Flagstænger bruges af private såvel som af erhvervsdrivende. Der kan flages med vimpler, standere, Dannebrog eller reklameflag og logoflag i alle flagstænger.

Flagstænger

Der vælges traditionelt mellem 2 forskellige flagstænger når man skal købe en ny flagstang. De typiske flagstænger er enten lavet i glasfiber eller af træ.
 

Glasfiberflagstang

Glasfiberflagstænger vinder større og større andele og det med god grund da der er væsentlig mindre vedligeholdelse af en glasfiber flagstang end af en træflagstan.
 
Med en glasfiberflagstang kan det meste vedligeholdelse klares ved brug af en klud og sæbevand. Du bør dog en gang årligt tjekke din glasfiberflagstang for revner eller andre beskadigelser. Husk også at se til flagstangens knop.
 

Træflagstang

Er du til det traditionelle vil en flagstang i træ være det rigtige valg. Der er noget mere Morten Korch over flagstæger produceret i træ, men en træflagstang kræver også mere arbejde med vedligeholdelse end en tilsvarende flagstang i glasfiber.
 
Træflagstænger skal årligt tjekkes for råd og svamp specielt omkring hullerne hvor flagstangen er skruet fast til soklen. Træet skal behandles med maling eller olie og det kan være nødvendigt at pudse flagstangen inden behandlingen foretages.
 
 

Generel om flagstænger

Snoren på en flagstang bør udskiftes ca. hvert 3. år.
 
Du kan købe glasfiberflagstænger i mange forskellige højder. Du bør tage højde for hvor flagstangen skal placeres før du vælger hvor høj den skal være. Skal flagstangen stå i en lille have med lav bevoksning og et lavt villahus skal der vælges en lavere flagstang. Skal flagstangen derimod stå på en åben plads vil en højere flagstang tage sig bedre ud.
 
Når det blæser meget kraftigt, fra orkanstyrke, bør man lægge flagstangen ned så den ikke vælter. Ved vindstød af stormstyrke bør flag og vimpler fjernes fra flagstangen.