Nye indlæg

Morten Vs Steen Afrika 1500

26-04-2014
Vores Ørken periode i AFKS fortsætter planmæssigt. Morten og jeg havde på forhånd aftalt at spille, og det skulle som vanligt blive en hård kamp. Morten laver ikke mange fejl, og kan lave en liste så den er grantit hård, det skulle nok blive sjovt. Jeg hold fast i mit Afrika Schützenkompanie, denne gang fra 164 Division, ville prøve de PAK36(r), syntes de ser gode ud, samtidig var de historisk med i Afrika i visse mængder.
Altid åben for ny tænkning nye idéer, så tyskerne hurtigt mulighedere i de enorme mængede af 76-mm division Kanon model 1936 (ca. 1300 stk.) som de havde erobret under åbningen af Barbarossa. Dette endte med to modeller med 76,2 mm FK36(r) og PAK36(r). Begge versioner havde deres entre tidligt i 1942, med stor succes. PAK36(r) var i stand til at bekæmpe stort set alle allierede kampvogne i 1942. De tyske tropper i Afrika havde 117 stk. som de med stor glæde brugte til at supplere deres eget magere forsyninger af PAK38 og PAK40. Så sent som marts 1945 havde Wehrmacht stadig ca. 160 stk. i operationel brug, hvilket vel siger meget om designet succes.
Derudover havde jeg skåret den ene Afrika Schützen Platoon fra, for at få noget mere IT støtte med, igen syntes det er meget Afrika. Plus en ekstra tank platoon er jo altid nice, der er så lige det med at man ruller for deres træning og motivation, men det giver bare noget mere kaos, hvis man da er til det. Så to Schützen platoon med hver en PAK38 og PAK36(r). Dog skal man lige huske at PAK36(r) i FOW er Heavy, hvilket kan giver nogle problemer mht. baghold har i V3, så måske skulle man samle to i den samme platoon – hmm.

Morten havde på min opfordring lavet et kompagni som var fra Ørkenen og ikke Tunesien (tak for det). Så han skulle lave et nyt kompagni, det forhindrede ham ikke i at lave en super sej liste med 10 Matilda II og 8 Bishop – Puha syntes det så ret hårdt ud. En masse hårde tanks og HE skud, plus nogle tanks, som jeg ikke rigtigt kunne skyde igennem så nemt. Heldigvis var de kun CT de Matilda II, så måske de kunne tages ud i nærkamp.. En Infantry Tank platoon består af 2iC og de to Matilda II CS fra HQ, så tre Infantry Tank platoons i alt.'

Steens liste
 
Mortens liste
Vi rullede for missionen og det blev Counterattack, igen en mission med reserve og en med mobile reservs, nå men min Light Anti-aircraft Gun Platoon og Carri Platoon røg ud i mobile reserve.
 
Tur 1-3
Jeg sætter en klassisk forsvares boks op, med en Schützen Platoon ved center objektiv, den anden Schützen Platoon skulle ned og forsvare det objektiv der ligger længst væk. Light Infantry Gun ligger lidt på halvvejlen hvor de kan beskytte begge objektiver, igen får jeg sat dem så de ikke rigtigt kan noget her i starten af spillet, tror jeg glemmer deres forholdsvis korte range på kun 40 cm, hvilket er lige i underkanten, de første par ture. Semovente 75/18 er i baghold. Morten stille hele hans hær op, så de står over for min enlige Schützen Platoon, Co og en Matilda II, skal stå for flanke sikring og rulle mod det objektiv der ligger længst væk. Carrier løfter GTG og så kommer der bare MG og OQF 25 pdr gun skud fra de Bishop. 5+ to hit, er dog åbenbart meget svært for 8th Army, så da røgen letter, er min Schützen Platoon kun pinnede, det klar de dog nemt (med rerool fra CO).
Puha det var billigt sluppet, placere mine Semovente 75/18 (de ender med FV) op så de kan skyde på den ene gruppe Bishop, de tager en ud, og bailer to. Meget heldigt rammer jeg ret effektive den Rifle Platoon, selv om det er på 5+, så den tager 4 tab, og ender pinned, så de er pinnede de næste par runder, de stod ellers så de kunne angribe. MG i V3 er bare gode, hvis de får lov til at ligge og skyde fuld ROF, Pak38 og PAK36(r) er ikke specielt effektive, og bailer kun to Bishop, så står det ligesom lige med dårlig skydning, selv om jeg savede lidt bedre. Morten er meget uheldig og hans Bishop bliver ikke operationelle og Rifle Platoon er stadig pinned. De to Matilda II platoons ruller videre mod center objektiv, men der sker ikke rigtigt noget, med Ho HE og kun AT7 er de ikke rigtigt farlige med skud mod mine Semovente 75/18 og Schützen platoon, selv om der kun er tre operationelle Bishop, tager de til gengæld 2 infanteri teams ud. Carrier Platoon er også gode og tager endnu 2 teams ud fra den samme platoon.
Jeg får min Carri platoon ind som ender med CV, de ruller frem og skyder i siden på de Matilda II på flanken, men med 6 vs 7 sker der ikke en sk** - godt spillet Steen (not). Mine Semovente 75/18 gør det onde mod den ene Bishop platoon. Mortens Matilda II ved center objektivet, ruller frem og ligger al ild mod mine Semovente 75/18, en dør og en bailer. De sidste Bishop ruller frem og skyder og tager min PAK36(r) ud. Matilda II på flanken tager en Carri ud og bailer en. Matilda II ruller frem og angriber center, dette udvikler sig til en underlig omgang, hvor jeg rammer, Matilda II saver man rammer ikke specielt godt igen. Da det er ovre er en Matilda II ødelagt men jeg har mistet min 2iC.

Tur 4-6
Carri ruller frem og ødelægger de sidste Bishop, til gengæld tager Matilda II på flanken, så resten af mine Carri ud som hævn. Mine AA kommer ind, men ruller væk mod det andet objektiv, de kan ikke noget mod de Matilda II og skal bare væk. Morten satser alt på et gennembrud ved center objektivet, med de 5 Matilda II, de sidste rester af Rifle Platoon, som løbende har taget godt med tag, bl.a. via 80 mm mortere med direkte ild, selvom de var GTG og nedgravet.) og Carrier Platoon. Endnu et angreb med de Matilda II, denne gange går det lidt bedre og Schützen ødelægger prompte en Matilda II, så Matilda II skal teste platoon moral, den sidste Matilda II bliver dog i kamopen, min Schützen skal også teste, og bliver lige på banen med en rerool fra Co. Self-propelled 75/18 Platoon tager tung ild og heldet er løbet ud for dem, alle Semovente 75/18 dør men min Carro Comando bliver på banen med et platoon moral tjek, så kan han ligge 13.2mm machine-gun ild på de Carrier.
Uheldigvis for Morten kan mine PAK fra den anden Schützen platoon, sammen med min Light Infantry Gun tage del i kampen om center objektivet, og sammen tager de den enlige Matilda II og Carrier platoon ud. Mine sidste MG teams fra den decimerede Schützen platoon ligger MG og 80 mm morter ild på den lille gruppe overlevende fra Rifle platoon. Alle tre platoons ender med at stikke af, eller dø til ilden. Morten skal nu lave en kompagni moral test, da han har mistet 5 ud af 7 platoons, som han misser.
Et super spændende spil, de Matilda II var væsentligt hårde end jeg havde forventet, til gengæld døde de Bishop hurtigere end forventet. Mine IT allierede var heldigt og endte med at være super seje, jeg fik så ikke så meget ud af den Carri platoon, men 5 stk. burde de havde leveret mere end bare at tage 2 Bishop ud.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar