Artikler / Muligheder med kontaktlinser

Muligheder med kontaktlinser

En stort andel af den danske befolkning har en eller anden form for fejl med deres syn. Det kan dreje sig om nærsynethed, langsynethed eller bygningsfejl. Briller har været en stort hjælp til alle dem, som har problemer med deres syn, men i den senere årrække er flere og flere mennesker begyndt at bruge kontaktlinser. Det er især de unge mennesker som ønsker at bruge kontaktlinser da de føler at briller får dem til at se ældre ud end de er. Men der er mange andre fordele ved at bruge kontaktlinser og mulighederne er uendelige.
En del vælger dog at gå "All in" og en gang for alle, få problemet af vejen med en øjenoperation med laser

De mange fordele ved kontaktlinser


Kontaktlinser er på mange måder den perfekte løsning til alle dem, som har brug for et bedre syn. De moderne kontaktlinser kan hjælpe med alle former for synsfejl. Uanset om du lider af nærsynethed, langsynethed eller bygningsfejl så vil du i dag kunne få linser som korrigerer dine øjnes fejl og giver dig det perfekte syn tilbage. Den moderne teknologi har endda gjort det muligt at lave kontaktlinser med glidende overgang hvilket betyder at du både kan bruge dem til læsning og til almindelige hverdagssituationer. Dermed er behovet for briller stort set forsvundet. Men fordelene stopper ikke her.

• I modsætning til brillerne vil kontaktlinserne ikke være i vejen når du dyrker sport. Uanset hvilken sportsgren du vælger at forfølge vil det være helt bekymringsfrit hvis du vælger kontaktlinser.

• Kontaktlinser vejer ikke noget og du vil ikke kunne mærke når du har dem på. Du vil også slippe for den generede dug som man ofte oplever når man går med briller.

• Du slipper for at betale for dyre solbriller med styrke i. Dermed kan du frit vælge et par seje solbriller som ikke har styrke. Dette vil give dig flere muligheder i dit udvalg og gøre det meget billigere for dig.

De rigtige linser
Det er meget nemt at få fat i kontaktlinser i dag. Men inden du beslutter dig for hvilke kontaktlinser du gerne vil bruge, skal du gøre dig nogle grundige overvejelser. Ved siden af dette skal du have udført nogle grundige undersøgelser af dine øjne, så du får lige præcist de linser med den styrke som dine øjne har brug for. Der er mange former for linser du kan vælge i mellem:

• Engangslinser: disse linser er de mest populære linser i dag. Dette skyldes ikke mindst det faktum at de er vedligeholdelsesfrie. Som navnet antyder skal disse linser bruges en dag og derefter skal de kasseres. Dermed skal du ikke tænke på rensning og vedligeholdelse af dine linser. Det er nemt og enkelt.

• Månedslinser: som navnet antyder er disse linser velegnet til brug en måned ad gangen. De kan holde sig i cirka 30 dage ad gangen. Men dette forudsætter at du hver aften stiler dem i rensevæske og dermed vedligeholder dem.

• Døgnlinser: disse linser er de mest fleksible der findes på markedet. Disse linser kan du sove med og bruge dem i på til 30 dage ad gangen. Dermed skal du ikke bekymre dig om dit syn lige så snart du vågner da du vil have det perfekte syn når du vågner.

• Flerstyrkelinser: med disse linser har du den komplette løsning, hvis du både har besvær med at se nært og langt væk. Dermed kan du slippe helt for briller selv når du skal læse. Det er den nyeste teknologi på markedet.

• Linser til bygningsfejl: med en ny teknologi kan du også få kontaktlinser til dine øjne selv hvis du har bygningsfejl.

• Farvede linser: til den modebevidste findes der også kontaktlinser med farver. Dermed kan du tilpasse farven på dine øjne efter behag. Til dem som godt tør være anderledes.

Vigtigt at vide
Her er et par råd som du skal huske hvis du ønsker at bruge kontaktlinser på en forsvarlig måde.

• Husk at du kun må bruge kontaktlinser som er pakket ind i originalt forseglet emballage. Ellers kan du risikere at få betændelse i øjnene

• Hvis dine øjne er tørre kan du med fordel bruge dråber til både dine øjne og dine linser.

• Det er fornuftigt at have et ekstra sæt kontaktlinser med på farten for en sikkerheds skyld.

• Når du sætter dine linser på plads kan der fanges nogle luftpartikler under linserne hvilket kan være til gene. I disse tilfælde kan du tage linsen ud, skylle den med sterilt væske og sætte dem igen.

• Det er strengt forbudt at bruge vand fra hanen til at skylle dine linser med. Du skal huske altid at bruge sterilt væske som kan købes på apoteket eller hos en dioptrikker.

• Hvis og når du bruger hårlak og lignende er det vigtigt at du lukker dine øjne og på denne måde undgår at smudse dine linser til.

• Du må ikke sove med dine kontakt linser medmindre der er tale om døgnlinser.


En helt ny side om lægeservicen i Danmark