Nye indlæg

Bo Vs Steen d. 11.4.13

13-04-2013

Bo og jeg, skulle have os et af vores episke slag nede i klubben. Vi havde valgt 1750 D-day, så jeg stillede med mit SS-Panzerspähkompanieog Bo kom med en masse RV Skotter (Rifle Company (51st) med 6 Churchill Crocodile, Field Battery (25 pdr.), Medium Battery (5,5”) og 7 Air Dice….

Min liste

Bo’s liste

Vi rullede for missionen og skulle spille Counterattack, interessant mission, som ingen af os, havde prøvet. Det skulle nok blive spændende. Jeg må indrømme at jeg mistede modet lidt, ved at se den formidable defensive line up, som, Bo kunne sætte op, det så ikke godt ud, det skulle også vise sig at det var en blodig kamp med mange ødelagte SdKfz, heldigvis havde jeg mine 3.7cm Flak43 gun som Portee med, de gjorde et ypperligt arbejde med at fratage RAF luftherredømmet. Desværre fejlede mine 15cm sFH18 howitzer, så også ret episk, havde nok fået meget mere ud af de klassiske NW41.

Opstilling:
Rød firkant SS, Blå firkant skotter. Hvid firkant Objektiver, Gul firkant 51st reserve. Jeg havde alt mit grej på banen, men pga. deployment zonen og terræn, var det ikke meget jeg kunne få ud af mit Recon move. En Crocodile platoon var ude i reserve den anden i baghold, ellers havde Bo også alt på bordet, meget erfarent, stillede Bo det meste Artilleri, så de senere i spillet kunne skyde direkte på det objektiv, som han ikke lå på, det skulle vise sig at være en klog beslutning.

Tur 1-3

Jeg startede med at køre 2 Panzerspäh Patrol, den lange vej rundt mod objektivet, så ville de måske komme i kontakt med den platoon Crocodile, der var i mobile reserve, men det var også ok, måske de kunne forsinke dem mod objektivet. Aufklärungs Platoon rykker over jernbanen for, også at rykker frem mod objektivet. Resten kørte frem og åbner ild mod artilleriet og infanteriet, dog uden effekt, mit artilleri fejler totalt her i starten af spillet. En Panzerspäh angreb og blev nedkæmpet. Bo sætter hans Crocodile op i baghold, og skyder på mine Jagdpanthers, men uden held. Artilleriet skyder og bailer en 231, som senere dør til en PIAT. Jeg forsætter min flanke mission, nu med alle mine ”biler”, alle MG og 20 MM skyder på Bo, men mod nedgravet veteraner, så kommer man ikke langt. Mine Jagdpanther, leger ”kis pus” med alt artilleriet og Crocodile, en Crocodile dør. Generelt er begge siders artilleri ret værdiløst. Field Battery får dog taget en af mine 15cm sFH18 howitzer ud, så er det reroll tid for dem. Bo sætter hans fly ind, men alle min biler har AA MG og 20 mm, så de nedskydes prompte.

Ryk (fast) & skud (stiplet) tur 1 – 3.

Tur 4-5.

Mine tropper er nu fremme ved objektivet, Aufklärungs stiger af og ned i skyttegraven, så ligger de også på objektivet og kan supportere med MG ild. 2 Panzerspäh Patrol er også fremme, men de er i det åben og kan rammes direkte af ild fra Field Battery (25 pdr.) og Medium Battery (5,5”), Panzerspäh vælger dog at holde linjen og lægger ild på Medium Battery, efter et par ture er 3 gun ødelagt, men Panzerspäh er selv ned på kun en operationen Sdkfz250, som bliver i kampen. Jagdpanther dør i en kombination af Flame og angreb. 15cm sFH18 howitzer tager hævn og lægger Crocodile flade, selv med reroll og pinde infanteriet der faktisk trykker mit artilleri nu. Sd Kfz 231 og Kfz 251/9, kommer også frem ved objektivet. Crocodile kommer fra reserven og trykker mine tropper ved objektivet. Da Crocodile platoon er delt pga en skov, vælger jeg at angribe med en del af mine Aufklärungs infanteri. Jeg bailler Platoon Co, da Crocodile skal trække sig, efterlades Crocodile platoone uden leder, de kan nu kun deltage i modoffensiven, mod mine tropper ved objektivet med Gun ild.

Ryk (fast), skud (stiplet) & angreb (stjerne) tur 5-6.

Tur 6.

Bo’s direkte skydning med hans artilleri har været effektiv, men der holder stadig en 250 og en 231 ved objektivet, så en Rifle Platoon forbereder et angreb. Men de bliver skubbet tilbage af MG ild fra bl.a. mine Aufklärungs infanteri. Jeg vinder nu spillet, da missionen kan vindes fra tur 6, og Bo ikke forsvare objektivet. En meget hård kamp. Jeg må blankt indrømme, at jeg var overbevist om at jeg ville tabe, syntes ikke der var meget jeg kunne gøre mod de Crocodile og det artilleri, men det gik med trodser og trisser og en leaderless Crocodile platoon.

Et par stemmingsbilleder


Kommentarer

 • #1
 • AFKS
  20-04-2013 15:41
  De er fra http://www.ironcladminiatures.co.uk/
  Og ja giver en andet spil


 • #2
 • AFKS
  20-04-2013 15:41
  De er fra http://www.ironcladminiatures.co.uk/
  Og ja giver en andet spil


 • #3
 • Helge
  18-04-2013 12:04
  Fed rapport
  Jeres trenches... hvor er de fra ? de ser top lækre ud


 • #4
 • vinther
  17-04-2013 10:35
  Rigtig fin battlerepport :) Jeg har lige et spørgsmål til jeres trenchline, hvor er de købt henne ?


1 

Skriv en kommentar