Om os / Fakta om hunden
 Hunden er Carnivor Omnivor, dvs kød-, bær- og frugtædende.
 
Foder-snak er en snak med mange holdninger og meninger, også blandt specialister og kan være en jungel at finde hoved og hale i.
De efterfølgende råd er ene og alene udfra vores overbevisning, viden og erfaringer og må være op til de enkelte selv at tage stilling til.
Vi har forsøgt at lave et summasumarum udfra
vores erfaring, viden, uddannelse og fakta.
Vi fodrer derfor udfra B.A.R.F konceptet
(Bone And Raw Foot).
 
Vi har brugt mange år på at gennemskue og sætte os ind i de enkelte foderproducenters fodertyper og har valgt at fodre med
KINGSMOOR
(dansk produceret foder)
ORIJEN
(amerikansk produceret foder)
 
Kingsmoor og Orijen indeholder 80% rent kød og 20 % frugt og grønt,
ingen tilsætningsstoffer eller ubrugelig billig fyld.
Sammensætningen er ernæringsmæssigt korrekt udfra hundens fordøjelse.
Vi supplerer udfra individuelle behov også med kvalitets-olie, vitamin- og mineraltilskud, ben og al slags råt kød.
 
Nogle fodertyper indeholder hvede, korn, majs, kød og animalske biprodukter som tilføres da det er en billig proteinkilde.
Udover ulempen ved den dårlige proteinkvalitet er der også kulhydraterne. Kulhydrater skyder kroppen op af i ukontrolleret fart. Jeg er overbesvist om at mange af vore hundes knogle-problemer kan relateres til fodring med kulhydrater.
Hunden har beviseligt ikke brug for kulhydrater og gør efter min mening kun "skade".
 
Udover kvalitets-fordelen ved fodring med ben og råt kød, aktiverer hunden et enzym i systemet der skal nedbryde proteinet.
Dette enzym, ruster udfra vores erfaring, hundens mave/fordøjelse bedre til evt. "fremmede" madvarer så vi minimerer eller helt undgår, diarre og fødevarerintolerance.
 
OBS på køkkenhygiejnen
Råt kød indeholder bakterier m.v af forskellig art så hygiejnen i køkkenet er vigtigt. Al kød indeholder mere eller mindre "skadelige" bakterier. Varme "aktiverer" bakterierne så et godt råd er altid at holde kødet under køleskabstemperatur, også under optøning, da kulde holder dem i "dvale". De dræbes først ved over ca 70*.
 
Kylling fodrer vi også med men man skal være særlig obs på at de kan indeholde salmonella og andre farlige bakterier.
De skulle efter sigende kunne passere frit i hundens tarmsystem, forstået på den måde at kommer der salmonella ind, kommer de også ud igen og kan smitte via afføringen. Vi har adrig haft problemer men man kan være på forkant ved ikke at fodre med stivelsesholdige produkter samtidig med kylling og sørge for at fjerne afføringen efter en kyllingedag.
Abricotpug.dk  | abricotpug@gmail.com