Bookmark and Share    
 

Tilst


Beliggenhed

Med sin centrale beliggenhed nord-vest for Århus ligger Tilst midt mellem by og land. Området er beliggende kun 8 km fra Århus C. og motorvejsnettet ligger kun 5 min. kørsel fra Tilst. Den centrale beliggenhed gør, at man hurtigt og nemt kan nå frem, hvad enten det er til den nordlige, sydlige eller den centrale del af Århus.
 
 

Landsbysamfund

Oprindelig var Tilst et mindre landsbysamfund med gadekæret og kirken som centrum. Den gamle bydel af Tilst er stadig bevaret med smukke bindingsværksbygninger og det hyggelige gadekær samt kirken. Da Bilka i 1970 blev indviet, gik udviklingen i området stærk, idet Skjoldhøjparken udviklede sig til landets største parcelhuskvarter.
 
 

Indkøbsmuligheder

Bor man i Tilst området kan alle daglige indkøb klares ved indkøb i Lokal Brugsen, som er beliggende i den nordlige del af Tilst tæt ved kirken, i Fakta på Tilst Skolevej eller i Bilka. Tilst-området rummer desuden flere større specialbutikker, som f.eks. Elgiganten, Jysk, Bauhaus og Idémøbler.
 
 

Fritid og sport

I området er der rig mulighed for de fritids- og sportsinteresserede. TST 79's centralt beliggende idrætsanlæg med bl.a. svømmehal blev i starten af 1990'erne kraftigt udvidet med bl.a. nye haller, bibliotek, cafeteria og meget andet. TST 79 kan i dag tilbyde en lang række spændende aktiviteter.
 
 

Skoler - børnepasning

Tilst er via Viborgvej delt i 2 områder, idet Tilst Skole dækker området nord for Viborgvej og Skjoldhøjskolen dækker området syd for Viborgvej. Begge skoler har 10. klasse, hvorefter man kan fortsætte i Langkær Gymnasiet, som er beliggende i nærheden af Tilst Skole og med stisystem/tunnel under Viborgvej ved Skjoldhøjparkens område.
 
Der er også flere fritidsklubber, børnehaver, skolefritidsordninger og dagplejere i området.
  
 

Natur

Tilst-området ligger tæt ved naturen med store skovområder, åer og søer. Specielt skal nævnes Kasted Mose med et utroligt fugleliv.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ejerforeningen Havkærvej 12-16, 8381 Tilst | CVR: 30419820  | Tlf.: 24851683 | efhavkaervej@gmail.com