FØLG OS PÅ FACEBOOK    FØLG OS PÅ INSTAGRAM Instagram

Nye indlæg

Martin Grøn i prikker og hvidt i Polen

13-06-2015
Gårsdagens 1. etape af Tour of Malopolska var en lidt stille dag, hvor stort set hele feltet kom samlet hjem inklusive Riwal Platform rytterne. I dag ventede så den første af to bjergrige etaper, og etapen blev særdeles hård, bl.a. pga. en særdeles velkørende Martin Grøn.

Sportsdirektør Lucas Persson fortæller: ”Allerede efter 5 km valgte Martin Grøn at gå i udbrud sammen med 3 andre ryttere. Efter 58 km havde udbryderne opbygget et forspring på 7,15 min til feltet. Tempoet i udbruddet var så hårdt at to af dem måtte lade sig falde tilbage, mens Martin Grøn og en anden rytter fortsatte. Med 50 km igen kørte Martin Grøn solo og havde på et tidspunkt et forspring på 4 min. Med kun 8 km igen blev han imidlertid hentet af en gruppe på 22 mand, hvorefter han blev nr. 15 på etapen efter en fantastisk indsats”.

Undervejs i udbruddet vandt Martin Grøn imidlertid samtlige fire bjergspurter og dertil to af de indlagte sprintkonkurrencer.

Efter dagens etape ligger Martin Grøn nu på en samlet 3 plads, mens han fører både bjergkonkurrencen og ungdomskonkurrencen. Dertil ligger han på 2 pladsen i pointkonkurrencen.

Etapens hårdhed kostede mange ryttere den videre deltagelse i løbet, hvorfor der kun er 66 ryttere tilbage til start på søndagens afsluttende etape. Riwal Platform har hele fem ryttere med, idet det kun var Tobias Mørch Kongstad, der måtte udgå i det hårde løb.

Riwal Platform var også til start i det nye danske UCI løb, GP Horsens.

Løbet udviklede sig lidt uheldigt for Riwal Platform, da der ret hurtigt kom et 7 mands udbrud afsted, hvor holdet som det eneste af de større hold ikke var repræsenteret. Det betød, at holdet på et tidspunkt måtte bruge mange kræfter for at neutralisere udbruddet, hvorfor der ikke var kræfter til finalen.

Holdet er imidlertid fortrøstningsfulde og ser frem til morgendagens Fyen Rundt, hvor man skal forsøge at forsvare Kasper Klostergaards flotte sejr fra sidste år.

Kategori: Cykelnyt