Velkommen til sangforedraget ”Fra Grundtvig til Kim Larsen”.
Kom med på en musikalsk tidsrejse med sange fra Grundtvig til Kim Larsen. Vi har en stærk tradition for fællessang i Danmark. Danske digtere og komponister har beriget os med sange, som vi holder af og som vi finder i højskolesangbogen. De genfortæller danmarkshistorien på en poetisk måde, de minder os om glæden ved årstidernes skiften og de vækker store og varme følelser til live. Hvad var julen uden julesange, - og hvad var en landskamp uden nationalsangen???
Med højskolesangbogen i hånden synger vi os gennem tidens sange, ledsaget af levende fortællinger og spændende anekdoter. Hver sang er et vindue til markante begivenheder og kulturelle strømninger i Danmarkshistorien, fra Grundtvigs visionære ideer til Kim Larsens folkelige poesi.
“Fra Grundtvig til Kim Larsen”, er en musikalsk tidsrejse, der spænder over mere end et århundrede. Gennem sange og fortællinger, fra midten af 1800-tallet og frem til nutiden, inviterer vi deltagerne til at dykke ned i Danmarks rige musikhistorie og dens dybe forbindelse til nationens identitet og fællesbevidsthed.
Foredraget byder på en sjælden mulighed for at opleve fællessangen som en kraftfuld kulturformidler. Vi udforsker sangenes betydning for danskernes sammenhængskraft og identitet og fortæller historien om, hvordan disse højskolesange har været med til at forme landets kulturelle landskab.
Denne musikalske rejse omfatter ikke kun historiske sange, men også nyere toner af danske ikoner som Kim Larsen, Benny Andersen og Jens Rosendal.
Foredragsholder Birgitte Hansen, der er en erfaren pianist og storyteller, vil akkompagnere fællessangen og tilføre hver sang en unik følelse og dybde.
Dette sangforedrag er mere end bare en lytteoplevelse; det er en interaktiv og engagerende tur gennem dansk musik- og kulturhistorie, hvor deltagerne ikke kun lytter, men også aktivt bidrager til fællessangen og historiefortællingen.