Holstebro-svømmer til EM i Frankrig

12-10-2012

Holstebro-svømmer er udtaget til EM på kortbane i Frankrig

Chris ChristensenPRESSEMEDDELSE 28.09.2012: 24-årige Chris Christensen skal svømme 200 meter medley mod Europas bedste 22. – 25. november mødes Europas hurtigste kortbane-svømmere i Chartres - ca. 90 km fra Paris.

Der bliver dog ikke meget tid til sightseeing i Frankrig - i hvert fald ikke for Holstebro Svømmeclubs Chris Christensen, som er en af de 12 danskere, der er udtaget til EM.

”Der er et træningsstævne i København 10. november, men jeg regner da med, at jeg skal med,” lyder det beskedent fra den 24-årige svømmer.

Han har været udtaget til EM-kortbane siden 2007 og har hidtil ligget blandt de 8-10 hurtigste svømmere i Europa. Holstebro Svømmeclubs cheftræner Nikolaj Skovmose bekræfter da også, at han har høje forventninger til Chris Christensen, som han har kendt i mange år.

”Chris har altid været meget fokuseret. Det er han stadig, men det virker, som om han har mere overskud, og han svømmer også hurtigere til træning. Han yder toppræstationer hver gang. I den kommende weekend skal vi med til Thisted Cup for at teste formen, men jeg er meget optimistisk,” siger Nikolaj Skovmose og tilføjer, at det også er stort for klubben, at en svømmer er udtaget til EM.

”Det er første gang i fem år, at Holstebro har en svømmer med til EM. Vi har alle sammen været lidt spændt på, hvordan det ville være, efter at Chris Christensen flyttede til Holstebro her i sommer, men han ser ud til at være faldet godt til. Og jeg kan se, at han som forventet er blevet én, som hæver niveauet for de yngre konkurrencesvømmere. Han er en rigtig god rollemodel,” lyder det fra cheftræneren.

Chris Christensen synes også selv, at det er gået godt både med klubskiftet og med flytningen fra København til Holstebro.

”Jeg kendte jo Nikolaj i forvejen, så det har været rart ikke at starte helt forfra. Men jeg er blevet taget godt imod, og jeg lærer nye mennesker at kende hver dag, så det går godt,” siger han.

Svømning er desværre ikke gratis, og der er kun få sponsorer i sporten, så Chris Christensen kan ikke pleje sin karriere på fuld tid. Foruden sit job som hjælpetræner i Holstebro Svømmeclub har han fået et ekstrajob på Birkelundsskolen, hvor han er idrætslærer for 7. klasse på elitesportslinjen. Han ønsker sig dog stadig et par ekstra arbejdstimer for at få mere overskud til at fokusere på træningen.

Klik her for at hente foto i høj opløsning til pressebrug.

FAKTA

  • EM-konkurrencen i Frankrig foregår på kortbane – dvs. i et 25 meter langt bassin.
  • Dansk Svømmeunion har udtaget i alt seks kvinder og seks mænd til EM-K.
  • Holstebro Svømmeclub har ikke deltaget ved EM-K siden 2007, hvor Mathilde Pugholm Hvid blev udtaget.
  • 24-årige Chris Christensen er bornholmer, men flyttede allerede som 13-årig med sin familie til Esbjerg for at satse fuldt ud på svømmekarrieren. Efter senest at have trænet en periode i svømmeunionens Nationale Træningscenter i Bellahøj, flyttede han i sommeren 2012 til Holstebro. Han svømmer nu for Holstebro Svømmeclub.
  • Chris Christensen skal dyste i 200 meter individuel medley. Hans specialer er 200 og 400 meter medley samt 200 meter brystsvømning.
  • I medley er svømmedistancen fordelt på fire forskellige svømmediscipliner: Butterfly, rygsvømning, brystsvømning og frisvømning (typisk crawl).
  • Chris Christensens personlige rekord på 200 meter individuel medley er 1:55:49. Det var i 2009, hvor reglerne tillod særlige svømmedragter. Med de nye regler er hans bedste tid 1:57:91.
  • Europarekorden i 200 meter medley er på 1:51:72. Den blev sat i december 2009 af den nu 30-årige østriger Markus Rogan.

 


Kategori: HSC nyheder
 
Holstebro Svømmeclub | CVR: 12 87 33 28 | Jeppe Schous Gade 14, 7500 Holstebro