Maggan kan nu titulera sig Svensk Viltspårschampion

Maggan tog för någon vecka sedan sitt tredje raka 1apris på viltspår och kan därmed nu titulera sig SVCH. Hon har också varit på utställning, där fick hon VG i juniorklass.

Senaste nytt

Maggan har fått en egen sida bland våra andra hundar, bättre sent än aldrig.
Glöm inte att besöka bloggen blog.ajakawis.com

Bajas BIR

Bajas fick Excellent med Cert och blev BIR på Stiklestadutställningen i Norge. Stort Grattis till detta, mycket väl visad som vanligt är jag helt säker på.
Bild från detta finns på facebook på Ajakawis sida.

Cosmo och Cila på utställning

Cosmo och Cila har vart på utställning, Båda fick VeryGood. Vi tycker såklart att det var väldigt hårt eftersom de ännu är väldigt unga och har de rätta proportionerna för att bli riktigt fina i framtiden. Cosmo vann sin klass, endast 3st av 14 bretoner fick excellent den dagen. Båda fick fin kritik. Vi önskar er grattis och lycka till i framtiden.
Det är på väg in bilder på dem i vuxen ålder på deras egna sida....tålamod tålamod. =)

Maggan på gryläger

Maggan har vart på grytläger och träffat grävlingen. Hon kämpade jättebra i gångarna och utvecklades mycket. Hon genomförde godkänt anlagsprov i viltspår samt godkänd grytapportering. Hon är så duktig trots den låga åldern. Hon startade även grytanlagsprovet men hon var lite ivrig så hon glömde vända vid plåten, bättre lycka nästa gång. Vi ska kanske testa grytanlagsprovet i slutet av sommaren igen.

Vinterns aktiviteter

 
 

Ajakawisvalparnas höst

Det har hänt mycket sedan jag uppdaterade hemsidan här sist. Till att börja med har Bosse varit på Norsk Derby där han tog sig till semifinal men tyvärr inte hela vägen till final. En kanonprestation måste vi säga trots att det var Nisse som förde honom och inte hans ägare Robert. Bosse har också gjort debut på fältprov där han fick 2ukl och "tjuvstartade" sedan i öppenklass på fält vilket resulterade i 2ökl. I vinter har han fyllt 2 år och gjort debut på fjäll i öppenklass vilket resulterade i ännu en 2ökl. Bosse är en fantastiskt duktig jakthund som nu har många fina priser på olika underlag och han är riktigt lik Liva i hemmet, som en filbunke. 
 
Bajas var på besök här i sverige och gjorde debut på fältprov, det resutlerade i 1a pris med HP. Det var otroligt roligt att se Bajas igen och att få se honom "in action" var bara helt imponerande. Bajas har också parats hemma i Norge och valpar väntas efter honom och en kanonfin tik, se valpsidan. 
 
Bailey gjorde debut på sitt första jaktprov i höstas, det var på fält i Vedevåg. Det gick kanonbra och resulterade i en 2ukl. En suverän prestation av hans ägare som har sin första stående hund och som har fått en hund med våldsamt med motor som inte är helt enkel att styra.... fantastiskt bra!
 
VI är otroligt imponerade över jaktlusten och drivet som dessa hundar besitter men allra mest deras enormt viljestarka ägare som har lyckats med hundarna hela vägen. 
Affe med ripa
AJAKAWIS Kennel, uppfödning av breton för jakt.