Lejeforhold / Under opholdet

Anvendelse af diverse udstyr

Brænde

Der er brænde overalt på grunden, og du kan bruge lige så meget du har lyst til – både i brændeovnen i stuen eller på bålfadet udenfor. Det mest tørre brænde er det der står under taget både ved huset, ved skorstenen og ved annekset.
 

Grill

Der er en Webergrill i værkstedet som du gerne må bruge. Grill-kul skal du dog selv forsyne dig med. Grillen kan monteres med rotisserie, så du kan lade en kylling eller porchetta rotere og blive lækker med sprød svær.

 

Internet

Der er trådløst internet i huset.
Network Name: Står på en mærkat på indersiden af køleskabslågen
Wireless Key: Står på en mærkat på indersiden af køleskabslågen
 

Cykler – nøgler

Der er 2 cykler – en herre og en damecykel, som du gerne må bruge. Nøgler til cyklerne er i det lille nøgleskab i mellemgangen i huset. Cykelpumpe er i værkstedet til venstre indenfor døren.
 

Indkøbsmuligheder

Der er en stor Netto ved Ejby. Fakta og Menu i Kirke Hyllinge et par kilometer fra sommerhuset. I Skibby 7 km længere væk, er der flere andre butikker samt en lille biograf.
 

Morgenbrød fra Solbakken

Det er muligt at bestille morgenbrød på Solbakken, som er en naturistlejr lige på den anden side af vejen. Man skal som hovedregel bestille dagen før. Man går selv over og henter brødet. Man behøver ikke selv være nøgen.
Link til Solbiksen
 

Renovation

I sommermånederne bliver der hentet affald hver mandag morgen. Stil gerne affaldscontaineren ud ved vejen søndag aften.
 

Blomster og vanding

Grunden er en naturgrund, så der er ikke blomsterbede der skal holdes eller vandes. Der er dog nogle få krukker med roser samt krydderurter, som du meget gerne må vande.
 

Græsslåning

Der er græsslåmaskine i værkstedet, hvis græsset skulle blive for højt. Reglerne for brug af larmende maskiner er hængt op i værkstedet. Benzin står i en dunk i værkstedet - lige inden for til venstre. Du må gerne slå græs, hvis du har lyst, men det er bestemt ikke noget krav.
 

Bellamis - in memoriam :-)

Der er mange katte i området, men navnlig var der én kat, som kom på besøg flere gange om dagen. Vi kaldte den Bellamis, for den var meget smuk.
 
 
Desværre er Bellamis en saga blot, for vi har ikke set den i mange år. Men vi savner den og dens hyggelige besøg, så derfor kan vi ikke slette billederne af den. Den hørte ligesom til huset.
 
 

Dyre- og fugleliv

Kommer du før Sankt Hans kan du høre gøgen kukke fra Ådalen hver aften. Og hvis du er meget heldig kan du også høre Nattergalen (det er nu godt nok flere år siden, vi hørte den sidst). På selve matriklen er der solsort, blåmejse og musvit, gærdesmutte, rødstjert, rødhals, munk, gransanger, grønirisk og dompap, spurvehøg, duer, skader, fasaner - og egern. Det er dog gået lidt ned af bakke med antallet af fugle de sidste år – på grund af de mange katte. 
 
Nu kommer der også rådyr på besøg i de tidlige morgentimer. Det er et vidunderligt syn, men knap så vidunderligt er det jo, at de spiser toppen af nyplantede træer og blomsterløg. Men det lever vi med.
 
Pindsvin har vi set enkelte gange. Vi fatter ikke, hvorfor det ikke vrimler med pindsvin, for det er en meget pindsvinevenlig grund med store kvasbunker og kompost. 

I slutningen af juli ses ofte store guldsmede på grunden og mange sommerfugle. Sommetider kan man se flagermus om aftenen.
 
Og så mangler vi at få ræven på besøg. Den har vi aldrig set.
 

Bademuligheder

Der opsættes hver sommer en badebro, hvorfra man kan bade. Vandet er rent, men der er oftest tang, så det er rarere at bade fra badebroen, så man er ude på en vis dybde, når man går i vandet.
 
 

Fiskeri

Isefjorden er efter sigende et godt sted at fiske. Der kan fanges både havørred og hornfisk.
Judith Warny & Tim Bregning Karlsen | Troldager 2, Kyndeløse, 4070 Kirke Hyllinge - Danmark | Tlf.: 25481848 | tim@bregning.it