DM kortbane junior 2016

15-11-2016
Kæmpe succes ved junior DM.

I sidste uge deltog 10 super gode juniorsvømmere fra HSC ved DM kortbane, det blev et meget succesfuldt stævne!

Første dag startede helt fantastisk med 11 personlige rekorder ud 12 mulige i indledende afsnit - også var rammerne ellers sat for et næsten perfekt stævne!

Det blev samlet til ikke mindre end 23 finaler fordelt på 7 ud af 10 svømmere, faktisk ville det have været 24 med 8 svømmere hvis ikke vi havde haft en uheldig diskvalifikation. Det er meget flot at have så stor en del af svømmerne med i individuelle finaler!

13 medaljer blev det også til i alt - det placerede os på en samlet 5. plads for alle deltagende klubber!
3 guld (200fri, 400fri, 800 fri piger)
6 sølv (200fly, 400fri, 100fri, 200IM, 4x100fri, 4x200fri piger)
4 bronze (400IM, 4x200IM piger, 100ryg og 200ryg drenge)
Ikke færre end 6 forskellige ud af de 10 deltagende HSC svømmere kom dermed hjem med metal af de ædle slags!
I løbet af stævner viste HSC hidtil uset højt niveau - det kom til syne ved hjælp af ikke mindre end 5 klubrekorder!
Amalie Søby Mortensen slog sine egne kubrekorder på 100 og 200m fri
Helena Rosendahl Bach slog en mindst 20 år gammel rekord på 200m butterfly, rekorden tilhørte før en så prominent svømmer som Britta Vestergaard der i 90'erne deltog ved OL og blandt andet har vundet world cup serien i IM!

På holdkapperne er der nu for alvor "nyt" på rekordbøgerne, og samtlige holdkaprekorder for piger er blevet forbedret de sidste 4 år! På 4x200 og 4x100fri slog de fire piger deres egne rekorder sat for blot 2 uger siden ved vest kortbane - førhen var de også mindst 20 år gamle! - Holdene bestod af Maria Hatting, Emma Bugge, Helena Bach og Amalie Søby.

Sidste medaljegivende holdkap var på 4x200IM - her fik endnu en pige mulighed for at være med i medaljekampen da Sascha Lausten kom på holdet. De præstede så flot alle fire at det gav en bronze!

Udover de mange medaljer er det absolut værd at bemærke meget stærke præstationer fra svømmere som satte personlige rekorder i alle løb:

Emma Bugge Fynbo havde 5 løb som hun deltog i, alle steder rykkede hun sine bedste tider, det gav hende oven i købet også mulighed for deltagelse i finalerne på alle løb - 200fri, 200IM og 100IM gav A-finaler, 100fri en flot B-finale og 50 fri blev til en C-finale!

Magnus Christensen som er første års junior rykkede endnu engang sit niveau markant og på sine tre starter blev det til store personlige rekorder på dem alle!
200fly - 3 sekunder - 100fly - 1 sekund - 50fly - 0,7 sekund! - Stærk udvikling for ham!

Der var i alt fire første års juniorer med fra HSC - Magnus som nævnt ovenfor med 100% pr, Sasha var med på medaljeholdkappen og svømmede sig til både B og C finale individuelt (200bryst og 100 bryst), Isabella Bach som også debuterede ved junior DM fik ligeledes mulighed for at snuse til finalerne med en C-finale på 200ryg! - Sidste 1. års junior, Mathias Rasmussen viste også storform, med personlige rekorder i 5 ud af 6 løb og en ærgerlig disk på 400IM som eller havde placeret ham i C-finalen!

Helena Bach og Amalie Søby klarede begge de hårde krav til nordiske mesterskaber, ikke bare kvalificerede de sig til decembers mesterskab, men de præsterede under A-kravet og det betyder at de i slutningen af januar også skal en tur til Luxembourg og deltage i et stort grand prix stævne.
Rasmus Nørfjand som deltog i A-finaler på alle ryg distancer, og tog flotte bronzemedaljer på 100 og 200m ryg, var blot 4/10 sekund fra kravtiden på 200ryg. Meget flot niveauskifte for ham. Han flyttede niveau så meget at han hver eneste gang han var i vandet slog personlig rekord, først i alle sine fire starter i indledende, men han formåede at rykke niveau yderligere til finalerne hvor han i hver start var med, som sagt på rygløbene i A-finaler, og 200fri med en stærk B-finale.

Understregende for den store succes er at HSC på 38 ud af 50 tilmeldte løb placerer sig samme sted eller højere på resultatlisten end seedet inden stævnet startede!

Tak for et fantastisk stævne, en speciel tak skal også lyde til de frivillige som brugte en masse tid og fridage på at hjælpe med at gøre stævnet en mulighed!
Gitte Hatting som en kompetent og retfærdig official.
Jens Rasmussen og Charlotte Bugge som delte den meget vigtige holdledertjans - svømmere og træner har 100% nydt godt af jeres store serviceniveau!

Holstebro Svømmeclub | CVR: 12 87 33 28 | Jeppe Schous Gade 14, 7500 Holstebro