Pengene bør flyde…

Skrevet af Peter Bredsdorff-Larsen
2010-10-28 12:00

Det kan ikke undgås. Når krybben er tom, taler vi rigtig meget om det der ikke duer.

Således også i elitesport, hvor de vedvarende rygter om finanskrise, også har nået sportens verden. Enkeltpersoner og organisationer, som tidligere havde nemt ved at se fordelene ved økonomisk at investere og involvere sig i sport, er nu langt mere forsigtige med at blive slået i hartkorn med sponsorater og aktiviteter i sportens verden.

Forklaringen er ofte at virksomhederne vil undgå, at der internt og blandt investorer, kan sættes en finger på deres prioriteringer, herunder omkostningsstyring, der helt naturligt har enorm fokus – særligt når omsætningen svigter.

Så i stedet for at betragte investeringer i sportens verden, som en naturlig del af virksomhedens budget, er fokus nu i stedet på at skære alle omkostninger væk, som ikke direkte relaterer sig til virksomhedens kerneydelser.

I medgang og modgang

Og så er det vi skal skynde os, at minde hinanden om det også i tider med modvind er vigtigt at vi prioriterer at støtte, investere i og sponsorere sporten. På den led bidrager vi til markedsføringen af lokalområdet, udvikling af hjerteklubben, drift og udvikling af ungdomsafdelinger etc. I modgangstider er der hårdt brug for at virksomheden er synlige med tilbud om udvikling og underholdning til medarbejderne – eks i form af fribilletter og andre tilbud i sportsklubben.

Små og store succeser

Heldigvis er der massevis af gode eksempler på virksomheder, der har nemt ved at se ideen med at fastholde eller øge deres engagement i sportens verden. For nylig fik Team Danmark et sponsorat på 10 mio kr., der er øremærket til eliten i DK. Dejligt offensivt initiativ af Danfoss, der på nogenlunde samme tid meddelte den lokale håndboldsatsning i Sønderborg, at de udvidede deres sponsorat med 1 mio. Og sådan kunne man sagtens nævne flere fine eksempler på at der er masser af virksomhedsledere, der er offensive og som – på flere fronter - bruger sporten offensivt til at markedsføre lokalområder, produkter, koncepter, imagepleje, fastholdelse og rekruttering af medarbejdere etc.

Livet er også underholdning

Og så er der de sponsorer, der bare grundlæggende ser elitesport som fantastisk underholdende, og som ikke nødvendigvis behøver en fornuftig business case for økonomisk at involvere sig i eks elitesport. Den slags motiver er der rigtig meget brug for i øjeblikket, hvor mange potentielle investorer tilsyneladende gemmer sig bag ”rationelle” overvejelser. I Århus har vi eksempelvis behov for at ”redningsmænd” dukker op, og siger ja tak til at bidrage til at både herre- og damehåndbold, i form af Århus GF og SK Århus, får et fornuftigt fundament for at genetablere sig i toppen af dansk håndbold. Potentialet i landets næststørste by er uomtvisteligt, og på breddeniveau oser byen af talent og håndboldelskere.

Massevis af andre steder i landet melder om samme behov. Det kalder på ”redningsmænd” eller organisationer, der udover at gøre det godt som virksomheder, også har lyst til at gøre en forskel i sportens verden - livsbekræftende legepladser med hjerteblod og topunderholdning.

Peter Bredsdorff-Larsen | CVR: 29085048 | Skovagervej 16 B, 8240 Riskov - Danmark | Tlf.: 40 834733