Ønsker du at kommentere et indlæg, skal du blot klikke på overskriften.
En oversigt med alle blogs og korte beskrivelser kan ses HER
 
-0-

Gode gaver til jul

26-12-2018
Hvad du ønsker, skal du få.

Sådan lyder det i en kendt julesang, og sådan blev min jul, hvor mine beskedne ønsker alle blev opfyldt: Bøger, bøger, bøger og sko, så er jeg klar til at gå det nye år i møde.

Juledagene er læsedage for mig - fordi der er ferie, mørke og hygge. Og fordi jeg som regel altid får en stak gode bøger i julegave.

Fra min arbejdsplads var det Michael Bundesen selvbiografi “Alting har en ende”, med referencer til teksten i sangen om hvalen Hvalborg og med reference til, at Bundesen aldrig kommer til at synge med Shu-Bi-Dua igen. En erkendelse, han selv kommer frem til i bogen, hvor han udover at beskrive tiden som kendt sanger også ganske stærkt beskriver, hvordan han blev ramt af blodpropper i hjernen, som har gjort ham lam i den ene side af kroppen.

Som teenager i 70'erne er Shu-Bi-Dua jo en del af mit lydtapet, og selv om jeg ikke købte deres plader dengang, hørte jeg dem naturligvis i radioen, og når diverse balorkestre spillede op på Hotel Farsø hver fredag og lørdag. Sidenhen har jeg købt deres plader fra 1'eren til 10'eren, som er deres bedste. Faktisk kører shubberne på min lille transportable, medens disse linjer tastes. Det er munter, glad musik med finurlige ordspil, som ikke havde til hensigt andet end at underholde og beskrive den danske hverdag. Det var ikke velset i de progressive dele af det danske rockmiljø dengang i 70'erne, og derfor blev Shu-Bi-Dua da heller aldrig en del af det miljø - de kørte deres helt eget løb og etablerede endda deres eget pladeselskab “Storkophon”.

Alt det og meget mere kan man læse om i den ganske velskrevne bog, hvor Bundesen også flere gange kommer ind på konkurrenceforholdet mellem Shu-Bi-Dua og Gasolin og hans eget noget krampagtige forhold til Kim Larsen - de to kom aldrig på talefod. Bogen, som er skrevet af Kaare Sørensen, er udgivet, før Kim Larsen død i september.

Efter et hurtigt mellemspil med en helt ny bog om vinylplader og den kultur, som igen er opstået omkring dette medie, er jeg i øvrigt nu gået i gang med Jens Andersens biografi om Kim Larsen. Grundet sangerens død i efteråret kommer den kun til at bestå af den første del, som indbefatter barndommen, skolegangen, højskoleophold på Askov og den spirende musikalske karriere, som opstod i miljøet på Christianshavn.

Efter biografierne ligge der en stak krimier og venter sammen med en bog om den danske modstandskamp under besættelsen.

Kategori: 2018

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
Per Lyngby