Spor Af Ord / Den Gode Cirkel

Den Gode Cirkel

landart-dengodecirkel-2018-01_AK74
"Den Gode Cirkel" 2018 ... et landart-værk i Fussingø Skov ved Ådalen, Randers

I en foranderlig og til tider kaotisk verden, kan det være svært at bevare tillid, tro og ro i maven. At finde sin vej, sin mening, sit mål og balancen mellem handling og hvile. Give og tage. Tale og lytte. Forstå og føle.
 
Ringen er et tidløst symbol på cyklus og forløb i evig bevægelse, uden synlig begyndelse og slutning. Årstiderne skifter, mennesker fødes og dør igen, træer skyder op af jorden og falder igen, bølger ruller ind på stranden og ud igen ... i naturens uendelige åndedrag. En evig bevægelse af nyt, der opstår og gammelt, der forgår.

"Den Gode Cirkel" er en reminder, en opfordring og et fristed, hvor vi giver hinanden rum til at gå ind i og ud af den gode cirkel og komfortzone efter behov.
Mennesket har brug for en komfortzone, et trygt sted at kunne trække sig tilbage til.
Men den slags er - som alt andet i verden - af naturlig forgængelig karakter.

Som levende væsen må vi nødvendigvis træde ud af vores komfortzone for at komme videre, for ikke at forpuppe os, gå i stå, men derimod leve det liv vi har fået.
Men hvis vi kun lægger energien i at buldre derudaf, hvis vi vanrøgter, underkender og beskadiger komfortzonen, fristedet, pusterummet, som den måske vigtigste forudsætning for energi til at leve og skabe i en evigt foranderlig verden ... så har vi et problem, ikke bare som individer, men også som samfund og økosystem.

Mit håb er, at skovens gæster og brugere vil tage "Den Gode Cirkel" til sig og sætte eget præg på den med kviste, grene og stammer. At derved respektere, værne om og vedligeholde din, min og vores komfortzone, så den trods sin forgængelighed ikke forgår. Dette er - som alt andet i livet - en balancegang.
Cirklen og zonen må forblive markeret, synlig, afgrænset og intakt, men må ikke få opbygget så høj en mur, at man ikke kan bevæge sig ud og ind.
 Landart "Den gode Cirkel" i Fussingø Skov ved RandersLandart "Den gode Cirkel" i Fussingø Skov ved Randers
Jeg efterlader "den gode cirkel" i spændt tillid til, at skovens gæster og brugere vil bruge, bidrage til og bevare den gode cirkel, nu og fremover.
 
Anja Korsgaard
DEN GODE CIRKEL
Affaldne skrællinger
Kvist, gren, pind
Levet liv
Drænet for saft
Og kraft
Spændstigløs
Porøs
Formuldende
Forsvindende
Ind i kredsløbet
En evig dans
Af liv og død
Kontraster og dog
Det samme
Blot
Forskellige
Stadier i cirklen
Af alt godt
Et værn
En forudsætning
Tryg arena
Lege plads
Til
Mod
Kaos i
Verdens larm
Mellemrum
Pusterum
Hjerterum
Aum
 
 
 

Se flere Spor af Ord her: