Artikler / Erstatningssager og piskesmæld

Erstatningssager og piskesmæld

Har du været indblandet i et trafikuheld eller anden form for ulykke og har pådraget dig personskade som i de fleste tilfælde kan være piskesmæld, så er du bestemt ikke alene om det, man ulykker og trafikulykker får person desværre pådraget sig et piskesmæld, hvad er et piskesmæld, hvad kendetegner et piskesmæld og hvad kan generne ved et piskesmæld være, det kan nogle af dine spørgsmål lyde på. Derud over er der også hele erstatningssagen som du står over for, hvem skal det meldes til, hvad har jeg af krav med hensyn til erstatning og hvordan foregår det, er det en god eller dårlig ide at få en advokat, det vil du også kunne læse om her.Piskesmæld:


Er du så uheldig at du har været indblandet i en eller anden form for ulykke der kan have givet dig et muligt piskesmæld. Et piskesmæld sker når der kommer et kraftigt ryg i nakken dvs. at du f.eks bliver påkørt bagfra i en bil, hvor hovedet ryger hårdt tilbage og derefter fremad, det vil give en forstuvning af din nakke, og overstrækning af dine muskler og ledbånd. Du vil efter lidt tid klage over hovedpine, nakkesmerter og du vil opleve stivhed i nakken, træthed, du kan opleve du får svært ved at koncentrere dig og det kan varer i længere tid, andre har kun koncentrationsbesvær i få dage det er meget forskelligt også afhængig af hvor slemt ens piskesmæld er. Det kan være svært for lægerne at diagnosticere da det er en hård påvirkning af knogler , nerver og muskler omkring hals hvirvelsøjlen, og det er jo ikke synligt udefra. Hvert år er der faktisk ca. 6000 personer der får konstateret piskesmæld.

De fleste piskesmæld forsvinder heldigvis hel eller delvis inden for få uger eller måneder, men i ti procent af tilfældene bliver de voldsomme smerter kroniske og vil påvirke hverdagen drastisk, og i de værste tilfælde påvirker det erhvervsevnen, så man ikke kan arbejde og derfor må søge pension og eller flexjob. Et piskesmæld kan føles som om man har et hold i nakken, og har begrænset bevægelse og hovedet kan føles meget tungt så man kan føle at man ikke selv kan holde sit hoved, du vil opleve det vil blive sværre for dig at huske, nogle dage vil føles slemmere en andre. Den situation man sidder i med et piskesmæld kan være svært at acceptere, men det bliver man nød til og det kræver nok man må arbejde lidt med sig selv og erkende man ikke kan det samme som man kunne før ulykken og sit piskesmæld. Der er ikke noget du kunne have gjort anderledes, det er svært at forbygge et piskesmæld, da påvirkningen er meget kraftig og altid vil komme meget uventet. Men en god ide til når du sætter dig ud i din bil næste gang er at sætte sig ret op og ned, og så er en rigtig vigtig ting at din nakkestøtte i bilen er indstillet korrekt så den sidder højt nok oppe.Erstatningssagen:


Når du er kommet til skade i en trafikulykke og har fået et piskesmæld er der helt klare regler inde for love her er det færdselsloven og erstatningsansvarsloven der vil blive brugt. Ejeren af bilen skal erstatte de skader som bilen har forvoldet. Ejeren af bilen har pligt til at have en ansvarsforsikring, som der her ville dække skaderne. Det sværeste ved en erstatningssag er at du skal bevise at dine skader og gener stammer helt præcist for denne ulykke.
Særligt piskesmældsskader kan give lidt udfordringer, da forsikringsselskabet nogle gange er tilbøjelige til at afvise, at nogle typer gener kan være udløst af trafikulykken. Dit forsikringsselskab vil sige til dig du skal til en speciallæge undersøgelse og de har nogle læger de sammenarbejder med som de vil forslå du skal gå til, her er det en god ide at foreslå at du selv finder en og giver dem besked. Uanset hvad kommer din erstatningssag ikke videre før de har de nødvendige lægelige dokumentationer som kan bevise sig lægeligt at du ren faktisk har fået et piskesmæld. Du kan få erstatning og godtgørelse for:

- Ødelagt tøj og genstande f.eks. dine solbriller

- Skaderne på din bil

- din medicin du får så som smertestillende piller

- Udgifter til behandling som f.eks. kan være fysioterapeut

- Tabt arbejdsfortjeneste

- Svie og smerte

- Varigt mén fra 5 procent og opefter, det vil sige har du et varigt mén på 3 procent vil du ikke kunne få erstatning men er dit varigt mén på 5 procent eller der over kan du søge om erstatning

- Erhvervsevnetab, erhvervsevne tab er hvis du har nedsat din evne til at tjene det samme som før skaden skete.
 

Et rigtigt godt råd må være, hvis du har været i en ulykke og du er kommet slemt tilskade er det en rigtig god ide at få fat i en advokat der kan køre din erstatningssag for dig, da det kan være en lang og sej kamp som også kan være rigtg svær for dig at stå alene med, er du impliceret i en ulykke af mindre karakter så kan de fleste klare den selv med forsikringsselskaberne.
En helt ny side om lægeservicen i Danmark