Nye indlæg

Bisgaard Vs Morten MG næste 1500.

27-06-2014
Jeg havde fornøjelsen at spille mod Bisgaard nede i Afks. Da vi har gjort alt klar til Hill 54 i næste uge, besluttet vi at tage nogle mindre kampvogns hære. Jeg tog et tysk panzerkompanie fra Bridge by Bridge og Bisgaard et britisk amoured recce squadron fra Market garden.
 
Min hær
 
Bisgaards hær
 
Vi slog om missionen og endte med et Counter-attack, hvilket nok skulle gøre det spændende.
 
 
 
Opsætning
Jeg starter som angriber og har derfor første tur, mine Panther rykker ind mod mindte af bordet, jeg er pænt stresset over muligheden for reserver fra tur et af, og at jeg skal blive skudt i siden. Mine panzerjäger rykker ind mod byen.
 
 
Bisgaard sætte klogt nok sit ambush i første runde og drøner afsted med 2 af hans Cromwells men hans A30 bliver holdende tilbage. Samtidig køre den anden A30 frem og tager en Face of mod min 2IC.
 
 
 
Min 2IC overlever ikke det første skud og bliver nemt taget ud, og min første enhed Panther ryger også til 2 skud i siden og en A30 i fronten. Så det var halvdelen af mine samlet panther i første runde.

Tur 2
Mine panzerjäger forsøger at tage hær over den tavbte 2IC, og starter med at baile 2 cromwells, men det lykkes for den sidste at tage enhedes A30 ud, hvilket resultere i et fejlet platoon moral på trods af de er guards.
Samtidig tager min tilbageværende Panther platoon samme med min CO kampen op mod den anden comwell platoon. Det lykkes dem at tage 1 cromwell ud.
 
Min modtander tager et par skud mod mine panzerjäger men de klare det fint, men den overlevende delingsføre fra cromwells, drejer tårnet rundt og tager endnu en panther ud.

Tur 3
Min CO rykker tilbage for at hjælpe til med kampen mod de sidste cromwell platoon, samtidig med at mine panzerjäger rykker videre frem mod objetivet. Det lykkes for dem at tage Bisgaards CO ud, men han overlever desværre og sætter sig over i A30erne der holder ved siden af.
Jeg får også taget Bisgaards 2iC ud med et skud fra den ene panther i skoven.
 
Samtidig åbner mine panther ild med 3 skud hvor de misser med dem alle. Den sidste cromwell er alene i hans platoon, og skal teste for at blive på borderet. Men den test klare han fint.
 
 
 
Nu får Bisgaards hans første reserve deling ind og de tager hurtigt kampen mod mod mine sidste panther, og de er godt nok hurtige.
Det bliver til skud i siden på min 2iC og ene panther i det åbne, det overlever de ikke.
CO der nu sidder i en A30 får bailed out min sidste panther i skoven, det betyder ikke det store da enheden i forvejen skulle teste og med en hurtig 3er bliver den ikke på bordet. Jeg har nu mistede alle 8 panther i hæren og skal derfor tag en Company moral test som jeg automatisk fejler da mit HQ er væk.
 
 
Konklusion
Siden Bridge by Bridge kom ud har jeg ikke troet på de tyske kampvognshære med trænet Panther eller tigere. De ser selvfølgelig hårde ud tvivl, og det var selvfølgelig rart at ens modstander ikke kan redde sine kampvogne på nogen som helst måde. Men på en anden måde er det bare forkert og så lidt kedeligt at ens modstander slet ikke kan gøre noget hvis de bliver ramt. Det leder mig videre til min næste tanke, nemlig at trænning i sådan en hær betyder alt for meget. Normalt er jeg stor fortaler for at trænet hære også virker i Flames of war men med sådan 2 typer hære betyder det enkel hit for meget så når ens modstander rammer en meget bedre end man rammer ham. Normalt ville den reduceret trænningsgrad også betyder et større antal kampvogne men det var ikke tilfældet her hvor jeg ender på 11 kampvogne mod 15 fjendtlige. Jo Pantheren er en super kampvogne, men den er bare forkert til det som de allieret kan stille fra market garden.
Det er super effektivt at have hurtige hårdtslående kampvogne samme med A30 eller fireflyes der med AT 15 og Semi-indirekt fire, kan tage stort set alt ud på nær en kongetiger.
Jeg synes det er ærligt over for spillet og nogle ellers glimmerne bøger at man fra starten kan se at en række hære får det meget svært, og det rabat der skulle være når de går fra veteraner til trænet er alt for lidt i forhold til udvalgtet i hæren.

Dette er ikke kun baseret på mine oplevelser i sidste kamp, men alt min erfaring med listerne fra Market garden, hvilket efterhånden er en del turneringer, firestorm spil og normale klubspil.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar