Nye indlæg

Morten Vs Steen 25.4.2013

26-04-2013
Morten og jeg skulle mødes igen, det var efterhånden et stykke tid siden, så det skulle nok blive spændende. Morten er en rigtig god spiller, så det er altid ”touch and go” spille, Vi havde aftalt 1500 Wacht am Rhein. Jeg skulle spille Akse og Morten allierede.

Kompagnier

Jeg roede lidt rundt med listerne, syntes ikke rigtig der var nogle som passede mig, ville egentlig gerne spile det nye Volksgrenadierkompanie (12.), men syntes tropperne var for dyre, Panzerfaust Assault Rifle team, ender med et pænt prismærke, plus at de mere statiske infanterilister ikke rigtigt siger mig noget for tiden. Så det endte med en omgang SS-Kampfgruppe Peiper. Det skulle så vise sige, at være endog meget svært at lave en liste på 1500 points, der giver mening, men det lykkedes dog,

Steens liste SS-Kampfgruppe Peiper.

Morten valgte en omgang af det nye spændende US tank kompagni, med opgrades over hele linjen og hele 3 Jumbo puha de almindelige PZIVJ kan slet gøre ved dem i fronten, men så må de jo flankes J

Mortens liste Tank Company (4th Division)

Mission

Vi rullede om missionen, det blev ”No Retreat”, hvilket passede meget til en omgang Wacht am Rhein, da vi begge havde valgt Tank kompagnier, valgte jeg at rule Always Attacks rule, det kan man med SS-Kampfgruppe Peiper. Det er IMO altid en fordel at kunne vælge at Attacke som et tank kompagni, specielt andre tank kompagnier. Så Morten skulle holde linjen, mod de fremmasende SS horder.

Vi havde allerede sat et af vores nye standart borde op, som er et Fransk/belgisk fredeligt landsby, så det kunne ikke være mere historisk. Dog måske lidt for meget sommer over det. Any how.

Opsætning

Morten sætter sit objektiv i en skov, så langt fra mig som muligt, jeg sætter mit objektiv lige bag en klynge små huse. Planen er at benytte Spearhead Deployment med mine Panzer IV J og SS-Panzerspäh Platoon for at få infiltreret linje maksimalt. Morten sætter hans Armored Rifle Platoon ved mit objektiv, så meget for del plan. Nå den ene gruppe kan da komme et godt stykke frem, så de næsten er ved kirken. Resten af min KG, maksimere deres tryk mod Armored Rifle Platoon. En Tank Platoon er i baghold, den kan jeg ikke gør så meget ved, andet end at rykke SS-Panzerspäh makismalt frem, så må vi se om de overlever..

Tur 1 – 3

Min skydning er ikke meget værd, men det er jo også GTG veteraner. Mortens baghold kommer frem og benytter M4A3E8 Easy Eight - M1 76mm gun (late) til at lægge fuld ROF mod mine Panther G, en bailer. SS-Panzerspäh Platoon mister to Sdkzf og tester, men bliver i kampen. Min en paltoon Panzer IV J flanker bagholdet, men M4A3E2 Jumbo soker det ene Hit. Mine Panther G skyder til gengæld de to farlige M4A3E8 Easy Eight ud. Men M4A3E2 Jumbo bliver enlig i kampen. Der kommer endnu en Tank Platoon fra reserve, men den er langt væk, det forhindre dem dog ikke i at ødelægge en af mine Panzer IV J på lang afstand. Min flanke Panzer IV J mister to tanks, til HQ, men den sidste tank bliver i kampen og forøger at flanke HQ, men tages ud af en side skude fra en M8 Greyhound der kommer fra reserven - ups det var den Panzer IV J paltoon.

Tur 4-6

På trods af tabet af den ene Panzer IV J platoon, ser det ok ud. Morten har mistet 2 af hans fem farlige M4A3E8 Easy Eight. Mortens HQ joiner den enlige M4A3E2 Jumbo og rykker frem - igen fuld ROF fra en M4A3E8 Easy Eight, mod mine Panther G, to hits, jeg fejler mine save (en etter og en toer), men Morten returnere tjenesten med to ettere i FP - Avs det gjorde vist ondt på Morten.

Min Panther G returner ild og ødelægger Mortens CO og den enlige Jumbo. Nu ser det ikke nemt ud for Morten, men hans reserve tank paltoon, er stadig operationel. Mine Ostwind er nu begyndt at grave nogle af de Armored Rifle GI ud, med ROF 4 og FP 4+ er de ok gode til dette. Grille K har intet lavet med deres artilleri, så jeg forsøger at flanke Mortens 2iC, , som endelig er kommet frem i hans Jumbo (Jumbo er Slow Tank), med Grille K plus min CO det lykkedes i to forsøg. Jeg mister min 2iC og en Grille K til Bazooka ild.

Nå så er det tid til sidste tank platoon, køre frem med en Panther G og de to tilbageværende Panzer IV J, bailer Jumbo. M4A3E8 Easy Eight skyder den ene Panther G ud, de to Panzer IV J rykker igennem Mortens linje og flanker de to M4A3E8 Easy Eight og tager den ene ud. Den sidste M4A3E8 Easy Eight ødelægger dog begge de to Panzer IV J, men nu er min to sidste Panther G kommet frem og tager både M4A3E8 Easy Eight og Jumbo ud med flanke skue.

Vi stopper her, Morten har ikke flere tanks, og jeg har stadig mine SS-Panzer Anti-aircraft Gun Platoon , en Grille K, en Sd Kfz 234/1, Co og to Panther G. Så det er bare et spørgsmål om et par runder, så skal hans Armored Rifle GI nok forsvinde, og det gider vi ikke vente på.. En rigtigt intens kamp, hvor begge parter syntes det gik rigtig dårligt, så plejer det jo at være en spændende kamp. Må dog give Morten ret 440 points for to CV M4A3E8 Easy Eight - M1 76mm gun (late) og en CV M4A3E2 Jumbo virker som en option i den dyre ende. Men nej hvor er de M4A3E2 Jumbo dog irriterende, deres ”Jumbos Lead the Way”, soaker de fleste skud selv fra Panthers.


Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar