Tips og gode råd

Der er ikke altid nemt at være låner, for mange danskere har hverken en økonomisk eller matematisk videregående uddannelse bag sig.
 
Det er nemlig hvad der kan være krævet, når man skal finde hoved og hale i renter, låneomkostninger og åop (årlige omkostninger i procent).
 
På denne side vil vi derfor komme med alle de vigtigste låneråd og tips, for dig som forbruger. Mange af dem bør du have i baghovedet inden du søger om lån.
 

1. Lån for unge mellem 18 - 25 er svært

Det er ret paradoksalt at det faktisk er sværest at låne penge, når man er i alderen 18 - 25 år, mens det er nemmere når man er ældre. Det er et faktum skønt de fleste unge har meget brug for finansiering til at klare studietiden, hvor der er begrænset tid og mulighed for et fast arbejde.
 
Der er heldigvis stadig lånefirmaer online, der kan være behjælpelige, det kræver bare du søger de rette steder. Læs mere om lån under 25 i vores artikel herom.
 

2. Indhent altid flere lånetilbud

Du bør altid udfylde flere låneansøgninger og årsagerne står faktisk i kø. Det styrker dine chancer for godkendelse. Det forbedrer dine muligheder for at finde det billigste lån, eller det der matcher dine behov bedst.
 
Det er helt gratis og uforpligtende, så det koster kun 20-30 minutter af din tid. Alt for mange danskere er for uvidende eller dovne og det kan i sidste ende koste dig mange tusinde kroner. Tænk på hvor store renteforskelle kan skabe med en 1, 2 eller 3 årig løbetid.
 

3. Sammenlign ÅOP (og glem renten)

Igen et område hvor mange lånere går forkert af begreberne. ÅOP er procentsatsen der er afgørende for dit sammenligningsgrundlag. Det medtager nemlig stiftelsesgebyrer og lignende.
 
Det gør renten ikke! Og den er derfor en god indikator, men bestemt ikke den procentsats du skal bruge til lånesammenligninger. Du bør derfor ikke lave denne fejl.
 
 
 
Vores tips og råd kan forhåbentlig hjælpe dig på vej mod bedre lånemuligheder og beslutninger. Du kan læse mere om lån online på forsiden.
 
Boliglån er en lidt anden størrelse, fordi de laves hos banker og realkreditinstitutter, mens beløbene er markant højere. Hvis du overveje at skaffe finansiering til en ny bolig, har vi derfor fundet en række god råd frem til dig i denne video: