Nye indlæg

Morten Vs Steen Igen

05-05-2013

Morten og jeg, fortsatte vores saga fra sidst, vi havde begge lavet små finjusteringer, i forhold til første slag. Jeg syntes ikke at mine Grill var helt gode nok, og Morten savnede nogle flere kampvogne Det var igen 1500 Wacht am Rhein. Jeg skulle igen spille Akse og Morten allierede, som sidst.

Steens liste SS-Kampfgruppe Peiper.

Mortens liste Tank Company (4th Division)

Mission

Vi rullede for missionen Cauldron, meget spændende, den nye V3 Cauldron er faktisk ret god og interessant, den gamle V2 var noget bras. Da vi begge havde valgt Tank kompagnier, valgte jeg at rule Always Attacks rule, det kan man med SS-Kampfgruppe Peiper, hvilket fra starten af satte Morten under pres. Det er altid svært at skulle forsvare med et kampvognskompagni. Ud over alway attack får man også Spearhead Deployment med sine Panzer IV J platoon

Opsætning og 1-3 tur

Jeg forsøgte at sprede objekter så meget som muligt, Morten smed resolut inf platoon på det ene objektiv, da han havde fem platoons, var den sidste platoon i imediat ambush. Jeg slog for mine platoons, to kom i 1 hjørene (Panther & Panzer IV J), den sidste kom i 4 hjørne sidste Panzer IV J platoon. Mit HQ satte jeg ved mine Panthers. Morten lagde op til dans, og satte sig HQ nede ved mit HQ. Jeg lavede spearheda move med mine Panzer IV J og kørte frem så jeg kunne skyde på infanteritet og fik samlet mine platoons ved mig HQ. Morten sætter sig baghold op, og skyder alt på mine Panthers, men jeg saver. Panthers skyder på den enlige kampvogns delign, og tager de to E8 ud. Mit HQ og den anden PZIV platoon skyder og tager Comapny Co ud. Mortens M4A3E2 Jumbo bliver i kampen og sammen med 2iC (M4A3E2 Jumbo) ødelægger de to Panzer IV J og bailer en Panther. Jeg får reserver ind, og køre mine Cannon Platoon (Sd Kfz 251/9D (7.5cm)) frem, som sammen med den ene Panzer IV J platoon skyder og assaulter infanteriet ved objektivet og får dem væk og ned. Angrebet er lige ved at gå galt, mister en Panzer IV J og bailer en, men platoone bliver i angrebet, og skubber de GI væk. GI klare en platoon moral test bliver og kontekster objektivet for nu, de er dog pænt presset.

 

Tur 4-6

Morten for endelig reserver frem, først tager han den alm. Tank platoon frem, for at hjælpe ham 2iC og den enlige Jumbo, nede ved min hoved styrke. Turen efter ruller M5A1 Stuart, ned for at hjælpe de pressede GI. Jeg får også mine sidste reserver frem og har nu 4 platoon nede ved GI objektivet. Jeg ruller mine Panther G frem og sniper på reserver tank platoon, for at holde dem væk, mens mine Panzer IV J, nedkæmper 2iC og den enlige Jumbo. Samtidig har mine reserver, fået omringet GI som ikke mere kan holde objektivet. Spillet slutter i tur 6, hvor man kan vinde missionen fra, da Mortens reserver ikke kan nå frem og mod konteste objektivet. Et meget hurtigt og intenst spil, vi tager en omgang aftensmad og taget et spil til.

Så skulle det altså blive en to spils dag i AFKS, men med tank kompagnier går det bare meget hurtigere. Anden mission blev Dust Up.

Opsætning og ture 1-3.

Vi sætter vores objektiver meget ens, vores eget så langt væk som muligst, og det nede hos modstanderens så langt fremme som muligt (klassisk opsætning).

Morten vælger denne gang at havde begge combat tank platoons på bordet, jeg sætter op, så jeg kan benytte mit Spearhead til at samle mine paltoons og lægge maksimalt press på Mortens kampvogne. Alt går fint, dog får Morten første tur, og det er her, at det går galt for Peiper, da Morten har alle kampvogne på bordet, kan mine små en Panzer IV J ikke rigtigt gøre noget, de kan ikke udnytte deres antal til at omringe en platoon, der er for mange US kampvogne, og de M4A3E2 Jumbo tager de få hits som Panzer IV J endelig ligger på 5+ (vi står og skyder på afstand). Jeg mister ret hurtigt min CO og må teste med min ene Panzer IV J platoon, men den bliver dog med kun en Panzer IV J tilbage. Min 2iC må hoppe over i en ny Panzer IV J.

Mine Panther G skyder på Mortens tank platoons, men igen snapper M4A3E2 Jumbo, de få skud som faktisk rammer. Jeg mister en Panther G til M4A3E8 Easy Eight skud.

Tur 4-6

Min anden Panzer IV J platoon forsvinder i en sky af M4A3E8 Easy Eight skud, men nu begynder mine Panther G og de få tilbageværende Panzer IV J, at bide fra sig, en Tank Platoon nedkæmpes. Morten får to reserver platoons (Recon Platoon & Light Tank Platoon) ind, og trykker pludselig begge mine objektiver - ups! Må rykke mine Panther G, ned for at holde det ene objektiv, så deres ild er meget reduceret, tager dog begge M4A3E8 ud fra en platoon, men Jumbo bliver. Jeg får endelige også reserver og køre min Cannon platoon ned så de også kan trykke objektivet, det kommer dog til at tage 2 ture. Morten får sin GI platoon ind, så er der mange US platoons ved mine objektiver. Min 2iC og den enlige Panzer IV J, forsøger at nedkæmpe M5A1 Stuart, bailer og ødelægger en. Morten svinger hans sidste tank (CO i en M4A3E8 Easy Eight & en Jumbo) rundt for at forsvare hans eget objektiver. Jeg har imens fået mine Ostwind (37 mm) ind også, ikke at de kan gøre meget. Stuart tager en Panther G i siden, og platoon stikker af (avs det var ikke godt) så er det næsten slut for mig, jeg har kun en chance tilbage og det er at skyde de Recon GI væk, som ha lusket sig om til mit bagerste objektiv, men det er umuligt da de er GTG (6+ to hit). Som en sidste desperat handling inden tæppet falder for SS-Kampfgruppe Peiper, tager mine Ostwind (37 mm) faktisk Mortens CO (M4A3E8 Easy Eight) ud med et heldigt skud i siden, men det ændre ikke rigtig på noget. Morten vinder, efter en meget spændende kamp, hvor det faktisk var vores reserver, der afgjorde spilet, efter at vores kampvogne, hvad ødelagt hinanden i center af bordet.

 

 

 

 

 


Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar