Problemer skyldes enkelte danskere

Problemer med de somaliske bybuschauffører? Nej. Problemer skyldes enkelte danske chauffører. Sådan lyder det fra en tillidsmand. 

”De somaliske buschauffører, dem er der ingen problemer med. Når der opstår problemer, skyldes det, at der er nogle enkelte etnisk danske chauffører, som ikke kan fordrage indvandrere. Og det lægger de ikke skjul på,” siger Peter Frentz, der er 3F-tillidsmand for buschaufførerne ved Busselskabet Århus Sporveje.

”De få danske buschauffører, som skaber problemerne, er ret beset racister,” tilføjer Peter Frentz.

”Jeg brød mig ikke om at være arbejdsløs. Det var kedeligt,”
siger Ibrahim Nur Ali, som nu har kørt bybus i Århus i fire år.

Han hører om episoder, hvor danske chauffører i pauserummene slet ikke vil tale med chauffører af udenlandsk herkomst. Og det må være ubehageligt, synes han.

”De somaliske chaffører kører lige så godt eller lige så dårligt som os andre. Det er der ingen forskel på,” siger Peter Frentz.

Lighed med forskellighed

Som tillidsmand oplever han, at indvandrerne spørger efter langt flere oplysninger hos ham, som f.eks. hvordan de skal forholde sig overfor offentlige myndigheder. Og det kan han godt forstå.

Han har på det seneste tænkt over, om det nu også er rigtigt at behandle alle lige, sådan som politikken hos sporvejene er.

”Vi skulle faktisk behandle folk forskelligt, for at behandle alle lige,” siger han.

Som eksempel giver han, at fridage og helligdage er indrettet på de kristne højtider. Det er de muslimske chauffører nogle gange kede af, og det forstår han sådan set godt, for vagtplanerne er slet ikke indrettet på ramadan og eid-fester.