Ansættelse.
Tutorpraksis modtager brev fra Sekretariat for Lægelig Uddannelse, Videreuddannelsesregion Nord som omhandler praktiske forhold vedrørende ansættelse af uddannelseslæge i fase 3.
Herefter udfærdiger tutorpraksis og uddannelseslægen ansættelseskontrakt. Denne hentes på www.laeger.dk , hvor også løntabeller findes.
Sekretariatet sender også brev til den lokale vagtchef og Nære Sundhedstilbud. Sekretariatet har videregivet relevante oplysninger om uddannelseslægen til Nære Sundhedstilbud, således at tutorpraksis ikke skal indsende kopi af ansættelseskontrakt eller ansøgning om refusion.
Løn.
Tutorpraksis skal hver måned faxe lønseddel til den lokale Nære Sundhedstilbud, således at tutorpraksis får sin procentdel af lønnen refunderet. Lønsedlen skal være praksisenheden i hænde senest d. 10. i hver måned, og uddannelseslægens fravær i forbindelse med ferie, sygdom m.v. som kræver regulering i tilskuddet skal være påført lønsedlen.
Refusion bliver udbetalt via honoraropgørelsen, som praksis modtager hver måned. Refusionsbeløbet vil være specificeret på honoraropgørelsen, og der vil tillige være vedlagt en specifikation for refusionsbeløbet. Nære Sundhedstilbud sørger automatisk for, at refusion af 1. månedsløn forudbetales til praksis.
Fax.numre:
Nære Sundhedstilbud, Århus (tidl. Praksisenheden Horsens og Århus): 7841 2148
Nære Sundhedstilbud, Holstebro (tidl. Praksisenheden Holstebro): 7841 2149
Ferie.
Ferie afholdes efter aftale med praksis i henhold til ferieloven.
Oplysninger i forhold til restferiedage og omsorgsdage kan findes på bagsiden af lønsedlen for den yngre læge fra sidste hospitalsafdeling.
Praksisamanuensis fase 2 og 3 er omfattet af overenskomsten for uddannelsesamanuensis og har kun ret til 5 ugers ferie, idet 6. ferieuge er konverteret til et tillæg.
Ved afholdelse af ferie foretager tutorlægen løntræk pr. ferietime med 1/1924 af den samlede bruttoårsløn (=grundløn, kvalifikationsløn og almen praksistillæg). Der udbetales således ikke løn, men tutorlægen skal fortsat betale pensionsbidrag, som Nære Sundhedstilbud refunderer 100%. Tutorpraksis tilbageholder fortsat uddannelseslægens eget pensionsbidrag på 5% af løn for arbejdsdage i feriemåneden.
Kurser.
Uddannelseslægen har ret til sædvanlig løn ved teoretiske kurser og temadage. Regionen yder sædvanligt tilskud og skal ikke have oplysning vedrørende dette. Tutorlægen er forpligtet til at dække transport- og opholdsudgifter for uddannelses-lægens deltagelse i specialespecifikke obligatoriske kurser, som iht. fagets målbeskrivelse ligger i fase 2 og 3. Tutorlægen for refunderet disse udgifter 100% .
Vagter.
Udover afspadsering for vagtarbejde 1:1, modtager uddannelseslægen vagttillæg pr. time. Regionen yder det sædvanlige tilskud.
Det udbetalte vagttillæg skal specifikt fremgå af uddannelseslægens lønseddel, og tilskuddet til vagttillægget vil blive tillagt det almindelige tilskud. Der kan aftales andre ordninger individuelt mellem tutorpraksis og uddannelseslæge.
Barsel og adoption.
Praksis skal udfærdige et ansættelsesbrev i samråd med uddannelseslægen, efter aftale med sekretariatet, som indeholder en forlængelse der dækker til 26 uger efter fødsel. Sekretariatet giver Nære Sundhedstilbud besked om barsel.
Praksis skal herefter ansøge den lokale kommune om barselsrefusion (dp401 fra uddannelseslægen og dp402 fra praksis). Praksis skal udbetale løn til lægen i 26 uger efter fødsel. Praksis vil efter ansøgning hos kommune få udbetalt barselsdagpenge. Lønsedlen sendes til Nære Sundhedstilbud som udbetaler den manglende difference mellem løn og barselsdagpenge, sv.t. 100 %.
Sygdom og fravær.
For alle dele i speciallægeuddannelsen gælder, at fravær over 10 % vil medføre at ansættelsen skal forlænges efter nærmere aftale med den almenmedicinske uddannelseskoordinator og Sekretariatet for Lægelig Uddannelse. Det svarer ca. til maksimalt fravær på 13 dage i en 6 måneders ansættelse.
Ved fravær forstås fraværsperioder pga. sygdom, graviditet, barsel, omsorgsdage, adoption, børnepasningsorlov, ikke obligatorisk kursusdeltagelse og andre særlige grunde (barns 1.og 2. sygedag, behandling af barnløshed, tjenestefrihed til lægebesøg, tandlæge og ledsagelse af mindreårig barn til læge).
Tutorpraksis kan give den ansatte hel eller delvis tjenestefrihed uden lønafkortning til pasning af sygt barn på dettes 1. og 2. sygedag hvis hensynet til barnets forhold gør det nødvendigt, forholdende på tjenestestedet tillader det, barnet er under 18 år og barnet er hjemmeværende. Ordningen kan for den enkelte inddrages ved misbrug. Fravær som følge af tillidsmandsarbejde betragtes som en del af det kliniske arbejde og tælles derfor ikke med i de 10%.
Ved afbrud i uddannelsesforløbet som følge af barsel eller længerevarende sygdom skal Sekretariatet underrettes om fraværet.
En uddannelseslæge har ret til fuld løn under sygdom. For uddannelseslægen, betyder det, at tutorlægen i de første 3 uger skal betale fuld løn under sygdom, praksisenheden refunderer. Fra og med 4. fraværsuge er arbejdsgiver berettiget til at få dagpengerefusion fra kommunen (uddannelseslægen har i henhold til sygedagpengeloven ret til sygedagpenge fra kommunen, såfremt vedkommende i de sidste 13 uger før sygdommens indtræden har været i arbejde i mindst 120 timer, eventuelt hos flere arbejdsgivere). Dagpengerefusionen kan dog modtages fra 1. sygedag, såfremt denne falder i ansættelsens første 8 uger.
Dp201 og dp202 udfyldes. Ved refusion indsendes lønseddel til Nære Sundhedstilbud.
Ved at vælge sikringstypen ”Forsikrede arbejdsgivere” kan man forsikre sig mod at betale dagpenge til den ansatte under sygdom i de første 3 fraværsuger. Den første sygedag er en karensdag, og det tager regionen højde for når det regulerede tilskud beregnes.