Nye indlæg

Tanker fra Eastfront MW i Amagerfigurkrigsspil

18-10-2013

Så har vi haft tre spille gange med Midwar Eastfront. Der har været godt gang i den, med hele 10 spil i alt. Hvilket efter AFKS standart er ret solidt, det må man sige.

Hvordan er det så med MW igen, kan man med rette spørge? Det første der slog mig, er at MW pt. Ikke rigtig fungere med 1000 points, som jeg syntes at LW gør, det har noget med prisen for den enkelte platoon at gøre, hvor man i LW kan få et interessant spilbart kompagni for 1000 points, ja så kniber det gevaldigt i MW. Vi fik derfor allerede efter første spilleblok, løftet points antallet til 1250 og efter andet til 1500, andet giver simpelthen ikke mening.

Fordelingen har på russernes side har været 9 Russisk tank kompagnier og en Infanteri kompagni, akse har stillet med 5 Grenadier, 3 Panzergrenadier, et Schnell og et Rumænsk infanteri kompagni. Foreløbigt står det 10-0 til russeren, hvilket har overrasket os alle voldsomt, da vi slet ikke husker e russeren som så godt fra hvor vi tidligere spillede MW eller fra vores senere LW spil med Red Bear og Grey Wolf. Da fordelingen af veteranspiller har været både på akse og russerside, må der ligger noget mere bag, end bare alm held og rutine med spillet.

Hvad er det så? Ja det første der springer en i øjnene når man spiller MW, er at ”Hen and Chicks” speciel reglen, der skal reflektere de forfærdelige tab, som de russisken Tankovy soldater led under hele krigen, er radikalt lavet om nu med udgivelsen af V3 af regelsættet, men Eastfront bogen, er jo stadig en V2 bog, som man bog skal spille med V3. Nu kan russiske tanks køre deres fulde længde og stadig skyde deres hovedkanon, dog med +1 to Hit, samtidig kan de skyde MG restriktion. Det er altså ret godt, men det ved vi jo allerede fra LW, så hvad er forskellen? Forskellen ligger måske i at her i MW, der er der bare væsentligt færre akse panzer, da akse panzer stadig er ligeså dyrt som det altid har været i MW. Samtidig er det ofte også panzer med dårligere panser og main gun, end det vi ser i LW, hvor det meste jo er PZIV H/J og Stug G eller være. Så man ender med de samme enheder på bordet på begge sider, dog er russiske tanks nu væsentligt mere mobile og kan udnyttes offensivt, noget som var nærmest umuligt i V2.

Eks. kan M31 (M3A1 Stuart) nu virkelig udnytte sin Light Tank status i MW og flanke akse panzer med side skud, mens alm. T34 (76mm) m.m. står og tager den direkte kamp med nogle PZIII og den enkelte PZIV G. Noget som før ville tage 2 ture at udføre, kan nu udføres i den samme tur. Så måske ligger der et lille skred i MW, som ingen rigtigt har fange? Ja vil jeg mene, Russiske tanks er blevet meget bedre, hvilket vel også var på sin plads, for den gamle ”Hen and Chicks” speciel reglen, var meget hård. Problemet er så at de koster det samme med den nye V3 regel, så måske vi skal forvente lidt dyre MW russiske tanks, når Battelfront når til Eastfront igen.

Under alle omstændighed er Eastfront ikke brokken, tror mere at akse spilleren skal skrue lidt op for deres game, og finde nye veje at bekæmpe russiske tanks på. Den gamle klassiker med at stille Marder II i cover, og så bare skyde, inden russeren kunne komme frem til skud, var de ofte decimeret i en sådan grad, at deres kamp virkning var ned, den holder bare ikke mere


Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar