Bookmark and Share
Anne Fonnesbech
 

Indlæg fra den gamle blog

18-02-2012
6/2 2012

Lang tid siden sidst. Udstillingen på Harlev Mølle var udmærket, men markedsføringen fra galleriets side var ringe og der kom ikke mange besøgende. Og intet salg. Nu lukker galleriet, lidt ærgerligt, for det er et rigtig fint sted.

Jeg fik en buste gennem censuren på Dronninglund Kunstcenter, dejligt.

Der er lidt gang i maleriet, bl.a. har jeg malet en dag sammen med den rumænske kunster Mirela Traistaru, da hun var var på et arbejdsophold på Baggesvogn ved Sindal. Det var spændede at prøve at male med acryl, men jeg elsker nu olien.

26/9 2011

Udstillingen på Lundergård gik godt, der var pænt mange besøgende. Jeg havde 7 skulpturer med ud, men ligeså mange med hjem...

Nu er jeg ved at gøre klar til udstillingen i Harlev Mølle. Svend er ved at lave nye podier til mig, og jeg skal i morgen patinere gamle og nye skulpturer. Til væggene har jeg lavet og indrammet stregtegninger i tusch og en lille serie malerier kommer også med. Det hele skal være tre måneder i Harlev, så der bliver dejlig meget plads til at lave nyt herhjemme.

5/9 2011

Travlhed... En del skulpturer er nu færdige og står og tørrer. Nogle er på vej til brænding. Og et enkelt lærred er gjort klar til en mulig start på en serie malerier med udsnit / close-up af kvindekroppe, baseret på en gammel croquistegning. Det skal lige prøves, tror det vil være godt at fordybe mig lidt i maleriet.

Jeg skal udstille på Galleri Harlev Mølle i oktober, november og december, fint sted lidt uden for Århus. Det glæder jeg mig meget til! Inden da er der en weekendudstilling på Lundergårdskolen.

14/8 2011

Nu står der en flok skulpturer inde på mit mikroskopiske værksted og venter (tålmodigt?) på at blive gjort færdige. De er resultatet af skulpturmandagene hos Lone og af nogle skulpturlørdage i Hjørring.

I sommerens løb har jeg også primet nogle lærreder og gjort mig en del tanker (og lidt arbejdstegninger) til forårets malerier på Svinkløv.

20/5 2011

Fin fernisering på Tranum Strandgård, der var et mylder af mennesker!

'

14/5 2011

Dejlig dag. 3 ud af 5 skulpturer kom gennem censuren på Tranum Strandgård og 3 andre kom ud og stå i de smukkeste omgivelser på Svinkløv Badehotel. Der aftalte jeg også en maleriudstilling fra april til medio juni næste år.

15/4 2011

Nå. Tverstedplakaten gik i vasken. Deraf kan man lære at have helt faste aftaler ved bundne opgaver.

Til gengæld er portrættet af Tom kommet ud af ovnen, nu venter montering på sokkel og patinering. Det bliver spændende at se det færdige resultat.

Vendsyssel Censurerede blev aflyst, men jeg har meldt 5 skulpturer, heriblandt Tom, til en anden censureret udstilling.

Fin artikel om "Anne Fonnesbech - skulptør" i Sindal Avis, har fået en del positiv respons på den. Artiklen er lige her.

22/3 2011

Travle tider! Der er gang i skulpturerne - p.t. står et portræt af Tom og tørrer, mens et andet portræt og to skulpturer venter på at blive gjort helt færdige. Endnu et portræt er så småt på vej, denne gang i papirler, som jeg ikke har prøvet før. Jeg nyder at være med i mandagsgruppen ude hos Lone og håber at komme med i andre grupperinger også.

I torsdags blev jeg interviewet til Hirtshals og Bindslev avis, det var rigtig dejligt at få besøg og snakke om kunst og andet. Artiklen kommer vist i i morgen.

På malerisiden er jeg i gang med årets kunstnerplakat til Tversted, billedet er ved at være færdigt og det har IKKE været en let fødsel...

Så er jeg ved at gøre klar til deltagelse i Vendsyssel Censurerede; en af de 4 anmeldte skulpturer blev solgt i søndags, så nu må jeg hitte på et eller andet.

Derudover arbejder jeg sammen med Hans Gøgsig på en ny hjemmeside til Gøgsigs Pakhus. Og på at opdatere min egen.....

8/2 2011

Så er der nye skulpturer i skulpturgalleriet.

1/2 2011

Kunsten fortsætter. Den lille skulpturgruppe mødes ude i Lones fine atelier hver mandag; lige nu er vi i gang med at lave portrætter efter fotos. Det fungerer fint og kunstsnakken går lystigt; vi savner Phuzzy men nyder alt det, han har lært os.

Store patineringsdag herhjemme; duften af sprit og lak har bredt sig til hele huset og lige nu står de sidste 4 skulpturer og tørrer. Penslen har været overalt på flader og i hulrum, det er dejligt at genopdage skulpturerne og se, hvordan de træder i karakter ved patineringen.

Senere i dag må jeg i gang med maleriet bag årets Tversted Kunstnerplakat. Jeg har slået et par streger på lærredet og har en grundlæggende idé, men jeg er ikke sikker på, hvor det lige ender. Hav og strand, vel.

7/12 2010

Phuzzy er død. Phuzzy, Poul Winther Pedersen, var ven, læremester og det inspirerende samlingspunkt for en broget flok af kunstnere i det nordjyske. Jeg er rystet - kan slet ikke forestille mig verden, skulptur og maleri uden ham. Han har lært mig alt.

6/12 2010

Snart skal der patineres skulpturer; det er et dejligt arbejde, som dog kræver en del tålmodighed. Patineringen er en blanding af shell-lak, sprit og træbejse, som jeg påfører i mange, tynde lag.

Og så er resten af mine malerier på vej hjem fra Vietnam. Det bliver spændende at se dem i mindre eksotiske omgivelser og jeg skal i alle tilfælde i gang med at male videre på nogle af dem.

20/9 2010

Jeg er i gang med et portræt i fuld størrelse; dvs faktiske mål + 10% fordi leret skrumper ved tørring og brænding. Det er noget helt nyt for mig, og det er så absolut en udfordring.

26/8 2010

6 nye skulpturer er kommet ud af ovnen og venter på at blive patineret.

24/8 2010

Var til croquis i Hjørring for første gang i meget lang tid. Se et par resultater i croquisgalleriet.

31/5 2010

Der er kommet en ny torso i skulpturgalleriet og der står adskillige andre skulpturer herhjemme og venter på at blive tørret og brændt. I hele juni og juli måned er der 10 skulpturer på udstilling på Grontmij Carl Bro i Glostrup.

Jeg har også lagt 3 nye malerier ind. De er meget forskellige, for jeg er stadig ved at finde min hylde. Fra nu af vil jeg arbejde i serier af fx. 3 for at have et bedre sammenligningsgrundlag.

23/4 2010

Så er der lagt 3 malerier ind i galleriet.

20/4 2010

Fjerde gang på malekursus; det er bare skønt. Tre billeder er gjort helt færdige; et er blevet for rodet og skal males over og så er der to der er lige ved at være der. Små billeder forstås; næste tirsdag går jeg op i format. Fotos kommer snart her på hjemmesiden.

14/3 2010

3 nye skulpturer er færdige til tørring og brænding og et par stykker er undervejs. Jeg arbejder pt med en ny slags ler, en såkaldt terracotta, som er dejlig stærk og smidig. Det giver nye muligheder.
På tirsdag starter jeg på malekursus, det glæder jeg mig helt vildt til. 2 lærreder er gjort klar og grejet er fundet frem. Herligt!

12/1 2010

Det var en fin udstilling hos Deloitte; en af skulpturerne kom endda i fjernsynet i programmet "Året der gik", som blev sendt fra den imponerende bygning.

12/12 2009

En ny aftale om udstilling er i hus: juni måned i kunstforeningen hos Grontmij Carl Bro. Dejligt.

26/11 2009

De sidste skulpturer blev fine, er nu patinerede og pakket ned sammen med resten. Imorgen afleverer jeg 11 skulpturer i København :-)

25/11 2009

Det viste sig, at den ene skulptur ikke var helt tør, så brændingen blev udsat lidt. Fejlen er nok, at jeg har tørret den ved for lav temperatur. Når den så kommer ind i et varmt rum, trækker fugten ud.

Ulla tryller alt det hun kan, så forhåbentlig kan vi tage skulpturerne ud af ovnen imorgen torsdag. Uh, det er spændende...

23/11 2009

Dette er så premieren på det nye website. Tusind tak til Peter Bjørn Nielsen, som har hjulpet mig igang.

Jeg er i fuld gang med at gøre klar til udstillingen i København; de to sidste skulpturer er i ovnen; forhåbentlig er de brændt færdig (og er fine og hele) onsdag, så jeg kan gøre dem helt klar torsdag eftermiddag. De skal gås efter med lidt gips og så patineres med lakbejdse.

Resten af skulpturerne klargør jeg imorgen. De skal lige checkes og så ellers mærkes og pakkes ned. Så skal der laves prislister mm og pakkes materiale.

Fredag eftermiddag går turen til København :-)

 


Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

Anne Fonnesbech | Baldersvej 6, 9870 Sindal  | Tlf.: +45 20284685 | anne@fonnesbech-hjorth.dk