Nye indlæg

Morten Vs Steen

22-02-2014

Morten (Nightbringer) og jeg skulle havde et af vore episke slag. Jeg skal deltage i dette års Campaign 14, dog som akse, men vi valget alligevel at jeg skulle spille Allied og Nightbringer skulle spille Akse, som til Campaign 14, havde vi på forhånd aftalt 1500 points, vi slog om missionen og det endte med ”Hold the Line”, den gode gamle klassiker.

Jeg fortsætter med mine Canadier, her i Normadiet er de dog kun CT, men de har stadig Assault tropper, hvilket er en fantastisk regel for de allierede. Som CT kan man så få en masse grej, det er jo heller ikke at fornægte, havde store forventninger til Armoured Platoon (C4th) med tre Sherman II og en Firefly VC, samtidig er det første gang med en Breaching Group. Har i langtid haft fire Sherman Crab liggende, og til Tankfactery1944 købte jeg så jeg nu har fire AVRE.

Nightbringer havde valgt at lave noget helt andet, og havde meget friskt lavet et SS-Panzergrenadierkompanie, fra 17. SS-Panzergrenadierdivision ‘Götz von Berlichingen’. De er ”kun” FT, så det er ikke hverdag man ser dem. Jeg legede lidt med dem i V2 dagene der var de FV, men de er altså faldet til FT nu. 17. SS-Panzergrenadierdivision, her en række interessante platoons bl.a. en SS-Anti-tank Gun Platoon med PAK38.

Nightbringer vælger at lave en KG, så han kan Kampgruppe de to PAK40 ud til to fulde SS-Panzergrenadier Platoon, som begge ligger sig således at de beskytter det objektiv der ligger fremme, den ene platoon i skoven (højre flanke), den anden spredt ud i en række huse og GTG der, men nogle tropper på den venster flanke, resten med PAK40 i midten. Det andet objektiv ligger dybt i en skov, hvor jeg næppe kommer frem til det. Motorised Heavy SS-Artillery Battery ligger i en skov, så de både kan lege PAK, og samtidig kan se meget. I bagholde er SS-Tank-hunter Platoon og (selvfølgelig) SS-Anti-tank Gun Platoon.

Min plane er at rykke frem på den venster flanke, hvor der kun ligger noget af den ene SS-Panzergrenadier Platoon, så undgår jeg direkte de 15cm sFH18 howitzer, i miden vil en Armoured Platoon (C4th) og Sherman Crab beskyde resnte af SS-Panzergrenadier Platoon, så jeg forhåbentlig kan tage deres PAK40 ud og give den nogle tab. Planen er ogås af få de AVRE frem så de kan Bunker buster de tropper i husene.

Tur 1-3

Alt går vel i midten og jeg får ret hurtigt taget den PAK40 ud, inde den kan gøre meget skade, det viser sig ret hurtigt at som kun FT rammer jeg de SS-Panzergrenadier, selv om det er på 5+, og så dør der allibevel en del per tur. Desværre får jeg sammen kørt for mange Armoured Platoon på den venstre flanke, så det er en ordentligt gang trafikkaos, al for få Sherman II kan skyde, det er ret afgærende her i starten af spillet, for som allerede skrevet, så kommer der hits på de SS-Panzergrenadier selv om de er GTG. Sexton platoon er yderst effektiv og får pinned og taget enkelte teams ud. En afgørende effekt er at de får pinnede Motorised Heavy SS-Artillery Battery i tur tre, hvilket resulterer i at de er pinnede i mere end fem ture. Nightbringer er super uheldig med hans Motorised Heavy SS-Artillery Battery, som kun ødelægger en Sherman II og bailer en Firefly, selv han over to ture har rigtig mange teams under templaten, i mit trafikkaos. PAK40 fra den anden SS-Panzergrenadier Platoon sniper min OP Sherman og en Sherman Crab. Jeg forsøger et assault med Stuart V, som ender med en ødelagt platoon. Jeg når i tur tre frem med en AVRE, som resolut ødelægger et hus, så CO og SS-Panzergrenadier platoon mister deres Co. SS-Panzergrenadier i husene har nu kun to teams tilbage med de bliver.

Tur 3-6

SS-Anti-tank Gun Platoon kommer fra bagholder, i de samme huse som den decimerede SS-Panzergrenadier platoon, de skyder og nedkæmper næsten min Armoured Platoon i midten, det er kun deres Firefly VC, som dog ender helt alene. Motorised Heavy SS-Artillery Battery er pinnede og forsøger sig som PAK, og får faktisk tage endnu en Sherman Crab, paltoon bliver dog på bordet. Jeg tage hævn over de PAK38 og tager dem overraskende hurtigt ud, som FT rammes de på 4+ selv i de huse, det kan de ikke overleve, resten af den decimerede SS-Panzergrenadier platoon dør også, så er midten åben, men Nightbringer sætter selvfølgelig som den gode spiller hans andet bagholde på, fire Marder III M fra den SS-Tank-hunter Platoon, som står i en skov. Dem har han holdt tilbage til et kritisk øjeblik det var så nu. Heavy SS-Panzerspäh Platoon kommer først fra reserven og ruller frem for at flanke mine Sexton, som gennem helte spillet har været fantastisk effektive, selv med FP5+ i indirekte skydning. Efter at midten er åbent, men hurtigt dækket af de fire Marder, rykker min angrebsakse mere mod højre, der er de Pinne 15cm sFH18 howitzer, som tager tunge tab, til Sherman II og ender med at kun bestå af et Staff og Co team, som jeg ruller over og MG. Nightbringer får løbende reserver ind, med de er lidt tynde pga. den KG, den platoon Rocket Launcher Battery (Heer), fik intet gjort, og de to små SS-Panzergrenadier Platoon og SS-Heavy Platoon, kom ind og smede sig på objektivet bag ved Marder III M fronten, og holdt effektive det objektiv.

Tur 6-9

Nightbringer satser og angriber med hans anden SS-Panzergrenadier platoon, mod min enlige Firefly, men de misser deres ”Tank terror” test og de får en omgang MG supper bagefter, og miste alle teams i det åben. Deres attached PAK40 snipes af min 2iC. Nightbringer tager hævn med hans fire Marder, som ødelægger en Firefly og en Sherman II, der selvom de er på long og i cover, ikke kan håndtere de 7.5cm PaK40 gun skud – avs de er hårde mod CT tanks, de Marder III M. Mine Sexton tager den Heavy SS-Panzerspäh Platoon ud med direkte ild, dammede er gode de Sexton, fire stk. med ROF 2 og .50 CAL AAMG. Klokken er ved at være mange, og jeg er reelt gået i stå med mit angreb, tror de Marder III M psykede mig lidt for meget, skulle nok havde kørt mod dem, da jeg havde en større del Sherman II tilbage, og havde satse på Semi-indirect fire med en kritsik mængde. Da Marder III Mfår snipet endnu to Sherman II, så jeg har mistet fire ud af syv platoons giver jeg op, selv om jeg faktisk kan reroll da mit HQ stadig er operationenlt.

Konklusion

Super spændene kamp, syntes mit kompagni fungerede fantastisk på mange punkter, de AVRE var virkelig gode mod guns og inf i huse, det må man sige. Mine Firefly var selvfølgelig lidt spildt, men de kunne lige MG ild i stedet. Sexton er dejlig SPG det må jeg indrømme. Syntes det var svært at spille med CT tropper igen, efter en periode med CV. Specielt nå man skal lave Skill, det opdagede mine Stuart V på den hårde måde. Tak til Nightbringer for en virkerlig spænden kamp, måske den sjoveste og længste i meget lang tid :-)

Med venlig hilsen

Steen Villarsen

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar