Nye indlæg

Morten Vs Thomas

08-11-2013

Her i AFKS forsætter vi endnu engang vores østfront periode, og i dagens kamp skulle jeg spille russer mod tysker. Jeg ville prøve noget nyt som hær, derfor samlet jeg en ”Batalon Opolcheniya” eller mere mundret en Militia Battalion, uden nogle former for panseret enheder, derimod satset jeg på artilleri der også kan være Anti-tank kanoner og infanteri.
Men jeg var meget spændt på hvad min modstander havde med.

Den russiske hær.

Den tyske hær.

Vi slår om missionen og får en meget normal ”No retreat”. Russerne ender som forsvare mens tyskerne skal angribe.

Tur 1

Jeg sætter den ene infanterigruppe med 2 flammekaster ved det fremskudte objektiv og holder min 12 kanons enhed i Ambush, mens mit tunge artilleri sætte op i en skov nede ved min bagkant.

Tyskerne sætte meget af sætter næste alt sit modstat min fremskudte enhed, og rykker frem med alt i første runde.

Russerne afsløre sit ambush i et forsøg på at holde fjenden væk, og der bliver nogle enkel skud fra Zis-3 kanonerne ned på tyskerne infanteri.

Det tunge russiske artilleri tager et par fod folk ud, plus tigerens Panzer III escort kampvogn, det tunge artilleri vil ikke blive nævnt igen, for selvom alle kanoner overlever hele spillet, har enheden absolut ingen effekt resten af spille da de fejler alt.

Efter russerne første tur, er der bliver tyndet lidt i en række af enheder, og jeg satser på at min artilleri har en til to runder skydning endnu, så forsætter det sådan har jeg en ok chance for at vinde det her, men tigere og Kv-1er er et problem da de kommer hurtigt tæt på.

Tur 2

Tyskerne forsætter deres fremrykning med undtagelse af de 2 flak36 der nu er kørt bliver sat af og åbner ild.

Tiger, Kv-1e og den ene flak36 åbner ild på mine Zis-3 og tager 4 ud med 5 skud, puha.
Den anden flak36 tager kommandøren ud til mit tunge artilleri ud på lang afstand.

Russerne tur går på at skyde med de sidste Zi-3 kanoner efter infanteri mens mit artilleri prøver at gøre skade forskellige steder.

Tur 3-4

Forsat fremrykning over hele fronten, dog igen undtaget af de 2 flak36 der begge åbner ild på mit fremskudte infanteri dog uden stor effekt.

Tiger er nu så tæt på at den angriber mine sidste Zis-3 kanoner, det bliver en hurtigt kamp da jeg ikke kan gøre så meget i DF, og fejler også mit counter-assault jeg vælge at skyde en kanon med min kommissærs for at slå om, men her starter dagens emne ”Had din kommissær dag” for jeg slå den berygtet 1, hvilket betyder at ud der er blevet offeret en kanon bliver kommissæren også henrettet.

Mine kanoner prøver at falde tilbage, men der er et par stykker der bliver fanget af tiger og dør.

Russer har dog heldigvis på dette tidspunkt fået lagt sig godt på det bageste objektiv, men tiger og kv-1e er i igennem min line uden at have taget på noget tidspunkt.

Men nu når de 2 kampvogne er så langt væk fra min fremskudte enhed og tyskerne har sat en hed grenadiers i stilling til at kunne angribe, satser russer og storm frem, godt støtte af flamekastere.
De får lavet en kort indhug i grenadierenheder der trækker sig fra kampen med det samme.

Tur 5-6-7

Tiger angriber den bageste enhed infanteri, og russer får en ”ones in a life time” opleves, den ene Anti-tank rifle der kan nå tiger rammer den i nærkamp og får den til at blive Bailed out, hvilket betyder at den dør da den er alene om angrebet. Den giver store jubler gennem de russiske rækker.


Det viser sig dog at Kv-1e er meget svære at tage ud.

Den fremskudte enhed får kæmpen den kujonrige grenadier enhed, og vender sig mod de flak36, som de også tager ud i nærkamp, den russiske enhed giver desværre op da de forsat bliver bombet af de 2 tyske leIG18 kanoner

På dette tidspunkt har tyskerne mistede flere enheder end de har på bordet, og derfor begynder de at slå for Company moral. 3. gang fejler tyskerne, men en meget lige kamp skal man kikke længe efter.

Russerne havde mistede 3 ud fra 6 enheder og de var ikke sikkert de tunge mortars ville holde meget længere, og begge deres bataljons ledere var røget. Tyskerne havde mistede 4 ud af 7 men havde stadig deres CO på bordet, men kæmpen var ved at løbe ud i sandet, da var blevet til at den tyske Kv-1e brugte sin tur på at angribe og dræbe så mange indtil jeg skubbet den væk igen. Og forfra igen, og det med ovenikøbet imens det russiske artilleri forsøgt at få skadet den.

Det skal også nævnes at alle kommissærer på nær bataljons kommissæren blev henrette af deres egne folk første gang de prøve at skyde en af deres egen, suk.

Konklusion på kamp

Selve kampen blev meget lige, og det er en af de ting jeg holder i Flames of war at alt kan ske frem til sidst, men når det er sagt så er jeg desværre skuffet over min modstanders hær. Den opbygning minder meget hvad jeg selv stillet med for 5-6 år siden, men man kan jo se at der er ikke nogen ordentlig kamp enheder, og de små infanteri enheder kan ikke tåle særligt meget før de giver op.


Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar