Psykoanalyse


Jeg beskæftiger mig med lacaniansk psykoanalyse. Jeg er bestyrelsesmedlem i NLS (New Lacanian School - Cph)

Lacan

Den franske læge og psykiater Jacques Lacan (1901-1981) bygger på Freuds psykoanalyse. Lacan udviklede dog sin egen form for psykoanalyse. Han udforskede og udbyggede utrætteligt viden fra forskellige andre områder, herunder lingvistik, filosofi, psykiatri og matematik, men han gav aldrig slip på, hvad psykoanalysen kan fortælle om mennesket.

I den lacanianske psykoanalyse fokuseres der på sproget. I analysen skabes der et privat/fortroligt rum, og det er analysandens tale, der er i centrum. Analytikeren – med dennes uddannelse, baggrund, personlighed og erfaring – lytter til denne tale og kan give tolkninger eller lave nedslag i talen til yderligere refleksion hos analysanden. Dette kan ofte hjælpe analysanden til anderledes (og ofte uventede!) indgange til de problematikker, de måtte komme med – det være sig depression, angst, stress osv. Hver analytiker har sin egen facon.

Den lacanianske psykoanalyse beskæftiger sig ikke med analysandens personlighed eller adfærd, men derimod med det ubevidste, som ”spiller” med os alle – og som kan høres i analysandens tale.

I den analytiske session taler analysanden "frit fra hjertet" og i sit helt eget sprog. Der kræves absolut ingen forkundskaber, andet end dét at være menneske og ønsket om en forandring.
 
En af psykiateren Josef Breuers patienter, Anna O, beskrev sin analyse som en "talekur", og det er måske ikke helt ved siden af.
 
 
Ring på 20 83 30 84 eller skriv til saycalundan@gmail.com for en aftale.
Betaling efter aftale.
Helle Calundan | Venøgade 9, 4,tv,, 2100 København Ø - Danmark | Tlf.: 20 83 30 84 | saycalundan@gmail.com