiering af sundshedsudgifter og brugerbetalingerne og derfor skal vi spare på 3.7 milliarder kroner ikke på 4,3 milliarder (Økonomiministeren)
3) Hvor er kilderne til jeres sparelser?
2) I kommer til at spare de samme penge to gange
Nej, der er gjort meget ud af undgå dette - alt hvad der er af digitalisering i moderniseringsaftalen er for eksempel trukket ud.
3) Hvor vil I spare?
Vi vil effektivisere - vi har ledere, der skal udføre effektiviseringen under forudsætningen af, at det skal ske med naturlig afgang. Dvs når 10 går fra skal der ansætte 9. Der er klare forveninger i Kommunernes Landsforening til at moderniseringsaftalen gør arbejdsgangene lettere og er Vejle jo med her - det skal kunne lade sig gøre.
4) Hvor er jeres "huller i osten" - I m&ari Konkurrence er godt!30-10-2013 18:49

Når der ligger 3 supermarkeder på et torv er der konkurrence, frugten er friskere og kaffen billigere, end hvis der kun ligger ét supermarked på det samme torv. Konkurrencen sikrer høj kvalitet og lav pris. Og sådan skal det også være når Vejle Kommune køber ind. Dansk Industri har beregnet at Vejle Kommune kan spare 70 millioner, hvis flere opgaver bliver konkurrenceudsat gennem udbud og her kunne en ny politik således gøre det muligt at sætte skatten ned.
Kommunale udbud kunne også gøre det muligt for lokale virksomheder først at vinde opgaver lokalt og så vokse videre i andre kommuner. Det forudsætter at udbudene gøres enkle. Udbud er i Vejle Kommune store dokumenter med juridiske krav og betingelser, som kun store virksomheder har ressourcer til at svare på. I Sverige anvender man udbud, hvor man stiller krav om resultater og effekt, og på den måde ikke kræver en 80-siders beskrivelse, men kommer ned på 8 sider på den samme opgave. Sådan får man flere mindre virksomheder med i udbuddene.
Jeg kan forstå, at man bl.a. fra Socialdemokraternes side ønsker at indsætte arbejdsklausuler i udbudsmaterialet. Det mener vi i Liberal Alliance er at gå for langt. Der er via udstationeringsdirektivet og arbejdsmiljøreglerne allerede minimumsstandarder på en lang række om
<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
>
|
|
|
|
|
|