Hvalpens første uger

Her kan du læse om hvorledes hvalpenes første uger, i hovedtræk, forløber.

Generelt om opvækst
Vores hvalpe vokser op i vores stue i en stor hvalpegård. Hermed har vi styr på dem og kan være så meget sammen med dem som muligt og de får så mange indtryk som muligt i form af lyde etc. Det er en super hyggelig og koncentreret tid hvor hvalpene skal præges på bedste vis, så de bliver klar til at komme ud i den store vide verden. Ligeledes skal de selvfølgelig have den fornødne ro og have masser af tid sammen med deres mor og kuldsøskende.

Uge 1 - Fødsel og sanseudviklingsperiode
Den første uge af hvalpenes liv foregår hovedsagelig i hvalpekassen sammen med deres mor som sørger for dem. De dier og hun slikker på dem så de kan komme af med deres afføring. De ligger meget sammen for at sove, spise og for at få tryghed og varme. Vi følger deres vægt nøje så vi ved at de vokser rigtigt. De har endnu ikke øjne men deres lugtesans er yderst veludviklet. Fra start af er de i menneskehænder men kun kort tid af gangen da de helt vil være sammen med deres søskende og deres mor.

Uge 2 - Fødsel og sanseudviklingsperiode
Den anden uge går ligeledes med at spise og sove. De bliver vejet regelmæssigt da dette er en god indikator for om de har det godt. De er nu mere i menneskehænder og får også klippet negle. I slutningen af denne uge åbner de øjnene og der bliver mere aktivitet i hvalpekassen.

Uge 3 - Sanseudviklings- og flokprægningsperiode
Der bliver gradvist mere og mere aktivitet i hvalpekassen. Hvalpene kan se og når de ca. er 21 dage gamle kan de også høre. Alle deres sanser er således etableret. Noget af tiden går med selvfølgelig med at sove men det er også fra nu af at hvalpene enkeltvis skal præges på mennesker. De skal derfor nusses og kæles og vænne sig til at blive håndteret lige så stille og roligt. Ligeledes påbegyndes tilvænningen til fast føde. Hvilket betyder de får opblødt kvalitetsfoder. Hvalpekøbere er ved udgangen af denne uge velkomne til at besøge hvalpene. Miljøtræningen kan for alvor starte nu og hvalpene kommer gradvist udenfor i kortere eller længere tid afhængigt af vejret. De får deres første ormekur og får en hver 14 dag frem til aflevering.

Uge 4 - Flokprægningsperiode
Aktiviteten i hvalpegården er steget betragteligt og der brummes og tumles med kuldsøskende. Deres mor opdrager på dem og lærer dem derved hundesprog. De har mange besøgende både børn og voksne og er ude i det omfang vejret og deres kræfter er til det.

Uge 5 - Flokprægningsperiode- og social tilpasningsperiode
Hvalpene udvikler sig hele tiden og deres jagtlyst udvikles gennem leg. De udsættes hele tiden for nye indtryk på en positiv måde. De leger og tumler og lærer hundesprog.

Uge 6 - Social tilpasningsperiode
I denne uge får hvalpene deres anden ormekur og de bliver chipmærket. Hvalpene præges fortsat og deres mor lærer dem hvordan de skal begå sig.

Uge 7 - Social tilpasningsperiode og start på lederprægningsperiode (7-12 uge)
I denne uge skal hvalpene ud at køre langt, idet de skal øjenspejles i Aalborg dette plejer dog ikke at forvolde problemer. Vi har selvfølgelig deres mor med på turen. Det er også i denne uge at vi laver en fordeling af hvalpene og hvalpekøberne får at vide hvilken hvalp der skal være deres bedste ven. Læs evt. mere om fordeling af hvalpe under menupunktet: Køb af hvalp.

Uge 8 - Lederprægningsperiode
Dyrlægebesøg for at få et sundhedscheck og pas. Eventuel den sidste uge hos deres mor og søskende, inden hvalpen skal ud på nye eventyr hos sin nye familie.

 

 

Kennel min bedste ven v/Morten Beyer Vendelbo  | info@kennelminbedsteven.dk