Nye indlæg

Battlerapport fra AFKS 14.2.13

16-02-2013

Bo og jeg skulle igen have et 1750 points Normandy slag, som tidligere aftalt skulle jeg spille Akse og Bo allierede. Det endte med at jeg to mit ”nye” SS-Panzerspähkompanie fra (12. Hitlerjugend), med i kamp igen. Denne gang med AA, under slaget mod Søren sidst var hans fly lidt for effektive efter min smag. Det skulle vise sig at mit AA var totalt værdiløst….

Min liste så således ud:

SS-Panzerspähkompanie HQ

Sd Kfz 250 (recce)

Half-tracked SS-Panzerspäh Platoon

Sd Kfz 250 (recce)

2 x Sd Kfz 250/9 (2cm)

Half-tracked SS-Panzerspäh Platoon

Sd Kfz 250 (recce)

2 x Sd Kfz 250/9 (2cm)

Half-tracked SS-Panzerspäh Platoon

Sd Kfz 250 (recce)

2 x Sd Kfz 250/9 (2cm)

Heavy SS-Panzerspäh

3 x Sd Kfz 231 (8-rad)

SS-Aufklärungs Platoon

1 x Sd Kfz 250/10 (3.7cm) & 6 x Sd Kfz 250/1

Schwere SS-Panzer Platoon

2 x Tiger I

SS-Tank-hunter Platoon

3 x Jagdpanzer IV

SS-Anti-aircraft Gun Platoon

3 x 3.7cm Flak43 gun as Portee

Bo er i gang med at afprøve nogle af hans mange nye allierede lister, så dagens modstander var et Armored Rifle Company (2nd A.D.).

Bo’s liste så således ud:

Armored Rifle Company HQ (2nd A.D.)

1 M3 & 1 Jeep

Armored Rifle Platoon (2nd A.D.)

Light Machine-gun Squad, 60mm Mortar Squad, and 2 Rifle Squads

Armored Rifle Platoon (2nd A.D.)

Light Machine-gun Squad, 60mm Mortar Squad, and 2 Rifle Squads

Assault Gun Platoon (2nd A.D.)

2 x M8 Scott HMC

Medium Tank Platoon (2nd A.D.)

M4 or M4A1 Sherman & Staff Sergeant Lafayette Pool M4 or M4A1 Sherman

Light Tank Platoon (2nd A.D.)

3 x M5A1 Stuart

AFAB (2nd A.D.)

3 x M7 Priest HMC & M4 Sherman OP

CFAB (155mm Gun SP) Confident Trained

4 x M12 155mm GMC

Air Observation Post

Indledende tanker og mission

Spændende liste fra Bo, jeg var ret godt tilfreds med min liste, mente nok at den kunne angribe og besejre det meste, det skulle hurtigt vise sig at Bo ville det anderledes. Med 2ns AD. skal han jo altid angribe, så jeg blev fanget i at skulle forsvare med en masse små ”byt båt” bilder, som egentlig var der for at infiltrere og Assault ”øv da”. Så en pænt hård modstander, desværre passede vores lister ikke så godt mod hinanden, men det kommer man jo udfor, det skulle dog vise sig at være et spændende slag alligevel, der bølgede fra side til side, som først blev afgjort i runde 7, efter to Platoon moral tjek. Vi rullede for missionen, og det blev en Fighting Withdrawal, så det var vel egentlig ok historisk. 12. SS skulle holde linjen mens de eksekverede en tilbagetrækning mod Øst. Jeg stillede meget klassisk mit objektiv i midten, så kunne mine enheder rykke mod det, som jeg fjernede de to andre. Bo satte et på hver af mine flanker. Jeg valgte at tage mine Jagdpanzer IV i baghold, det skulle vise sig at være et taktisk dumt træk, men jeg forventede at med seks 75mm skud, ville de være mere effektive end fire 88 mm skud.

Første tur

Jeg sætter mit infanteri, så de dækker mit venstre og center objektivet. Panzerspäh platoons er spredt ud, så de ikke kan rammes nemt af artilleri eller tanks. Mine Tiger I står ved det højre objektiv (de har fået moral på 2+). Bo har første tur og laver et separhead move med sine lette M5A1 og får ret godt infiltreret min yderste venstre flanke, og trykker allerede på objektivet. AOP swooper ned og lander stort set på det venstre objektiv. M4 rykker også frem mod dette objektiv. De to ARP rykker frem mod center og højre objektiv. AFAB får ranget ind på mit infanteri, men skader ikke, CFAB forsøger en GTG Tiger I, men misser totalt. Scoot tager en af mine Pazergrandiers ud med .50 Cal AAMG. Stuart skyder på en Panzerspäh Platoon, som dog løsgøre sig.

Sd Kfz 231 (8-rad) gemmer sig ved denter.

Med de nye V3 regler til AOP, kan de forhindre baghold i 30 cm, det havde jeg lige glemt. Så mine Jagdpanzer IV, kan kun få nogle skud på lang afstand mod på M5A1, Tiger I rykker mod center, højre flanke må forsvares med to Panzerspäh.

Tur to.

CFAB tager en Jagdpanzer IV ud, M5A1 skyder mod den samme Panzerspäh platoon, men de løsgøre sig igen flot. AFAB laver repeat men taget ikke noget ud. Center Sherman Platoon tager en Sd Kfz 231 (8-rad). Begge ARP rykker frem igen.

CAFB har ranget ind, ”flygt”

De to tilbageværende Jagdpanzer IV vælger at lave GTG, der er ikke rigtigt nogle mål, Tiger I rykker vider mod center, og holder sige lige på nød og næppe uden for assault range af de ARP, de sniper på ARP, men rammer ikke noget, sikke en tam runde.

Tur tre.

Bo rykker M5A1 og hans tank platoon frem for at tage den Panzerspäh platoon ud, som er GTG ved objektivet. Tank platoon misser, men M5A1 rammer to på 6+ L men fejler FP puha. CFAB og AFAB fejler der artilleri missioner. Tager den Panzerspäh platoon ud, som M5A1 gik efter i de første ture, platoon ved objektivet er alle klare igen. Begge ARP rykker frem.

ARP på march!

Mine Jagdpanzer IV skyder på M5A1 men misser, en Tiger I sniper Pool, Bo misser Pool specielle save og armour save, væk med ham. Den anden skyder på ARP, men misser. Jeg tager 4 SdKfz 250 frem som samme med Sd Kfz 231 får pinned den ARP ved center. ARP på højre flanke pinnes af den Panzerspäh platoon der samme med AA.

Tur 4

ARP ved center er stadig pinned, ARP ved høre flanke rykker frem og er ved assault afstand, de bailer en SdKfz250/9 med en bazooka, de forsøger at assualt med misser moralen. Scoot skyder igen og tager endnu et infanteri team ud. M5A1 skyder igen på Panzerspäh platoon i skoven, men misser (det er 6+). Shermasn køre frem og skyder på Jagdpanzer IV, men de saver. CFAB skyder endnu en Jagdpanzer IV. AFAB skyder på Panzerspäh platoon ved højre objektiv, men misseer. Scoot assaulter, en bailes af en Panzerfaust i DF, som gengæld køre de platoon Co over, der er ikke andre teams inden for 20 cm. Nu er det kun Panzerspäh platoon i skoven der holder objektivet.

Degradation ved Venstre objektivet!

Jeg tager min Anti-aircraft Gun Platoonu ud, de alligevel intet gjort. De to Tiger I, er endelig fremme ved center, hvor de sniper på de to Scoot, som de prompte forvandler til støv. Min sidste Jagdpanzer IV, skyder en Sherman ud, platoon bliver i spillet. Den 250/9 der var bailed er stadig ud, mine Sd Kfz 231 (8-rad), køre med for at hjælpe højre flanke som er pænt presset, heldigvis fjerne jeg et objektiv snart. SdKfz250 fra infanteriet pinder center ARP. Nu platoon Co til infanteriet udpeges af CO.

Tur 5

Bo rykker hans M5A1 og sidste Sherman om så de flanker min sidste Jagdpanzer IV, den bailer, men klare Platoon moral tjek. CAFB tager en Tiger I ud, AFAB misser deres mission. Center ARP rykker frem mod min SdKfz250. ARP på højre flanke prøver det samme, som sidst og kommer frem til objektivet.

ARP ved højre flanke

Jeg tager min Panzerspäh platoon, ved højre objektiv ud, Sd Kfz 231 (8-rad) må hlolde flanken, til jeg kan fjerne objektivet i næste tur. Den ene Jagdpanzer IV er klar igen, og skyder promote den sidste Sherman ud. Tiger I, skyder på M5a1 men misser, SdKfz250 skyder på center ARP, som også er faretruende tæt på

Tur 6

ARP på højre flanke, rykker frem og står på objektiver, de skyder efter Sd Kfz 231 (8-rad), men der sker ikke noget. AFAB prøver det samme, ingen effekt. CFAB misser også. M5A1 går igen efter Jagdpanzer IV i flanken, men de misser. Center ARP, assaulter mine SdKfz250, som ikke kan mangte DF, så for den, nu står der 14 US GI ved center objektivet, som faktisk kun holdes af min Tiger I og 2 Panzergreandiers. ARP skal dog lige igennem SdKfz250, som de assaulter med bailer kun en. Jeg laver et 2+ for at modangribe, godt at Tiger I har det, mit infanteri må invoke deres himmelfartskommando, specielregel. Tager to teams ud, ARP bliver og sværmer min Tiger I med Bazookas, den klare det, men mit infanteri er væk. Tiger I tager en GI ud, men får kniven af 5 bazookas. Mit infanteri stikker af og tager kompagni CO med, sådanne en forræder.

Center under ARP assault!

Avs der røg sku lige 2 platoons I kamp, så er jeg nede på tre, og har mistet CO. Så ryger en til i kamp, er spillet færdig, da jeg så har mistet 3 og har 2 tilbage, resten har jo trukket sig. Nå tilbage i kampen. Skal ikke sende noget tilbage, men får en token. Fjerne højre objektiv, for øjnene af nogle meget skuffede ARP GI. Rykker alt mod center, da jeg jo i næste tur, vil fjerne venstre objektiv. Flytter Panzerspäh platoon fra skoven frem, så de kan deltage I festen. Koncentrerer alle MG skud mod center ARP som mister nok temas til en platoon moral test, men de bliver. Jagdpanzer IV skyder på M5A1, så er det hævn tid, men balier kun en. Sd Kfz 231 (8-rad), assaulter center ARP, som mister to, og samtidig mister platoon moral test, og stikker af.

Tur7

Det gælder nu for Bo om at fremtvinge et kompagni moral tjek for mig, uden CO vil jeg auto tabe. Bo flytter hans M5A1, frem så de flanker mine Sd Kfz 231 (8-rad), de tager en ud, den anden klare dog platoon moral test og bliver. AFAB og CRAB skyder efter Panzerspäh platoon fra skoven, de tager to ud. Platoon teste og bliver også meget heldigt kampen. Bo er reelt nu løbet tør for skud og tid. Puha det blev vildt til sidst.

M5A1 forsøger, uden held, at flanke ”#831” i tur 5!

Jeg har stadig tre platoons på bordet bestående af 1 Jagdpanzer IV, en SdkFz250/9 og en Sd Kfz 231 (8-rad). De trækker sig, og køre ”sejrrigt” mod Rihnen. Spillet stopper her, puha det var et godt slag, lang tid siden at, jeg har set en afgørelse blive afgjort på to platoon moral tjek, i sidste tur, der kom SS på sin plads. Det gjorde de så også generelt der var flere nervepirrende situationer, der lige blev andet på 3+.

 

Kommentarer

 • #1
 • Morten
  24-02-2013 11:38
  Spændende kamp


 • #2
 • Steen
  16-02-2013 17:00
  Cool med den nye kommentar funktion. Lige et billede til. Så kan alle se hvor "feje" US er med deres AOP. Ingen steder kan man gemme sig.
  [IMG]http://i107.photobucket.com/albums/m295/steenv/IMAG0033_zps648fd63f.jpg[/IMG]
  Næste tur var det med en mindre Tiger IE :-(


1 

Skriv en kommentar