Denne blog bruges til at byens nyheder, informationer, opdateringer m.m. og læserne kan eftefølgende kommentere disse indlæg.... Klik på indlægget du vil kommenterer - og skriv i kommentarfeltet! Så hold dig endelig ikke tilbage!
-
-

Hvor skal Nimtoftes Genforeningssten stå ?

23-02-2017 22:36

Der skal skaffes bedre forhold for trafikken på Torvet, og der skal sørges for bedre forhold for kunder og leverandører, når de parkerer foran Brugsen.
Pladsen foran DagliBrugsen, hvor Genforeningsstenen har stået siden 1930 skal renoveres. Det område hvor flagstang, genforeningssten og juletræ står skal gøres mindre. Kommunen har sat penge af til renovering af genforeningsstenen og renovering af pladsen på Torvet.

Nimtofte distriktsråd forslår derfor, at Genforeningsstenen flyttes til en plads, hvor Genforeningsstenen kan komme til sin ret, uden at være i vejen.

Distriktsrådet forslår tre nye placeringsmuligheder:

1. På torvet ud for Torvet 5. , det gamle Midtdjurs lokalarkiv.
 


2. Ved friskolen. Enten på det grønne areal ved indkørslen fra Tøstrupvej, eller ved indkørslen fra Ramtenvej.
 


3. Ved den nye indgang til kirken.
 


Flere forslag er velkomne. Herunder også den mulighed, at genforeningsstenen søges bibeholdt i det formindskede anlæg foran brugsen.

I slutningen af marts 2017 vil distriktsrådet afholde en folkeafstemning for at afgøre den fremtidige placering af Genforeningsstenen.

Kommentarer

 • #1
 • Christina Gerlach
  22-03-2017 18:11
  Hej Distriktsråd.
  Jeg synes det vil være rigtig ærgeligt at flytte mindestenen, da den altid har stået der og været synlig i byens midtpunkt. Jeg undrer mig stadig over hvorfor der blev besluttet at fælde det rigtig fine træ som stod ved siden af. Synes det var så hyggeligt når man gik forbi eller kom kørende og kunne se bla. de fine påskeæg som nogle af byens børn havde hængt om sammen med SFO'en. Ved at placere mindestenen på en af grundene ved friskolen vil den kun være synlig for en lille del af de folk som passerer igennem byen, det samme gælder hvis den bliver placeret ved kirken, så er det endnu mindre som ser den. Og flyttes den over på stykket foran det gamle arkiv, tror jeg den vil være til gene for udsynet når man kommer fra Ryomgård siden og skal dreje af Tøstrupvej. Så jeg stemmer helt klart for at den bliver stående hvor den er nu og at der bliver plantet et nyt fint træ ved siden af. Samtlige kunder og leverendører har indtil videre klaret sig de sidste 87 år så mon ikke de klarer det trods alt?? Og så vidt jeg ved kommer de fleste leverandører da og læsser af ved tanken. Det kan vi da nemlig både se og høre. Synes det var bedre at have fokus på at få lavet en cykelsti/fortov eller anden form for sikkerhed for de folk som gerne vil kunne færdes sikkert til og fra Djurs sommerland og Lübker.

  Med venlig hilsen
  Christina Gerlach


1 

Skriv en kommentar

:

CAPTCHA Image

Tak for god takt og tone!
@ Nimtofte Håndværker-, Handels- og Borgerforening  | info@nimtofte.dk