Denne side handler om
  • Belægningssten eller betonfliser
  • Forskellige typer af belægningssten
  • Terrasse
  • Alger
  • Mos
  • Algebehanling

Ny terrasse

Haven og især terrassen kan være det mest vidunderlige sted i sommerhalvåret. Netop derfor er det også vigtigt, at man har en terrasse, der er værd at tilbringe tiden på. Hvis du er ved at være træt af din gamle terrasse, så er det måske på tide at overveje en udskiftning.

 

Betonfliser eller belægningssten?

Mange har igennem tiden haft træterrasser. Desværre har disse ikke en særligt lang levetid, da træ rådner op og i øvrigt kræver træ også en del vedligehold for at være pænt. Det er ikke svært at forstå, at man kan blive træt af dette, men så er det heldigt, at der er masser af alternativer.

Hvis du vil have en terrasse, der ikke kræver samme mængde af vedligehold som en træterrasse, så er det nødvendigt at kigge på alternativet, der er sten. På dette område er betonfliser eller belægningssten de mest almindelige valg. Betonfliser er større end belægningssten og er kvadratiske. Derudover har de også en meget glat overflade, der er pæn, men desværre kan betonfliser nemt komme til at mangle personlighed.

Betonfliser kan give et meget stilrent og moderne look, men hvis du også gerne vil have noget med karakter, så er det måske en god idé at kigge på belægningssten. Belægningssten er ligesom betonfliser også lavet af beton, men ser en del anderledes ud.

Belægningssten er generelt mindre og har ofte en mere ru overflade, der er med til at give stenen karakter. Samtidig fås belægningssten også med forskellige form, selvom mange af dem er rektangulære. Dette giver dog god mulighed for at lege med forskellige mønstre og designs, hvilket ikke kan lade sige gøre med betonfliser.

Se meget mere om fliseterrasse.

 

Hvilke belægningssten er der?

Når det kommer til belægningssten, er der nok at vælge imellem. Der findes mange forskellige sten med rektangulær udformning – eksempelvis slotsbrosten, hollændersten eller karmona. Ud over disse er der også adskillige andre sten, der på ingen måde er rektangulære og som danner spændende mønstre, når de bliver lagt. De mest velkendte af disse er kløverstenen og s-form stenen. Ved begge af disse sten, kan man tydeligt høre på navnet, hvordan de er udformet – kløvestenen er udformet som en trekløver, mens s-form stenen har form som et s.

 

Lad terrassen bevæge sig ud i haven

Med alle belægningssten er det både muligt og nemt at lave andre udformning af terrassen end bare firkantet. Dette gælder både med kløversten, s-form sten og de forskellige kvadratiske sten – alle kan lægges, så der dannes runde former.

Dette gør det også pludselig oplagt at lade terrassen bevæge sig ud i resten af haven i form af små stier, der kan sno sig rundt i haven. På den måde får man godt sammenhæng i haven, da der opstår en god dynamik i mellem terrasse og have.

Belægningssten har fantastisk mange muligheder. Det handler bare om at være kreativ. Du kan både lave en kvadratisk terrasse i grå sten, eller du kan lade fantasien få frit spil. 

Uderligere info om terrassen kan finde her: http://fcbetonblogs.wix.com/herregaardsstenen#!vejen-til-den-flotteste-terrasse/ci40

Hold alger og mos væk

Når du har anlagt en ny terrasse er det første du tænker på ikke mos og alger, men du bør hurtigt begynde at overveje hvad du vil gøre for at holde den flotte farve af terrassen synlig og holde mos og alger væk fra dine herregårdssten / fliser.

Der er flere muligheder når det kommer til rensning af fliser og forebyggende behandlinger mod mos og alger.

Den nemme løsning er at bestille en forebyggende algebehandling og imprægnering.

Der anvendes fliserens / algerens til algebehandling af fliserne som vil blive opsuget i overfladen af dine betonfliser / herregårdssten. Algerensen / fliserensen vil herfra modvirke fremkomsten af alger i måneder frem i tiden.

Ønsker du en længere virkning skal overfladen af dine herregårdssten imprægneres.

En imprægnering af fliser og herregårdssten lukker overfladen helt af så mos og alger ikke vil kunne få fat. Overfladen på betonen vil faktisk være så lukket så du kan se vandperler ligge ovenpå belægningen når det regner.

Du kan også vælge af rense fliserne for mos og alger manuelt med en stiv kost og et rivejern.

Fejes flisebelægningen en gang om ugen vil langt de fleste alger kunne holdes væk, men det kan være nødvendigt at strø lidt fugesand ud over flisebelægningen og feje fugesandet frem og tilbage for at fjerne de sidste alger.