Denmark / Om foreningen

Det Danske Team

Sanne Lemann har været i Kenya og besøge Mike 6 gange siden 2007. Mike, og de unge studerende, laver figurerne i Kenya og sælger dem til Sanne, som sammen med andre fra teamet tager på markeder, sælger via nettet, laver foredrag og spreder budsabet på forskellige måder.

Bestyrelsen består pt. af 6 medlemmer, og derudover har vi 2 frivllige som hjælper hvor der behov. Vi er alle frivillige og vores fælles ønske er at gøre en forskel - og vi ved at vi kan gøre dette, blot ved at give et par timer om måneden, og en lille ekstra indsats på enkelte tidspunkter.
 
Teamet arbejder løbende på at finde måder at fundraise på, arrangere events, sælge figurer på markeder, holde foredrag og lave oplysningsarbejde på forskellige måder.

Om foreningen

Med Emmanuel Arts' Skills Center i Ngong by, tilbyder vi gratis undervisning, i kunst og håndværk, og giver de unge fra gaden mulighed for en bedre fremtid - uden at fjerne dem fra deres familie og kendte omgivelser. Den danske forening Emmanuel Arts Danmark, har siden 2010 samlet penge ind via markeder og arrangementer, og kunne i 2014 bygge og så småt starte undervisningen i Kenya. I Danmark er vi en velgørende forening, og i Kenya er vi en registreret Community Based Organisation (CBO).
 

Den Danske forening:

Formål: At støtte søsterforeningen Emmanuel Arts Kenya, hvis formål er at minimere kriminalitet og stofmisbrug blandt unge gadebørn i Ngong, Kenya, og at medvirke til positiv udvikling af byen.
 
Vi er en frivillig, folkeoplysende forening, hvis formål desuden er at afholde lokale aktiviteter i Danmark, for at fremme sociale kompetencer, styrke frivilligt engagement hos unge og ældre, skabe opmærksomhed om verdens store udfordringer, samt øge sammenholdet og viden om foreningens arbejde i Kenya.
 

Inspiration

Rundt omkring på Kenyas gader kan du se mange børn og unge der tigger om penge, eller samler skrald på gaden. Som en lokal kunstner, ønsker Mike at forbedre nabolaget, og give de unge en chance for at forbedre deres fremtid.

På trods af at skolen i Kenya nu er blevet gratis er der stadig mange børn som ikke går i skole, fordi deres forældre ikke har råd til at betale de ekstra udgifter der er. Dette er bl.a. transport, mad, skoleuniform og bøger. Der er også mange skoler som ikke tager højde for at mange af de store børn i slumkvarterene er ansvarlige for at der kommer mad på bordet til deres mindre søskende, og nogle gange har de været for længe på gaden, til at kunne komme tilbage til en formel uddannelse.
 
Mange af de unge der i dag kan ses på gaden, er desuden også ofte afhængige af at sniffe lim, hvilket gør at deres indlæringsevne og koncentration er helt i bund. Derfor vil vi gennem vores Skills Center undervise dem i enkle teknikker, i kunst og håndværk, som de hurtigt kan lære, og hurtigt kan tjene penge på. Vi går samtidig op i at give dem rådgivning og hjælp til de små og store udfordringer som de hver især har med sig.
Mange af de unge er interesseret i musik, dans, akrobatik og at tegne, og derfor er kunst, i alle dens former og udfoldelser, en god måde at aktivere og motivere de unge på, og lære dem en færdighed, samtidig med at rehabilitere dem.
På den måde har de en meget bedre chance for at få succes.
 

Vi har brug for dig!

Emmanuel Arts vil gerne være mere synlige, så hvis du kender et sted vi kan give foredrag, sælge figurer eller fortælle om vores forenig, hører vi gerne om det.

Vores danske team har også brug for at blive udvidet, og hvis DU har lyst til at være med til at gøre en reel forskel for nogle enkelte unge mennesker i slumkvarteret i Ngong, så har du chancen her.
Vi kan altid bruge flere medlemmer i foreningen (120kr/år), og flere frivillige som har lyst til at netværke, opdatere hjemmeside, holde foredrag, arrangere events, sælge figurer på markeder - Eller det som man nu er god til. Alle er velkomne, så smid os en besked via vores kontaktformular, eller på info@emmanuel-arts.dk
Emmanuel Arts Denmark v/Sanne Lemann | CVR: 33553056 | Roskilde - Danmark | Tlf.: 28557932 | info@emmanuel-arts.dk