Nye indlæg

Esben (Eldar) Vs Morten (Space Marine)

26-11-2013

Esben (Eldar) Vs Morten (Space Marine)
AFKS d. 14.11-13

Opsætning

Missionen blev valgt ud fra ”Random mission generator” fundet på powerfist, og resultatet af dette blev et major scouring objektivt i midten af bordet og 5 minor Domination objektivt fordelt spredt rundt på bordet, hvor 3 er i gode forsvars stillinger og 2 er i udsatte områder. Der blev slået om deployment og det blev på den korte led.

Eldar sætter først op hvor den lille gruppe Dire Avengers starter på et minor objektivt. Den store gruppe Avengers har ret kurs mod det et minor der er udsat, mens gruppe af guardians og jetbikes er på vej mod det sidst minor objektivt der ligger tæt på hans start område.
Wave serpant med Wraithguards+ spirtseer ombord starter i midten så den kan dække det hele.
Begge war walkers og warp spiders starter ude.

 

Space marines placere sinde 2 tatical platoons ved hvert af de 2 minor objektivt der er ved deres start område, terminators + Liberian starter i midten med håbet om at kunne skade den Wave serpant mens der stadig er folk ombord. Whirlwind bliver sat helt tilbage, og Dreadnought ude på flanken ved tårnet.
Det skal lige siges at den Imperial Bastion tæller bare som et tårn i dette spil, og kan derfor ikke skyde.

 

1. tur.

Space Marines prøver at få første tur men fejler, derfor rykker Eldar spillere godt frem, men det lykkes ikke at svække Space Marinens rækker ud over en enkel terminator der lader livet.

I Space Marines tur, rykke enheder bag sandsækkende frem for at få en del skud ind på den store gruppe Avengers samme med Liberianen får drabt en del Avengers, Whirlwinden prøver at få fat i den store gruppe guardians, men misser totalt og giver ingen skade. Terminators prøver at få taget wave serpanten ud med at sende et par missiler efter den, men det klare sit jink save så ingen skade der.

2. tur

De 2 war walkers ankommer som outflanking i samme side, og går efter Space marines dreadnought og Whirlwind.

 

Whirlwind bliver shanken og dreadnought lader livet, first blood til Eldar.
Samtidig bliver der givet en smule skade til begge tatical platoons og der ryger en terminator mere.

 

I Space marines tur ankommer den første landspeeder, som land præcis i ryggen på den nu tomme wave serpant. Den multi-melta fejler, men heavy bolterne gå igennem med 2 skud, men det bliver kun til 2 sølle crew shaken. Den ene enhed tatical forsætter sin fremryk og få givet flere tab til den store enhed avengers, mens den enhed i tårnet prøvet at tage en war walker ud uden held. Whirlwind prøver også at gøre skade, men igen uden held.

 

Stillingen efter tur 2. tur

 

Eldar: 4
Space Marines: 2

 

3. Tur

 

Warp spiders ankommer og scatter 10 tommer, hvilket kun var 1 tomme fra at fejle, og lander derfor lige ved terminators.

Den lille gruppe Avengers prøver at tage den ene Land speeder ud, men uden held. Wave serpant flyver over mod den tatical enhed der er rykket frem samme med wraithguards. Guardians og jetbikes rykker frem mod tårnet, men holder forsat det ene minor objektivt. De forsøger at skade enheder i tårnet, men tager kun en marine ud.
Den ene war walker får trådt det sidste liv ud af Whirlwinden, mens den anden tager en marine ud i tårnet.
Med kombineret ild fra warp spiders og jetbikes dør de sidste terminators og deres Liberian. Efterfølgende håber warpsiders videre mod den tatical platoon der er rykket frem.
I Space marines tur forsøger land speederen at gøre skade på wraithguards, men uden held, mens den fremrykket tatical platoon storm wave serpanten og det lykkes med et krak granat at give den det sidste skade så den går i stykker. Nu står enheden dog lige foran 4 w
Wraithguards og nogle Avengers, plus en enhed warp spiders der er på vej.
Over ved tårnet sker der en fantastisk runde skyde fra tactical platoon i tårnet, da de 4 jetbikes ud, hvilket giver lidt luft.

Stillingen efter tur 3. tur

Eldar: 8
Space Marines: 4

Tur 4.
Eldar spillere smider en del dakka efter enheden i tårnet, og de tager tab, mens den anden enhed bliver skudt på fra en Dire Avenger, sidst overlevende i enheden, Warpspiders og Wraithguides. Enheder tager nået skade, men ikke slemt i forhold til de skud der blev kastede efter dem.
Warpsiders angriber men hverken angriber eller forsvare tager nogle ud.
Landspeederen bliver sendt til warpen af et par wraithguards, der er blevet træt af den.

Det lykkes for space marines at få den sidst land speeder i spil, og den lander perfekt lige ved tårnet hvor den tager den ene war walker ud, det lykkes for de sidst mariner at tage den anden walker ud, hvilket giver dem lidt luft, men der er ikke meget tilbage på bordet ud over dem, så en lille gruppe mariner der gemmer sig bag vraget fra wave serpanten.

Kampen mellem warp spiders og marines forsætter og det lykkes for marines at tage 2 warp spiders ud, hvilket gør at de stikker af, hvilket er en lille sejre i sig selv, men det gør blot det at de er komplet åbne over for de sidste wraithguards.

Stillingen efter tur 4. tur

Eldar: 11
Space Marines: 5

Tur. 5

Wraithguards angriber skyder og angriber de sidste marines ved vraget fra Wave serpant, hvilket de ikke overlever, mens guardians forsætter med at skyde mod tårnet, dog uden særlig skade.
Resten rykker mod tårnet.

Land speederen rykker ud for at tage et par skud mod de sidst wraithguards, dog uden stort held.
Den sidst tactical platoon forlader tårnet for at forsøge at erober major objektivt i midten.

Stillingen efter tur 5. tur

Eldar: 14
Space Marines: 5

Tur. 6

Spillet forsætter, og guardians skyder på enheder der lige har forladt tårnet, og dræber en marine.
Resten rykker videre mod midten, men det er efterhånden klart at de ikke kommer til at have den store effekt.

Landspeederen forsøger forsat at skade de sidst wraithguards, og tager en ud, og marines dræber et par guardians.

Stillingen efter tur 6. tur

Eldar: 17
Space Marines: 6

Tur. 7

Spillet forsætter og guardians rykker frem som modsvar på marines forsøg på at erobre det objektiv i midten. De kommer tæt nok på og dræber en marine i svinget. Landspeeder bliver skudt i stykker.

Det lykkes de sidst marines at få skudt de 2 nærmeste guardians, hvilket betyder at de nu kan erobre objektivt hvis spillet slutter nu.

Stillingen efter tur 7. tur

Eldar: 19
Space Marines: 6

Der bliver slået om spillet forsætter, og den stopper her.

Derfor bliver den enelige stilling:

Eldar: 19
Space Marines: 10

Mortens tanker oven på kamp.

Jeg ved ikke hvad der gik galt, men jeg følte mig hele tiden på bag ud. Det starter nok med at jeg har få enheder der kan bruges til at stå holde et punkt uden samtidig at have noget ordenligt at skyde på.
Det tvang mig til at rykke trække en enheder ret langt i et forsøg på at holde objektivet så længe som muligt, men det gik galt da jeg var nød til at angribe for at holde fjenden væk.
Samtidig lykkes det ikke mine 2 land speeders at gøre noget særligt skade, og min modstander anså dem ikke som farlige, hvilket de heller ikke var. Jeg var dog også meget uheldig med mine multi-melta skud. Jeg fejlet over halvdelen af deres ”to wound” slag. Tror jeg går tilbage til Typhoon missile launchers i stedet for.
Mine terminators fik aldrig gjort noget ordenligt og endte med at dø hurtigt. De endte med at være en relentless missile launcher til 225. Suk.
Alt i alt var den spændende kamp, hvor jeg fik vundet lidt til sidst, bliver altid selv overrasket hvor gode en normal enhed marines kan være hvis de får lov, derfor over jeg kraftig at udskifte mine terminators men en 3. gruppe på 10 mand, måske i en drop pod.
Random mission generator er et spændende værktøj, men det kan godt blive lidt farligt for som vi kan se i kamp her så stikker der af med point da Eldar spillere får 3 ud af 5 minor objektivs i en del runder, hvilket betyder at de 4 Vp jeg får betyder meget lidt i forhold til de 19 han har. Man skal overvejen en maks. Grænse på hvor mange point man kan få på denne måde, især fordi effekter som Slay the warlord, linebreaker og first blood tæller lige pludselige som meget lidt.

Men alt i alt en god 40k kamp med masser af eftertanke, og ja malet figurer kæmper bedst.
Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar