Nye indlæg

Torsdag d. 9.5.2013

12-05-2013

Morter og jeg fortsatte vores spille serie. Det var igen 1500 Wacht am Rhein. Jeg skulle igen spille Akse og Morten allierede, som sidst. Vi havde begge ændret i vores kompagnier. Jeg ville prøve noget andet, og havde derfor valgt et Panzerkompagni fra Blood, Guts & Glory. Syntes det ser interessant, pænt meget guf man kan få der, men den store joker er jo selvfølgelig motivationen og træningsgraden på Reluctant Trained. Har før spillet med Reluctant tanks, der var de så veteraner, frygtede lidt at det ville gå galt meget hurtigt, når de nu også kun var trained, men oj hvor for man meget dejligt tysk LW grej.

Steen liste

Morten havde som nævnt også ændret lidt. Væk var den lille CT infanteri platoon og recon, recon er altid godt til et kampvognskompagni, men opsætningen til 4th Tank, med kun en Command M8 armoured car, gør altså den platoon værdiløs

Mortens liste

Mission og opsætning

Vi rullede for missionen og det blev counterattack.. Vi satte objektivere klassisk op og så de platoons der ville kommer fra reserven. Panzerkompagniet har Always Attack ,så Morten blev lidt fanget af at der er mobile reserver, så han måtte tage tre af hans fire platoons i reserve, jeg er dog stadig noget skeptisk over missionen, forventede lidt at blive fanget i krydsild mellem bagholdet og platoons fra reserven.

Tur 1-4

Mit kompagni, kan næsten ikke komme til for hinanden, men de fleste paltoons kommer ud på den anden side af byen.

Kan ikke skyde på Mortens tanks som er GTG. Morten sætter hans baghold op og åbner ild sammen med sit HQ. Jeg får bailed min CO, som sider over i 2iC Panther, men den anden Panther er nu ude hele spillet, da den ikke kan klare sit moral slag på 5+ for (avs). Morten får han reserver ind og han køre sin Security Section frem, jeg forsøger at intercept inden de kan komme frem og sætte M10 op til side skud op resten af kompagniet, men kan kun rykke 2 Panzer IV J frem, da en er bailed og ikke vil ind igen. Får endelig mine StuG frem, som har været lidt i baggrunden pga. byen og mangel på plads at maurere i. Desværre får de prompte hurtigt kniven af nogle E8, da de så heller ikke kan komme ind igen, eller klare platoon moral tjek falder de fra hinanden som ”sommerhus varmt smør”.

Det viser sig hurtigt at Reluctant er nådestødet for dette kompagni, det er bare for svært at komme ind efter bailed out og rede platoons der er under 50%. Godt nok har man meget grej med, men det batter bare ikke noget, når de rammes nemt, og ikke vil noget med en så dårlig moral. En meget ædruelig lektion i brugen af Reluctant panzers – Puha, syntes det var hårdt til tider med SS-Kampfgruppe Peiper, men det er intet mod Reluctant Trained, det er en udfordring ud over det vanlige.

Pga. helligdagen, havde jeg aftalt et senere spil med Henrik B. Min gode ven Henrik B. var endelig klar til et spil FOW, det skulle så være årets første spil. Så Henrik var pænt rusten. Men vi tog det stille og roligt, jeg forklarede de nye V3 regler, så godt som jeg kunne huske dem, samtidig tog vi de nye regler op, som de kom i spillet.

Steens liste

Vi skulle spille MW 1600, jeg havde taget mit GF2012 kompagni med, havde egentlig forventet at Henrik, ville stille med hans flotte vinter Grenadiers, men han havde taget et Panzerkompagni med, så jeg skulle forsvare mig i Hasty Attack (øv).

Henriks liste

Opsætning og tur 1-3

Klassisk opsætning med objektiver. Jeg holder alle mine combat platoons ude i reserve, mod Panzer III N forventer jeg de er stort set værdiløse, håber lidt at jeg kan rykke frem med mine Humber og trykke på objektivet i Henriks side, men det kommer slet ikke på tale. Sætter mine 25 pdr. på det ene objektive, infanteriet og M4 ved det andet, mine 6 pdr er i baghold og sættes med det samme ved byen. Henrik fare frem og lægger pres over hele linjen, men har hans hovedfokus ved objektivet med mine 25 pdr.

Ser egentlig ret sort ud her i starten, kan se at jeg har sat forkerte op, kan ikke rigtigt supportere mine 25 pdr. der er under voldsomt pres fra to panzer platoons + CO, skal jeg derover og hjælpe til, skal jeg over et åbent stykke, hvor mine tropper med sikkerhed, vil bliver skåret i stykker af ild. Ville ellers meget gerne tage mine portee 6 pdr. derover. Men det må vente. Samler mine tropper, så de kan rykke ud over det åben stykke, det må briste eller bære, de 25 pdr. er løber over ende om få ture.

Henrik får sine reserve ind, Recon køre frem for at hjælpe ved 25 pdr. objektivet, den anden Panzer platoon rykker på min flanke og binder mine platoons der, så de ikke kan hjælpe til – puha ser ikke godt ud.

Tur 4-6+

Får en platoon ind fra reserver og køre den frem om objektivet ved 25 pdr. De kan næsten ikke mere. RAF kommer til undsætning!

Med et AIR strik, har de taget en panzer paltoon ud - WOW. Så nu kan jeg forlade de to objektiver, og koncentrer tropperne om at undsætte 25 pdr paltoon. Det er ikke et sekund for tidligt, 25 pdr. platoon trækker sig, med massive tab. Jeg kan kun lige nå frem med en Humber platoon og contester objektivet. M4 og mine 6 pdr. tager nu samme en nye Panzer platoon ud, dog dør 6 pdr i processen.

Det hele ender i en noget forvirrende nævekamp hvor SdKfz 221 & 222 skyder på Humbers, som til gengæld forsøger at tager Paanzer III N ud med side skud, samtidig med at M4 står og skyder på CO, alt imens af Panzer III N forsøger at nedkæmpe mine M4, som er den eneste relle trussel mod dem, da mit infanteri er et par ture væk - alle inden for15 cmaf objektivet – en pænt rodet men sjov omgang.

Det hele svinger frem og tilbage et par ture, men da mit infanteri endelig når frem og storme de sidste operationelle Panzers i en skov, ender det hele med at alle Henriks Panzers dør i et orgie af bajonetter og stålhjelme.

Meget spændende afslutning på et sjovt spil, som dog skiftede markant til min fordel, da RAF kom og hjalp til, men det holdt ikke Henrik tilbage. Det er lang tid siden, at jeg har set et spil enden med at modstanderen var helt udslættet. Jeg havde selv mistet 4 ud af 8 platoons, så der var pænt gang i den.

 


Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar