Sitemap
 

Velkommen til Nydamselskabets hjemmeside om Nydam Mose.

Udgravninger i Nydam Mose
 
Nydam Mose ligger i Øster Sottrup på Sundeved, otte kilometer fra Sønderborg. Se et kort over området her. Mosen, der i jernalderen var en hellig sø, er især kendt for sine rige offerfund fra 200-400 tallet. "Nydambåden" er det mest kendte af fundene og er i dag udstillet på Gottorp Slot i Slesvig.

Det, der gør Nydam Mose særlig interessant i forhold til andre offermoser er, at de arkæologiske fund har spillet en stor - til tider dramatisk - rolle i den nationale kamp om Sønderjylland.

De første udgravninger blev udført af arkæologen, Conrad Engelhardt i årene 1859-63. Engelhardt blev desværre stoppet ved krigsudbruddet i 1864. Nationalmuseet genoptog udgravningerne i 1989 og har igennem 90'erne gjort betydelige fund, som har bidraget til større forståelse af jernalderen.

Det må understreges, at Nationalmuseets Nydamprojekt kun har kunnet gennemføres takket være en lang række tilskud fra såvel statslig som privat side. Nydamselskabet har indgået som en væsentlig partner i formidlingen af dette.
 
Se mere på Facebook
 

Generalforsamling den 25. april 2017 
Så skal der bankes uld 
Hårdt arbejde ved nausten i dag 
28. og 29. maj er Nydam Tveir på besøg i Flensburg 
Så er Nydam Tveir igen i sit rette element 
Nydamaktiviteter 2016 
Ordinær generalforsamling den 12. april kl. 19.30 
De gamle mænd og havet 
Nyhed fra Facebook - så kom Nydam Tveir i naust 
Nydamselskabet og Nydambådens Laug | Sottrupskov 36 A, 6400 Sønderborg  | info@nydam.nu