Nye indlæg

Steen Vs Norberg d.6.2.14

07-02-2014
Efter Tankfactory1944, er turen kommet til at træne til dette års Camp. I år spiller vi Firestorm D-day, så det skal nok være meget interessant, jeg har meldt mig på som Tysker. Desværre er det ved at være ret lang tid siden jeg har spillet tysker, og jeg syntes det er meget svært at lave en D-day liste som jeg syntes ser interessant ud. Ikke kun at den skal være god men også at den skal være sjov for mig at spille. Syntes at SS-Panzerspähkompanie ser rigtigt interessant ud, SdKfz 234/2 Puma har altid være en af mine yndlinge, desværre har BF her med AW ændret organiseringen til kun 2 stk. SdKfz 234/2 Puma pr. SS-Panzerspäh Platoon, hvilket nok er mere realistisk, men også gør selve platoon meget mere blød. Både mht. offensiv skydning og evnen til at absorbere indkommende ild. Nå det skulle ikke forhindre mig i at teste dem.

Min gode ven Henrik Norberg har her i 2014 igen meldt sig under FOW bannerne, Henrik fik en 4 plads sidst GF spillede LW, så han er udmærket skarp, han spiller dog udelukkende Russer, med det skulle ikke frohinder os i at havde to (hurtige) slag. Henrik havde han gode venner fra Heavy Self-propelled Artillery Regiment med, så det så ret dårligt ud for mig her i starten.


Vi slog for missionen og skulle spille Counter Attack. Missionen har jo Mobile Reserves, og det gjorde ondt på mine små ”byt båt” biler. Generelt var det nok den vigtigste lektion af de to spil, med to missioner til Camp, som har Mobile Reserves, er der en stor sandsynlighed for at man ender med stort set ”alt” grejet ude, det var en ret ”ædruelig aha” oplevelse. Selve med 8 platoons, var der kun to inde plus HQ.

Tur 1-2

Jeg startede inde med mine Panther og 3 stk. Puma ikke overvældende, meget afhang af mine Panthers evner til at tage de ISU122 ud, inden de selv kunne tage dem ud. Dette skulle vise sig at være en stakket frist, mine Panthers skød vist med HE under begge spil, de må havde glemt deres AP. For selv om der var mange hits, var der en udpræget mangel på ødelagte russiske tanks efter at røgen havde lagt sig.

Afventer ”the Hords”


 
The Hords!

Jeg dropper mit baghold og remmer med 5 ud af 6 skude på de ISU122, men pga HE ammunition, ender det hele med 1 baile out ISU122. Min SdKfz 234/2 Puma venter bag bakken. Russerne køre ufortrødent frem med hele gøge møget. Mine Panter skuder igen mod de ISU122, denne gang dør 1, mine SdKfz 234/2 Puma tager også en ud i
siden.Dø i siden

Tur3-4

Russernes KV8 buldere frem mod objektivet, mens resten er ved at løbe mine Panther over ende. Den sidste ISU122 flaner mine Panther, men misser, ISU2 skuder også men misser også. ISU152 er kørt op på bakken, og kan ikke skyde da de har Bunker Buster. Får forstærkninger ind som skyder på de KV8 og HQ IS2 men med AT9, ryger de bare af.

King of the hill

Igen er mine mine SdKfz 234/2 Puma mest efektiver og tager den sidste ISU122 ud, mine Panthers skyder på ISU152 men igen ender det kun med to Bailed Out.


Misser

Dø ISU-122
Død Panther

Tur 5-8

IS-2 tager endelige en Panther ud, ISU152 kan ikke komme ind, mine SdKfz 234/2 Puma skyder med fuld ROF, men igen med AT9 kan de ikke såre de russiske monstre. Ved det andet obejktiv ser det sort ud, de KV8 sider tungt på objektivet og 50 mm, 37 mm og 20 mm skud kan ikke rigtigt gøre noget, for at forhindre objektivet ia f falde, må jeg en af gange ofte platoons, så mine Panthers måske kan nedkæmpe den anden horde og komme til undsætning.

Dette er dog en fattig drøm. De resterende ISU152 og IS2 for hurtigt taget de to tilbageværende Panthers ud, og da SdKfz 234/2 Puma ikke rigtig kan fuldføre opgave ender det meget blodigt, meget interessant spil.

Spil to ender med at være Breakthrough, som også har Mobile Reserves, så det ender meget som første spil. Så er spørgsmålet jo hvor meget jeg bruge to slag mod en russisk panser horde til, når vi nu til Camp spiller D-day, men syntes jeg fik et par vigtigt pointer med alligevel. Mekaniseret er ski ikke sjovt med Mobile Reserve, slet ikke når man ikke har infanteri med. Panthers er nice nok, men de er måske lige lovlige voldsomme på Vest fronten. Den ny organisering for SdKfz 234/2 Puma gør dem desværre meget mindre interssant i mine øjne, 2 stk. er bare for lidt ildkraft.


Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar