PAS / Økonomi

Økonomi


Pengene bør følge barnet og ikke én adresse! Dette gøres ved at man som forælder gennem en økonomisk deleordning får udbetalt et forholdsmæssigt beløb der svarer til den tid barnet er der. 
 
Hvis f.eks. barnet ifølge forældrenes samværsaftale er hos hver forælder halvdelen af tiden skal statens børnetilskud fordeles ligeligt med 50 % til rådighed for hver forælder, og hvis f.eks. barnet er 20 % af tiden hos en forælder skal den forælder råde over 20 % af børnetilskuddet.
 
Med hensyn til betaling af institutionsplads til yngre børn (som dog ofte er en friplads eller nedsat betaling), kan reglen være at beløbet hertil fratrækkes børnetilskuddet inden fordelingen af det resterende beløb.
 
Hvis dette var en realitet ville lovgivningen være meget mere enkel, fleksibelt, mindre
bureaukratisk og bedst af alt rimelige for forældrene, mens barnet får økonomisk ligestillede hjem i forhold til udgifterne forbundet med samværet. Pengene til børnebidraget forsvinder jo heller ikke umiddelbart fra barnet bare fordi de ikke overføres til den anden forælders bankkonto. Med hensyn til indkøb af tøj er begge forældre vel generelt lige kvalificerede, og når barnet bliver ældre er de jo også selv medbestemmende.
 
Desværre må vi i konstatere, at det nuværende system og lovgivningen på området i alt for høj grad lægger op til, at den ene forældrepart kan opnå fordele ved at opretholde eller eskalere en konflikt, der er opstået efter et brud.
Til barnets bedste er det bærende element, og Dad2tre.dk mener, at dette går hånd i hånd med, at lovgivningen sikrer barnet den bedst mulige kontakt til begge forældre.
 
Synet på den moderne forældrerolle har heldigvis flyttet sig væsentligt, og der er i dag en større forståelse og lyst til at begge forældre indtager en fremtrædende og ligeværdig rolle i det enkelte barns liv. På trods af denne udvikling halter lovgivningen desværre bagefter, idet den ikke formår at understøtte, at begge forældre er at regne som primære.
 
Grundlaget for al debat om denne problematik bør til enhver tid være skabelsen af vilkår, der er til barnets bedste. 
Dad2tre.dk mener, at dette aspekt er tæt knyttet til den generelle ligestilling mellem kønnene, og at en bred forståelse af dette kan være med til at nuancere, hvad der grundlæggende er til gavn for barnet.
Når mennesker er ligeværdige og nyder lige rettigheder, er der fra starten etableret et forhold, hvor konflikt ikke er til gavn for nogen, og især ikke for børnene. Ligeværdighed fordrer samarbejde.
 
Samarbejde er konfliktens modpol. Konflikt er til skade for barnet – men så sandelig også for to voksne, der skal finde sig til rette efter et brud. Samfundet bør på alle måder være konfliktforebyggende og ikke konflikt-vedligeholdende. Vi kan ikke skabe et problemfrit samfund – skilsmisser og parforholdsbrud vil til tider stadig gøre ondt og være konfliktfyldte, men uligestilling gør kun ondt værre – begrænser det kønsmæssige råderum, og skaber ufrie og triste børn og voksne.
www.Dad.dk