Logbog / 1/1 - 1/7 - 2009 Klargøring

Fra januar til juli 2009

28-6-2009

 

Så er der kun 5 dage til afgang, der stadig meget der skal laves. Diesel tank er renset, toilet tank monteret, nyt navtex antenne sat på, box til opdeling af signal fra vhf antennen så den kan bruges både til tv,radio og vhf, tv er monteret, 50m. ankerkæde opmærket og monteret, bøjler til Bimini(solskærm) er lavet og sat på, stoffet er indkøbt så nu skal det ¨bare¨ syes sammen med sider til cockpit telt, desuden åbnede finansministeren lidt for kassen i forrige uge så straks blev der bestilt Raymarine Live tack’s armbånd og Ais modtager med transponder en comar csb 200 dem skal jeg også lige have sat til, heldigvis

har Poul lovet at hjælpe når alle ledningerne skal forbindes. Da jeg rensede dieseltanken fandt jeg ud af at startbatteriet kunne stå ved siden af denne, det betød at vi kunne få plads til 4 x 75Amp. Forbrugs batterier, som er købt og isat.

 

15-6-2009

 

Knap 3 uger til, at vi smider fortøjningerne og sejler sydpå.

Efter en dejlig tur i Pinsen til træf med over 70 andre både i fregathavnen i Æbeltoft, har Mette Wuns lagt helt urørt siden, den har nemlig stået på at få huset gjort klar til at få lejere ind i overetagen. De flytter ind på Onsdag, så der skal alt være færdig, og så står den på båd resten af tiden, og der er stadig en del, som skal laves. Det første bliver at tømme diesel tanken, vi fik nemlig motorstop på vej hjem fra Æbeltoft, så vi krydsede op til Grenå, hvor Ilse og Folke var flinke at vente på os og hjælpe os i havn, (Tak for det). Jeg var ret sikker på at det var brændstofsmangel, og viste sig at holde stik en stor klat Dieselpest havde sat sig i brændstofs røret og blokeret det helt, så derfor skal tanken tømmes og renses. Det næste bliver at få monteret en ny toilettank, som også kan tømmes ved miljøstationer på havnene.

 

25-5-2009

Hjemme fra Bededagsferien. Så fik testet båden lidt med 120 sm. sejlet, desværre var turen til Anholt for motor, da vi havde 2-3 sek. m. lige i næsen og 1 kn. modstrøm, så vi kom ingen vegne for sejl, men så fik vi prøvet motoren af og den nye propel, som fungerede rigtig godt. Efter nogle rigtig hyggelige dage på Anholt, sejlede vi direkte hjem Søndag, det var en rigtig fin tur for sejl, det meste af turen over Kattegat og de virkede godt, knap 10 timer Anholt - Aalborg.

 

19-5 - 2009

Båden er ved at være klar, Radar, kortplotter og selvstyrer er færdigmonteret og virker, motoren har fået nye filtre og olie, ankerspil kontakt skiftet, de nye sejl er på, sprayhood repareret og sat på, de nye konesejl er monteret og Eva er begyndt at fylde magasinerne med proviant. Så nu skal det hele testes på en tur til Anholt her i bededagsferien.

11-5 - 2009

Så er masten endelig på, med nye fald og stag, så nu kan jeg endelig få monteret radar søjle og radar,samt få passet biminni bøjlerne til.

Efter søsætning, hvor vi skulle sejle båden på plads, var der nogle vibrationer fra den nye aksel og skrue, men heldigvis fandt jeg med Pouls hjælp fejlen idag, det viste sig jeg havde spændt akselen for stramt ind mod motoren, den blev løsnet, trukket lidt tilbage og spændt igen, og vibrationerne var væk :-).
 

29-4 - 2009

Så er Mette Wuns i sit rette element, kom i vandet idag. Propellen kom i går og heldigvis var der et afbud til liften idag, så nu flyder vi igen

27-4 -2009

 

Venter på ny propel fra England,

Båden er ved at være klar, selvstyreren er monteret, nye styrer kabler og kæde, båden er poleret og bundmalet, køleelement/kompressor er monteret, ny skrueaksel, lejebøsning og blackjack er monteret, motoren har fået nye køleslanger, termostat kontroleret, nyt luftfilter og div. brændstof filtre. Så vi mangler en propel pt. er den i transit i Birminham.

 

25-3 - 2009

Så kom der pakke fra England igen, den indeholdt Epirp (Mc Murdo Smartfind med Gps), nye elektroniske søkort Navionic XG 23, 45 og 46 som dækker hele turen. Der var også et større Køle/fryse element med, så vi får større fryser og kompressoren ikke behøver at køre så tit, og så lige vores fælles fødselsdags gave i år, en Magma gril til at hænge på sø gelænderet, så vi kan grille på båden, når vi ligger for anker.

19-2 - 2009
Stag og vanter er kommet, samtidig har vi købt ny spilerstage og kickingstrap, det hele er købt ved Hansen & Hamacher i Vamdrup.
11-2 - 2009

Så er sejlene kommet , storsejl og genua i Astro cruising laminate og genakker med strømpe, købt ved http://www.christianrasmussensejl.dksyet i Polen. De ser fine ud, kan ikke vente til forårets komme så de kan blive afprøvet.

 

10-2 - 2009

Fik adskildt og renoveret rullesystem i masten her i weekenden, kan godt forstå det kørte dårligt.

Har købt stage fra  Scanstrut til montering af radar randome.
 
1-2 - 2009
Vi har bestilt nye sejl som bliver leveret i kommende uge.

der er blevet bestilt nye stag og vanter, ny spilerstage og kikking stage. 

Vi har købt solfanger og laderegulator brugt.

 

Jan H. Drejer