Syrenruter

Syrener omkring Svanninge

Start på P-pladsen ved Baunebjerg, hvor Kløverstierne også starter. Følge Kirkegyden og drej til højre ad Flægmosevej ved Svanninge Skole. Flægmosevej følges fordi Gammelstrand, som er en velbevaret firelænget bindingsværksgård. Længere fremme passeres gården Oldtidsminde, som har fået navet på grund af jættestuen Skerninghøj. Drej til højre ved Brahesvej og besøg jættestuen fra bondestenalderen. Fortsæt gennem Svanninge, og ny de fine gamle gårde. Længere fremme passeres byens stolthed, Svanninge Kirke, som er foreviget af utallige kunstnere. På turen gennem landsbyen passeres også de gamle hospital fra 1700- tallet. For enden af Brahesvej lå landsbyen bystævne, som desværre i dag er vej, idet Faaborg-Midtfyn Kommune ikke ønskede at tage hensyn til kulturarven ved kloakering og vejarbejde på stedet. Fortsæt ad Kukkenbjerg og tag Bavnebjerg tilbage til p-pladsen.

Turen er 2,8 km - se kort over ruten Syrener omkirng Svanninge

 
Syrenhegn mellem Faldsled og Håstrup
Tag turen fra Faldsled til Håstrup. Start ved Faldsled Havn og kør ad Højstræde mod Håstrup. Fra havne i Faldsled er der eb smuk udsigt over Helnæs Bugten til Helnæs. Faldsled Kro er en kendt gourmetrestaurant, som årligt besøges af mange gæster. Turen ad Højstræde til Håstrup går op ad bakke, men glem ikke at standse og nyde udsigten over landskabet. I Håstrup drejes til høje ad Pallesgyden. Ved t- krydset ved Hanneslundskoven drejes til høje ad Præstevænget. Vejen går forbi skoven ved Falden, hvor der findes spor af oldtidsagre. De såkaldte højryggede agre, er opstået ved pløjning med oldtidsplove. Der fortsættes til Faldsled, hvor turen ender ved havnen.
 
Turen er 9,2 km. - se kort over ruten Syrenhegn mellem Faldsled og Haastrup
 
 

Syrenhegn rundt om Solbjerg

Start ved dagli´brugsen i Millinge og kør ad Assensvej mod Faldsled. Drej til højre ad Stenbækvej. Vejen gør forbi Steensgaard, som driver et unikt princpilandbrug, hvor dyrevelfærd og bæredygtighed er i fokus. Der er mulighed for af besøge gårdbutikken og gå en tur på Steensgaardruten. Følg vejen forbi den imponerende Solbjerg, som er 83 meter høj. Bliv på Stenbækvej og nyd de flotte syrener. Glem ikke at nyde den flotte udsigt ud over landskabet. I krydset drejes til højre ad Østerbyvej. Den stejle vej er en populær rute for cykelløb, så pas på evt. hurtige cyklister. Følg Østerbyvej forbi Nørre Mølle og Enemærkskoven til Østerby. Ved Assensvej drejes til højre i Millinge Turen slutter ved Dagli´brugsen.

Turen er 7,2 km.- se kort over ruten Syrenhegn rundt om Solbjerg

 

Syrerute omkring Grubbe Mølle

Sart ved Grubbe Mølle, hvor der kan parkeres ved vindmøllen. Lokalrådet for Faldsled, Millinge og Svanninge har i 2017 startet et demonstrationsprojekt for pleje af syrenhegn. Et hegn er inddelt i tre lige store dele. Det første stykke beskæres ved kommunal hegnsklipning. Det andet udtyndes, mens det sidste nedskæres i etaper hvert 7. år. I de kommende år vil hegnet blive beskåret efter denne plan, og vi se spændt på at se resultatet.

Fortsæt ad Assensvej og følg Nyborgvej mod venstre. Drej til venstre ad Vængegyden, som går gennem skoven Tornehaverne. Ny de smukke syrenhegn og udsigten ind over Svanninge og Svanninge Bakker. Drej til venstre ad Kukkenbjerg, forbi det gamle fattighus ”Kukkenbjerghuset”. Turen slutter ved Grubbe Mølle.

Turen er 4,3 km - se kort over Syrenrute omkring Grubbe Mølle