Nye indlæg

Bo Vs Steen Midwar Africa.

14-04-2014
I AFKS er vi begyndt at køre frivillige 3 mdr. FOW perioder, forstået på den måde at vi køre en periode på tre mdr. her i april er vi startet op med MW Nord Africa (NA). Sidste vi var i MW var det på EastFront (EF), hvilket desværre ikke var en succes, da det viste sig at de russiske tanks, er ret svære at styre med de nye V3 regler, som MW jo ikke endnu er blive prisrette for.

Bo og jeg havde på forhånd aftalte ”Ørkenen” med det mener jeg ikke Tunesien og Italien delen af NA. Både NA og EF, har IMHO det problem at de dækker over en for brede periode, et kompagni fra 1942 ved Gazala har ikke meget at gøre med et Kursk kompagni fra 1943, der var al for stor udvikling i våbenkapløbet til det giver rigtigt mening - hvilket er et problem for både EF og NA. Any Way det skal ikke forhindre os i at prøve med Afrika. Jeg glæder mig personligt til Afrika igen, det har været alt for mange år siden at vores Afrika terræn og mine sandfarvede enheder har været i kamp sidst, det skal nok blive godt.

Bo havde et Honey Light Armoured Squadron kompagni med, meget som jeg selv ville havde lavet det.
'
 
Jeg har selv meget lyst til at lave et Panzerspä kompagni med en masse SdKfz222 og 221, men da de pt. er i posten valgte jeg at tage en af mine gamle klassikere med nemlig Afrika Schützenkompanie (15.), med et sådanne kompagni vandt jeg GF for nogle år siden, syntes det er nogle granithårde combat paltoons med embedded PAK beskyttelse, med fuld valg kommer en platoon også op på 11 temas det er ret nice. I forhold til de normale 7 MG teams.
 
 
Vi rullede for missionen og endte med den gode gamle klassiker ”Breakthrough” mission, da Bo ikke har noget Air med tog jeg mine Light Anti-aircraft Gun Platooni Mobile Reservs, regnede ikke med at de ville kunne specielt meget med alle de Honey på ordet. Bo sætter Motor Platoon og Light Armoured Platoon i flanke reserve.

Tur 1-3

Jeg opsætter i en klassisk opstilling, to Schützen Platoon på hver flanke, og en sammen med Light Infantry Gun skal spæne ned og ligge sig på objektivet, desværre ruller jeg en ”1” for mine Semovente 75/18, så de ender som CT, og gemmer sig for alle de AT guns.. Min plan er at få taget den Heavy Armoured Platoon ud, er lidt bange for deres 75 mm guns, resten af tropperen har jo ”Ho HE” eller .50 Cal AAMG eller MG.

Flanke sikring (læg mærke til Pinne Down markøre, den lå der fra tur 2 og frem)
 
 
Bo laver et pre game move med de Scout Platoons som kommer rundt om den ene flanke i byen. Scout Platoons skyder med .50 Cal AAMG og de Honey der er inden for 40 cm skyder også, men med GTG veteraner og 3+ infanteri save sker der ikke rigtigt noget. Løber min tropper ned mod objektivet, i næste tur er de begge to, nedgravet og klar til reserven. Rykker min Semovente 75/18 frem for at lukke det hul som Scout Platoons har lavet i min defensive opstilling, men med veteran Scout på afstand så sker der heller ikke noget, får ikke reserve ind. Bo rykker hans Scout frem så den står helt fremme ved mine Semovente 75/18, to kan skyde i siden, men jeg saver, resten ligger ild på Schützen Platoon, mine guns misser deres 3+ save, men heldigvis misser de .50 Cal AAMG deres FP puha. To Sherman II er rykket med frem og skuder, men misser, en står og laver Semi-indirect fire mod de Semovente 75/18, men misser også, min anden flanke paltoon ender med at være pinned resten af spillet og tager et tab - ikke en god runde for Bo.

Mayhem i byen
 
Jeg får min reserver ind og sætter dem ind så de kan straffe de Scout, Semovente 75/18 vil gøre trop. PAK38 fra Schützen rykker frem så den har LOS, 6 Pdr. står stille, sammen får de lidt heldigt taget den Heavy Armoured Platoon ud. Mine Semovente og Sd Kfz 10/5 (2cm) får tilsammen også lidt heldigt taget begge de to Scout platoons ud, som var ved at bryde min flake op – en super tur til mig, alt fungerede.

Deat and… Deat
 
Bo får reserver ind og ruller resolut hans Light Armoured Platoon frem ved flanke slaget, resten af hans Light Armoured Platoon frem ruller igennem de ødelagte Sherman II og Universal Carrier og fortætter i min flanke, der ryger to Semovente.

Tur 4-6

Med Light Tank er de allerede igennem min flanke med en platoons Honey, det kan jeg ikke accepter. Jeg har CO og 2iC ned det gennem bruddet, og forvente at kunne assaulte bukseren af dem. Jeg får kun ødelagt en, og i DF får de lige redet 5 hits hjem, heldigvis overlever alle mine infanteri teams.

Klar til assault – eller nej.
 
Bo koncentrer alle hans Light Armoured Platoon mod mine Semovente og Schützen, der ryger yderlige to Semovente, så nu skal de teste – med den enlige bliver. Schützen mister deres 6 Pdr. men har stadig gode med infanteri og den PAK38. Light Anti-aircraft Gun Platoon dør i en sky af MG og M6 37mm gun ild, men de gjorde det egentlig ok. Tiden er ved at løbe ud, jeg kan nok ikke forvente at være på bordet med min flanke styrke i Bo’s næste tur, linjér op mod en Light Armoured Platoon, som jeg forhåbentligt kan assualte denne gang. Min ild er dog så god, at de alle tre ender som bailed out. Så de tre Honey dør automatisk i min assault fase. Bo tager en ond hævn og nedkæmper den sidste Semovente platoon, og min Schützen paltoon.

Vi vælger at stoppe her, Bo har stadig 7 Honey tilbage, som med tiden nok skal kunne tage mine to platoons ned ved objektivet. Måske jeg kunne vinde, ved at Bo ikke kan nå frem, men tiden er ved at være sent, og om det bliver 4-3 til Bo eller 4-3 til mig er helt ok her på en torsdag. Super sjovt spil, dejligt at være tilbage i Afrika igen.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar