Nye indlæg

Steen Vs Bo Marked Garden 1500

16-09-2013

Bo og jeg skulle have kamp. Vi havde aftale 1500 points LW fra Market Garden. Bo havde valgt SS-Kampfgruppe og jeg en Armoured Squadron (Guards). Så det kunne næsten ikke bliver mere historisk.

Vores lister kom til at se således ud:

Armoured Squadron (Guards)

SS-Kampfgruppe Spindler

Vi slog for missionen og det blev surrounded, vi skulle spille på et af vores by borde. Med en vej ned i midten, og så huse og marker på begge sider. Jeg forventede en omgang ”titte kig kig” med den Königstiger.

 

Opsætning

Jeg lagde objektivere på hver side af vejen, så Bo forhåbentlig ville havde svært ved at overføre Panzer forstærkningen til det objektiv som jeg valgte at ligge pres på. Bo satte meget klassik og fornuftigt, en Panzergrenadier Platoon på det ene objektiv, Panzerpionier Platoon på det andet og sidste Panzergrenadier Platoon ved vejen i midten, så de kunne reagere. Königstiger stod i ly, i mellem nogle huse, Bo havde en sund respekt for den nye AT 15 fra Firefly VC (late). StuH42 stod i en skov, så de kunne køre frem og dække hele den ene flanke. Infantry Gun Platoon havde en gun i hver retning. Ingen mål i første tur, Bo er for dygtigt en spiller til at falde for den. Nå videre - splittede min Tanks og recon op, så 50 % var på hver flanke en top og bund gruppen (med 3 M4 og 2 Firefly VC (late) i hver), lidt imod mine egen doktrin, men ville vente og se hvordan BO reagerede, mine Tanks, ville kunne skifte flanke nemmer end den Königstiger (forhåbentlig). Lavede min Column Platoon om til to OQF 6 pdr gun (late), ikke fordi jeg regnede med at de kunne få skud på noget Panzer, men den ene flanke så lidt sårbare ud. Der var pt. kun en platoon Panzerpionier, så planen var at benytte OQF 6 pdr gun (late) som IG guns med direkte skud på infanteriet. Her i LW har 6 pdr gun jo HE skud.

 

1-2 tur

Rykkede mit recon frem, Bo havde glemt at Stuart VI i UK tjeneste er RECON, så jeg kan i første tur komme og og skyde i siden på hans StuH42. Dette udvikler sig til en sjov omgang ”Danse rund i en skov og skyde på hinanden”. Guards Armoured Car Platoon rykker frem mod det ene objektive, og løfter GTG, og skyder MG og 2 pdr gun, men der sker ikke noget. Begge mine Tank grupper rykker frem, og skyder på GTG infanteri, igen uden resultat. Königstiger taber en M4 ud ud fra top gruppen, som ellers begynder en gemme leg med katten

”Gemme tit tit”

Lægmærke til fronten af en Firefly VC (late). I venstre del af billede.

6 pdr gun rykker frem for at komme frem til skud.

Tur 3-4

Dansen mellem StuH42 og Stuart VI afvikles til Stuart VI fordel.

”Dance Motherf*****”

En 7.5cm leIG18 gun tager dog en Stuart VI ud, som hævn, det skal vise sig at de leIG18 er endda meget irriterende igennem spillet. Bund gruppen, liner op til et nærangreb mod Panzerpionier Platoon, de har CO med, så en Panzerfaust er med ikke godt, men sådanne er det, man kan bare ikke skyde GTG veteraner ud. Angrebet igangsættes, og jeg tager 3 teams ud i føreste tur, Bo tager kun en M4 ud i retur (Puha), i næste tur tager jeg 2 teams ud, og Bo bailer en M4 og dræber en. I min tur udrydder jeg Panzerpionier Platoon og HQ stikker af men bliver i kampen.

”Nærkamp”

Angrebet gik egentlig ok, jeg har kun 2IC og platoon Co operationel og en bailed out Firefly, men det er ok, har fjernet alle de Panzerpionier, fra objektivet, kun HQ CO holder det nu, så nu skal Bo ud af hullerene hvis han ikke skal tabe. Guards Armoured Car Platoon løfter GTG, og skyder MG og 2 pdr gun, ved top objektivet men der sker ikke noget. Gemme legen mellem top gruppen og Königstiger fortsætter.

Tur 5 – 6

Bo rykker som forventet resserve Panzergrenadier Platoon frem mod bund gruppen, uheldigvis for mig, tager han også sine leIG18 gun med, som viser sig ret effektive, i en kombination af skud og angreb. Forsvinder min bund tanks gruppe (avs). En ny Panzergrenadier Platoon plus HQ CO sidder igen på bund objektivet. Mine Stuart VI er og fri til at rykke mod objektivet og de får, samme med mine leIG18 gun, endelig taget de leIG18 gun ud, dog først efter et reroll af platoon motivation. Damm de var gode de leIG18 gun. Rykker min top gruppe mod bund objektivet, Bo kan ikke følge op med sin Königstiger, da min Guards Armoured Car efter et fejlslagent angreb af Panzergrenadier Platoon, har fået dem nedkæmpet. I det åben og ude af deres dækning, kan Panzergrenadier ikke håndtere ROF 14 over to ture. Så de dør, Königstiger må så blive for at beskytte dette objektiv.

Vi vælger her at stoppe, jeg har med min enlige Stuart VI og de fire kampvogne, et stort overtage mod bund objektivet, som nu beskyttes af en reduceret Panzergrenadier Platoon og med HQ CO. Bo har dog ikke mulighed for at hjælpe med sin Königstiger, der nu danser med min Guards Armoured Car, uden dog at de kan gøre de noget. En kneben sejr til mig, i måske sommerens sjovest spil. Fik ikke skudt en gang mod den Königstiger, som til gengæld tog en M4 og en Stuart VI ud. Det er et ok bytte i min bog.


Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar