Dialogmøde 8. oktober 2012

Referat af dialogmøde den 8. oktober 2012

Følgende foreninger var repræsenteret på mødet:

IFÅ, Ådalsskolen, Ungdomsskolen, Haps, Børnehuset Ådalen, Spejderne, Forsamlingshuse i: Lime, Skørring, Søby og Mygind , Menighedssrådet for Hvilsager-Lime og Ådalen, Lokalrådet for Ådalsområdet.

Der blev drøftet følgende emner på mødet:

Ådalshallen – oplæg v/formand Morten Eidorff

Hallens bestyrelse har fokus på at skabe sammenhængskraft i lokalområdet og få hallens økonomi på plads. Målet er at få mest mulig kvalitetstid i hallen, herunder også andre aktiviteter end idræt. Blandt fremtidsønskerne er bl.a. at få en tilbygning, så der er plads til alle IFÅ’s aktiviteter. Der er også et ønske om at få flere frivillige aktører på banen, og at få grupper til at tage sig af særlige aktiviteter som bl.a. events, fællesspisninger, ansøgninger til fonde mv.. Hallen har haft generalforsamling den 25. oktober, hvor der er valgt nye medlemmer til bestyrelsen. Ét af hallens nye aktiviteter er et legehjørne for de små.

Ådalsportal – ønske om fælles portal

Lokalrådet redegjorde for deres ønsker om, at der etableres en fælles portal for alle lokalområdets foreninger mv. Lokalrådet har etableret en hjemmeside, som pt. ikke har et særlig stort besøgstal, men som evt. kunne videreudvikles ved fælles hjælp med henblik på at få én fælles informationsportal i Ådalsområdet. Der blev udtrykt et stort ønske om en fælles kalender, som løbende ajourføres med lokale arrangementer. På denne måde kan man bl.a. undgå, at arrangementer kolliderer samt markedsføre de enkelte arrangementer for en større kreds. Et samlet overblik over lokalområdets aktiviteter og foreninger vil også være en fordel for tilflyttere.

Erfaringerne fra andre steder er, at jo mere aktuelle temaer, der er på en hjemmeside, jo flere brugere kommer der. Det er dog altafgørende, at hjemmesiden hele tiden er ajourført. Det er også vigtigt at få udbredt navnet på portalen, bl.a. via links fra andre og meget besøgte hjemmesider, som eksempelvis www.ifaa.dk. Ådalsskolen tilkendegav, at de gerne vil reklamere lidt for hjemmesiden og vil bl.a. gerne modtage reminder om stof til kalenderen. Det blev foreslået, at input til den elektroniske kalender bliver et fast punkt på de enkelte foreningers dagsordener.

Alle interesserede kan indgå i udviklingen af hjemmesiden. Henvendelse kan ske til Anni Kjeldsen fra Lokalrådet (anni@ifaa.dk).

Runde blandt de deltagende foreninger

Ådalsskolen:

Skolen gennemgår pt. en energirenovering med nyt oliefyr og varmepumpe. Dette skulle både være varmebesparende og give et bedre indeklima. Lokalt samarbejde om fælles varmeforsyning er evt. noget, der kan arbejdes på på længere sigt. Skolen er meget tilfreds med sit 50 års jubilæum, som der var stor tilslutning til. Der er ingen kantineordning på skolen, og skolen er derfor meget åbne overfor et lokalt samarbejde.

Ungdomsskole/klub:

Der er pt. et stigende medlemstal (fra 12-65 elever) og to ugentlige busafgange. Juniorklubben har et stabilt medlemstal på 41-45. Det er endnu uvist, hvordan de kommende besparelser vil ramme juniorklubben. Der er dog ikke aktuelle planer om at lukke klubben.

Den årlige dramaforestilling er oprettet som fag i ungdomsskolen. Pt. foregår det meste af ungdomsskolens aktiviteter i Hornslet. Etablering af hold kræver 10-12 elever.

Børnehuset Ådalen:

Der er lagt op til en udvidelse af budgettet i 2013. Det endelige beløb kendes ikke. Der er etableret forældre-børne intranet. Personalet er i gang med efteruddannelse vedr. relationsarbejde. Der er pt. 13 børn i vuggestuen, som udvides yderligere. Faldende børnetal i Ådalsområdet er en udfordring.

Mygind Forsamlingshus:

Forsamlingshuset har i 2011 fået nyt køkken med støtte fra bl.a. LAG. Der afholdes café hver søndag formiddag for byens borgere. Dette har kørt næsten 25 år. Da byen er meget lille, er der få, men gode arrangementer, bl.a. en traditionsrig sommerfest og fællesspisninger.

Lime Forsamlingshus:

Der er mange gode arrangementer i forsamlingshuset, bl.a. fællesspisning, arrangementer med menighedsrådet og julebankospil. Salen er blevet renoveret, og der er søgt midler i LAG til et nyt køkken.

Søby Forsamlingshus:

Vedligehold af huset er en udfordring, ligesom det er svært at få opbakning til arrangementerne. Der er dog kortspil hver onsdag aften og bordtennis/brætspil om søndagen.

Skørring Forsamlingshus:

Forsamlingshuset indgår i ”Liv i forsamlingshusene” med Paul Banks. Der afholdes fælles rengørings- og vedligeholdelsesdage. Der er ingen børnearrangementer, og generelt mangler der midler.

Spejderne:

Der er pt. 60-70 medlemmer, heraf 15 over 17 år. Der er gode ledere. Udfordringen er at afvikle attraktive arrangementer.

Menighedsrådet for Ådalen:

Ådalen består af 6 sogne, og en fælles portal vil være et godt aktiv. Børnearbejdet ønskes udviklet med flere arrangementer. Der ligger et stort markedsføringsarbejde bag. Der afvikles fællesspisning med sang, kirkekoncerter, børneteater i Skader 3. søndag i advent samt Café-kirke med dialog om tro.

Hvilsager-Lime Menighedsråd:

Der arrangeres sogneaftener i samarbejde med beboerforeningen. Alle er velkomne. Arrangementet ”Eventyrlig Dag” havde mest deltagere fra Lime. Noget tilsvarende laves senere.

IFÅ:

Der er kommet nye struktur og nye medlemmer i bestyrelsen. Nye idéer til aktiviteter modtages gerne. Der er i efteråret kommet høvdingebold på programmet, og der overvejes motion i naturen. IFÅ har et godt samarbejde med hallen, og samarbejder også gerne med andre lokale aktører. Aktiv ferie er ét af de gode eksempler på samarbejde. Det er en udfordring at fastholde de unge, og der skal udvikles nye aktiviteter.

Der var enighed om, at det er vigtigt at få viden om hinanden og hinandens arrangementer, hvis det skal være muligt at involvere hinanden. Der var bl.a. følgende idéer til fælles aktiviteter:

-      Flere forsamlingshuse kan samarbejde om dilettantforestillinger, som kan spilles flere steder og være med til at øge sammenholdet.

-      Ballade-/hurlumhej-dag for børn og unge i samarbejde mellem IFÅ/gymnastikafd. og øvrige lokale foreninger.

-      Skørring Forsamlingshus påtog sig at invitere de øvrige lokale forsamlingshuse til fælles dialog- og inspirationsmøde.

-      Etablering af fælles grejbank via ansøgning til lokale fonde inden for områder, som ikke generer andre. Bl.a. blev der foreslået indkøb af æblepresser, trailer mv. Det lokale marked skal dog først undersøges.

Det blev foreslået, at dialogmødet afholdes to gange om året, hvor der drøftes konkrete emner/temaer.

Dialogmøde d. 8. okt. Kl.19.30

Sted: Arenaen på Ådalsskolen, indgang fra Kløvevej

  • Velkomst v. Ellen Jensen, lokalrådsformand
    • Lokalrådets arbejde
    • Dialogmødets formål
  • Ådalshallen – nu og i fremtiden v. Morten E. Langballe
    • Opsamling på de seneste års tanker om hallens funktion
  • www.aadalen.info – en fælles dynamisk Ådalsportal? v. Anni Kjeldsen
  • Kort orientering fra områdets foreninger og institutioner
  • Opsamling – ønsker om konkrete fælles arrangementer