Logbog / 2012 Grækenland til Slovenien

2012 Grækenland til Slovenien

19-9-2012

Aalborg: Turen op mod Kober gik fint, vi fandt en fin bugt lige nord for Porec, hvor vi lå for anker i et par dage og hyggede os. Derfra kørte Rie og Ammar til Kober og vi sejlede, ud klarering af Kroatien gik lige så hurtigt og smertefrit som indklarering, så det skal ikke afholde folk fra at sejle dertil. Efter at vi havde fortøjet i Kober marina, gik vi op for at indklarere i Slovenien, det gik også nemt, de gad næsten ikke se vores papirer. Marinaen er ikke særlig stor, men der er stor travlhed men også god hjælpsomhed, og de er meget professionelle, hvad angår af og til rigning af både, de har specialiseret sig i både som transporteres til og fra Middelhavet. Det gik fint men vores afrigning, vi gjorde det meste selv, lejede bare mastekranen til hjælp, og vi fik pakket båden ned, så den var klar til transporten til Kiel. Det var lidt specielt at skulle forlade den, og ikke være med til at læsse den selv, men derfor også beroligende at have set måden de arbejdede på i marinaen. Vi kørte hjem fredag og vognmanden ville hente den tirsdag. Vognmanden fra Kiel Günther Obst kan vi kun anbefale, særlig efter vi så måden båden var læsset og sikret på traileren, det var bare i orden. Vi havde jo ingen sikkerhed, ud over at han først skulle have sine penge, når båden blev leveret i Kiel, så det var dejlig betrykkende tirsdag aften, at få en sms fra en kollega, at han lige havde overhalet Mette Wuns på motorvejen i Slovenien på vej nord på. 

Vi skulle mødes med Günther kl. 10 fredag i Laboe båd værft, hvor han efter aftale havde bestilt kran til kl. 11, her var vi også omgivet af prof folk, men hvad vi ikke havde tænkt på var, at vi jo nu var i Tyskland, hvor man som herhjemme vil have weekend, og de stoppede kl 12.30, så vi havde 45 min. Til at rigge masten til og få den sat på, men vi nåede det ;-), og de fik fri til tiden. Vi fik lov til at ligge ved værftet til dagen efter, der var ikke nogen pladser i marinaen, så det var helt fint. Lørdag morgen kl. 9.00 sejlede Eva og Jeg ud af Laboe havn, med kurs mod Aalborg, vi havde bestemt os til at sejle igennem, da der var det mest fantastiske vejr, og kl. 14.30 søndag var vi fortøjeret i Mou havn, Limfjordsbroen var jo gået i stykker, så vi kunne ikke komme de sidste mil hjem, det kom vi 2 uger senere, og det var dejligt at kunne fortøjre i As igen.

Det var så enden på vores tur til, i og fra Middelhavet, 2009-2012, håber vi snart kan få tid(læs fri fra arbejde) til at gøre en ny tur. Men vi glæder os også til at sejle i vore hjemlige farvande igen, og møde gode sejlervenner rundt om i havnene.

 28-7-2012

Pula: Selv om vi havde betalt for en dag mere i Rabac valgte vi efter at have handlet, at sejle videre til en ankerbugt vi kender fra vores camping/ dykkerferier i området, så vi sejlede 10 nm. hen til Av marina bugten og smed ankeret det. Lidt sjovt da vi kom der føhen var der næsten ingen både, men nu var der fyldt, men vi fandt da en hul vi kunne være i. Vi havde købt en børne gummibåd til 15o kr til at fragte Mille ind til land, og det gik fint, desværre kan den ikke bære en af os samtidig så vi svømmer hende ind. Næste formiddag sejlede vi mod Pula og havde bestemt os til at finde en ny ankerbugt på vejen, som vi fandt nede på spidsen af Istrien, og så har vi sejlet 14 nm. til Pula i dag. I morgen regner vi med at Rie og Ammar tager bussen tilbage til Rabac efter bilen og så sejler vi andre 3 videre op til Porec eller der omkring, vi vil gerne være i Koper Onsdag senest torsdag morgen, så vi kan få rigget af inden vi kører hjem.

 26-7-2012

Rabac: Efter 3 dage i marinaen på Rab kunne vi ikke vente længere, vi planlagde at gå over til en ankerbugt på Cres ca. 14 nm. sidst på eftermiddagen, så skulle det hårde blæsevejr være ovre, vi skulle få en 6-7 s/m halvvind, helt perfekt, endelig at kunne sejle lidt for sejl. Vinden var også faldet inde ved marinaen, og det gik fint derudaf, men da vi kom fri af Rab begyndte vinden at tiltage og bølgerne blev lidt større, men det var fed sejlads, stødene røg op på 10-11 med middel vind på 9, så vi drønede afsted. Men det blev værre vindstødene røg op på 15-16 middel 12-13, og bølgerne var blevet noget store, men vi var allerede halvvejs så det var bedre at fortsætte da vinden var drejet mere agten for tværs, på et tidspunkt gik vi 9,9 over grunden, 9,2 gennem vandet med medstrøm, jeg håndstyrede og vi hørte en højt smæld, men kunne ikke rigtig finde ud af hvad det var. Senere da der var lidt mere ro på kikkede jeg bagud for lige at tjekke gummibåden, som vi havde valgt at slæbe, fordi det ikke var så langt, den var væk, men fortøjningen sad stadig på klampen, smældet var da den sprang, det var et 10 mm. Skødetov. Og der var ingen gummibåd i sigte, det ville være for dumt at begynde at lede i de store bølger, så ingen gummibåd mere. Vi kom over til ankerbugten og fik smidt krogen og der kom noget ro i båden. Nu kom det næste problem så, vi kunne ikke få Mille i land, så holdt sig fra kl 15 til kl 11 næste dag da vi kom til Rabac. Senere kom Rie og Ammar så vi er vi 5 om bord. I dag kører vi en tur op til Labin, og får handlet godt ind og ser om vi kan finde en gummibåd som kan bruges.

21-7-2012: Vi ligger nu i marina Supetarska Draga på Rab, nye vejrmeldinger siger det blæser op til aften, og i morgen vindstød op til 34 s/m så det bliver spændende, så som det ser ud nu bliver vi her til Tirsdag.

21-7-2012: nu ligger vi i en lækker bugt på Rab, hvor der bare er helt stille, så det ikke er til at forstå at der fra i aften og de næste 2-3 dage vil komme en ny Bora med vind op til 30 s/m. Men ingen chancer vi går i en marine her i løbet af dagen, selv om det er træls. Vi havde i aftes den flotteste solnedgang, som ikke blev ringere af at vi fik god mad  T bones som var så møre de smeltede på tungen, med godt tilbehør og rødvin til.

19-7: Vi vågnede op til total vindstille, og bestemte os til hurtig afgang, og nå så langt nordpå vi gad, vi ende med at sejle lige godt 50 nm. til byen Novalja på øen Pag, vi smed anker i bugten, og kunne godt se de var lidt af en turist by. Det oplevede vi om natten med høj musik det meste af den. Næste morgen kunne vi se der var mail fra ejendomsmægleren, så vi tog i land og fandt en internet cafe hvor vi fik printet købskontrakten ud med underskrifter fra køber, fik den skrevet under og faxet tilbage på byens postkontor. Efter at have handlet, tilbage til båden og afgang.

17-7: kl 6 startede vi mod Biograd marina , da vejrudsigten sagde kraftig vind fra N. de næste 2 -3 dage, fra aften af, så vi tog 50 nm. og allerede det sidste stykke blæste det op, og vi gik ind i marinaen ved 13 s/m. og så blæste det ellers kraftigt de næste par dage, men vi fik da gået nogle ture i byen, jeg fik lavet service på motoren. Flot marina men også dyr 56 Euro pr. dag men så var der også gratis strøm og vand ;-)

16-7: Vi startede efter en morgen svømmetur mod Primosten, men efter en god times sejlads blæste det kraftigt op, så vi søgte ly inde i bugten Rogoznica, hvor det også ligger en stor og meget dyr marina, vi smed ankeret i ly bag den i strandkanten, sammen med flere andre både, et godt råd der er ligesom en halvø ud i bugten, hvis vinden er fra N. gå på den anden side af den, mere roligt ankersted. Vi snakkede med nogle lokale de sagde det var Bora Boraen som kom, men der ville live vindstille næste morgen, dagens sejlads 10 nm.

15-7-2012

Drvenik: Vi kom til at betale for at ligge på bøjen 150 koruner, men så var der internet med, derfor kunne vi få opdateret hjemmesiden ;-). Efter at have takket op i den næste bugt på øen, tog vi 50 nm. til en ny hyggelig bugt Lovisce på øen Scedro, det var et rigtigt hyggeligt sted, og om aftenen kom en ung mand rund i en lille jolle, har tilbød forskellige olier og snapse, men det bedste var at man kunne bestille morgenbrød ved ham, og bestemme leverings tidspunkt og han var der til tiden næste morgen. Efter morgenkaffe med nyt brød, sejlede vi til Hvar by , et rigtig turist sted, vi tog en bøje og gik i land og fik handlet godt ind, havde egentlig bestemt at blive, men der var meget uroligt der med både ud og ind, og en træls sø som fik båden til at rulle noget. Vi endte med at sejle til Øen Solta til bugten på west siden som hedder Balcun. Det viste sig at være et meget populært sted, med 2 restauranter som har lagt bøjer ud, og det er muligt at smide anker længere inde, hvor man skrå parkerer, med anker i den ene side af bugten og en line i land i den anden. Et hyggeligt sted, man skal bare ikke komme i weekenden, skiftedag lørdag for charterbådene i Split, og de kan lige nå derud til aften. I dag var planen at sejle imod Biograd og se, hvor langt vi ville komme, vi kom 6 nm. der må have blæst noget længere ude i nat, for vi fik 1-1½ m. bølger ind skrå bagfra, så vi rullede ret meget, og det var Mille ikke helt tryk ved så vi bestemte at gå om på læsiden af Drvnik og smide ankeret der, og se om det blev bedre, men der er så skønt her så vi har bestemt at blive natten over.

12-7-2012

Prozura: Vi ligger nu i en bugt ved Prozura på øen Mljet, hvor vi ligger på en bøje, det er lidt spændende om der kommer nogen ud for at kræve penge her, der er meget stille, og det ser ud til at der kun er en restaurant åben. Turen hertil (30 nm.) har været for motor hele vejen, der har ingen vind været. Vi sejlede tæt hen forbi Dubrovnik, hvor der lå nogle ret store lystbåde for anker. Det går allerede fint med at få Mille til at gå i gummibåden, når vi skal i land, hun har fundet ud af at det er ensbetydende med gå tur ,-).

11-7-2012

Cavtat Kroatien: Eva ankom planmæssig med Ryan air til Korfu, og om Søndagen sejlede vi op til St. Stefano bugten, som logger næsten oppe i toppen af Korfu. Vi troede det var en stille lille bugt, for vi kunne se der ikke var plads til mange både der, og det var det også indtil kl. 24 så startede det med høj bom bom musik, det var lidt træls, da vi havde planlagt at gå så snart det blev lyst ca. kl 6 for at komme forbi Albanien i dags lys det var vi blevet rådet til af havne kaptajnen i Korfu. Vejrmeldingerne havde lovet 5-6 m/s først på dagen med tiltagene op til 10, i området hvor afstanden mellem Italien og Albanien er mindst. Vi startede ud i vindstille og det var der til vi kom til før omtalte område, så steg vinden fra 2 til 12 på 10 min. Og det var lige imod den kurs vi havde, samtidig begyndte der også at bygge noget sø op, og vi bankede et par pæle. Efter 10 min stoppede motoren, så vi startede med at tage et ben over mod Brindisi, for at få lidt mere afstand til Albaninen. Jeg forsøgte at lave det, men det er lidt svært at skrue motor i 30 grager varme og søgang, så efter at have diskuteret hvad vi skulle gøre, 1 vi kunne gå over til Brindisi med den bagside at vi skulle krydse et meget trafikeret stykke, 2 gå tilbage til Korfu, 3 gå ind til Albanien med det papirnusseri og gebyrer det nu medførte, eller krydse videre mod Cavtat, og håbe på at det blev nemmere for mig at skrue neden under. Det gik ellers udmærket selvom vi kun nærmede os målet med 3til 4 knop, der var selvfølgelig også modstrøm ;-) nå men efter en 3 timer begynde vinden at falde lidt, så vi rebede ud og kunne tage et langt ben ind mod det nordlige Albanien, her var bøllgerne noget mindre og jeg fik luftet motoren ud igen, og den startede heldigvis efter nogle forsøg. Det var nok desværre nogle rester af det dieselpest vi havde i efteråret, jeg rensede ellers tanken her i foråret og satte nye filtre på, men der må have siddet noget som jeg ikke fik ud, og da det så begyndte at banke lidt, må det have revet sig løs og sat sig i sugerøret i tanken. Det blev løst ved at puste med gummibåds pumpen i slangen som sidder på sugerøret, dette kunne ikke afmonteres da tanken var helt fuld, så da jeg løsnede den første skrue begyndte det at pible ud med diesel. Problemet når det sker er at motoren får brugt al dieselen i rørene inden den går i stå, og det gør at den er pokkers vær at få i gang igen, den skal helst udluftes hele vejen.

Nå men samtidig med at jeg fik skidtet i gang vendte vinden ca 20 grader mod West, som gjorde at vi kunne motorsejle hele natten med storsejlet lige mod mærket, og vi ville gerne være fremme tirsdag inden det blev mørkt, også fordi Rie, Ammar og Mille ville møde os der. Det gik nu rigtig godt og vi lagde til ved Q kajen kl. 15.30 efter 210 nm. da vi krydsede derude sagde plotteren på et tidspunkt 38 timer til målet og der havde vi sejlet 10. at blive indklareret her, gik nu fint uden problemer de var søde og hjælpsomme, man starter ved politiet og told som beholder vores pas, så til havne kaptajnen, hvor der betales 1340 kuroner for en vignette, plus 500 i turist skat for en måned, så tilbage til politi og told og aflevere nogle papirer som viser vi har betalt, og så får vi vores pas retur, og kunne flytte os fra Q kajen, men kl. 17,00 havde vi kastet anker i bugten ved siden af,( det kostede 150 euro at ligge på bykajen) fået motoren sat på gummibåden, og jeg var ude at prøvesejle den, da jeg så, at Rie og Ammar stod på parkerings pladsen ved havnen, så de kom om med ud om bord. De blev natten over, og kørte så videre for at besøge familie. Vi har så fået skibshund, da vi har fået lov at beholde Mille på båden. Så vi træner med at komme i og af gummibåden med hende.

6-7-2012

Korfu Mandraki sejlklup marina: Jeg sejlede hertil i går for motor hele vejen der var ikke en krusning på vandet, hvis vindmåleren kørte en gang i mellem var det fart vind ;-). Jeg gik ind i marinaen tættes på lufthavnen, der var masser af plads, ingen til at tage imod fra marinaen. Da jeg så var færdig med at gøre båden klar til at blive et sted i nogle dage, ekstra skyggenet, gummibåden på fordæk fået passarellaen monteret så Eva kunne komme om bord, kom marina kaptajnen så endelig. Det første han spurte om var om jeg havde reservation , derefter hvor mange dage jeg ville blive, da jeg så sagde 3 dage, fik jeg at vide at der ikke var plads, jeg kunne få en nat, derefter var alt optaget, de 2 andre sejlbåde som var kommet ind fik samme tur. Jeg valgte så at sejle over på nordsiden af den gamle borg, til Mandraki sejlklups marina, efter pilotten havde de ikke altid plads til gæstesejlere, men der stod en marine Kaptain og vinkede mig ind, og hjalp til med fortøjning, samtidig koster det ”kun” 100 euro for 3 dage her mod 50 pr nat i den anden. Nu skal jeg ud og prøve af hvor lang tid det tager at gå til lufthavnen der er 2,5 km, efter garmin.

4-7-2012

Lakka bugt på paxos: Jeg kom igennem broen kl. 7 i morges og gik mod Lakka, som var 40 nm. sejlads, desværre blev det for motor hele vejen, fik lige hjælp af lidt agten for tværs 2-3 m/s i et par timer ellers var det Yanmar hele vejen. Nu sejlede jeg jo hele vejen op af øst siden af både Anti Paxos og Paxos og der er rigtig mange fine ankersteder, men nu havde jeg jo bestemt mig for Lakka, og det blev det. Det er en meget malerisk bugt men også meget populær, vi ligger så tæt for anker, at der vil blive problemer, hvis vi ikke går samme vej i vore kæder, så jeg tror jeg vil fender af inden jeg går til køjs. Byen er rigtig hyggelig og jeg fejrede, at vi nok har fået solgt huset, med lang-tids spydstegt svinekød, en kande vin og en flaske vand(1½ l) det resulterer jo nok at man må op på potten en ekstra gang i nat. Desværre har Eva fået lungebetændelse derhjemme, så det bliver spændende om hun er klar til at flyve herned på lørdag.

3-7-2012

Lefkas marina: inden jeg sejlede ind i kanalen op til Leros by var jeg indstillet på at tage de 40 nm. mere op til Paxoi, men da jeg kom frem til Leros valgte jeg at gå ind i marinaen, mest fordi jeg ikke lige havde lyst til at skulle pangle med anker alene i den vind som var ved at bygge op. Havde jeg dog bare tjekket bykajen først, der var ledige pladser og der var også lagt morring liner ud, hvilket er lettere at håndtere ind ankeret når man går ind med hækken først. Noget andet er at vinden tiltog til 10 -11 m/s lige imod det retning jeg skulle så det kunne have blevet nogle lange 40 mil. Men om ikke andet så har jeg da fået en forsmag på priserne her længere nordpå 51 euro for 1 nat, så er strøm og vand gratis ;-) så det blev til aftensmad hjemme i båden. Vinden har lagt sig nu kl. 22 så jeg starter ud med at gå gennem broen kl 7 i morgen tidlig og så nord på.

2-7-2012

Tourkovigla Pt.: i bugten lige bag ved. Ja så er jeg kommet fra Messolongi, dagene der er blevet brugt til at udskifte de ting som var købt med derned, og så fik jeg lige et ekstra job i går, jeg besluttede at jeg ligeså godt kunne bruge det ”gamle” vand som var i tankene til at vaske båd i, men det kunne den gamle vandpumpe ikke lide, den ville ikke slå fra igen, den havde samme problem allerede i starten af vores tur, men der fik jeg den til at virke igen, og viste godt det var på lånt tid, så vi købte en ny på Malta, den er nu kommet i brug, selvfølgelig lå den aller længst inde ;-).Nå den blev monteret og startet op, og blev også ved at køre, det viste sig så at den laver noget mere tryk in den gamle så slangerne ved hydroforen var blevet utætte, og jeg kunne ikke få dem spændt tætte, så det endte med at hydroforen blev afmonteret, så vi kører direkte, det kan man fint, men det betyder bare, at pumpen starter, hver gang en hane åbnes.

Jeg startede ca. 10.30 og da jeg kom ud i fjorden/bugten ind til Korinth, havde jeg medvind, det var også beregnet, men der var også gammel sø fra de sidste 2 dages Ø. Vind, så det blev noget af en rulletur de 15 nm. Ud, indtil jeg kunne gå nordpå, der fik jeg til gengæld da jeg var kommet fri af området ved indsejlingen 5-6 m/s foran for tværs, dermed en ændring fra stik Ø til NW. Så jeg fik en fin tur her til bugten, hvor jeg ligger nu og nyder stilheden, og en flot sterneklar aften med fulmåne. Jeg ved ikke helt hvor langt jeg sejler i morgen, måske til Lefkas by, eller måske op til en af de små øer som ligger syd for Korfu.

29-6-2012

Messolongi:Så er jeg tilbage på båden, kom i går og som altid var ddet spændnde om alt er som det skal være, det var det heldigvis, men fik at vide at en af de andre både på broen, havde haft en rotte ombord, det ville ikke være sjovt at komme ned til. Der er varmt hernede, så skal man have lavet noget skal det være før kl.11. Som tidligere beskrevet havde jeg lavet et forsøg med at pakke skruen ind i plastikposer, for at forhindre begroning mens båden lå stille i vandet, og det virker ;-) poserne var helt begroede ( se billede på forside) men skruen er fin og ren, hvorimod akselen også ligner et eller andet loddent, så den må jeg ned og rense. Jeg håber at være klar til at sejle søndag så jeg kan komme ud, hvor der er noget mere luft.

27-6-2012 

Aalborg: Så er kufferten ved at være pakket, en ny toiletpumpe, 1 ny cockpit bruser, 1 stegepande, et par fortøjninger, et nyt vandfilter, noget marinesealer hvid og sort, fuge til teakdæk,et par sko, 3 par shorts og så en pose tøj til Eva ;-) . Så i morgen kl 7.05 går turen sydpå. og når jeg har fået monteret de forskellige reservedele, går turen op til Korfu ( ca 120 nm.) hvor Eva kommer til den 7/7.

!0-6-2012

Aalborg: Jeg har mistet de sidste beretninger jeg havde skrevet, pcen de var på gik i sort, så det er væk, så her en hurtig opdatering.

Fra Vati gik vi ud for anker dagen efter, og fik et dejligt døgn for anker. så gik turen tilbage til Messolongi, og det blev 40 nm. super sejlvejr med vinden skiftende fra foran for tværs til plat læns det sidste stykke, så en dejlig afslutning på forårs turen. Efter sidste års dårlige erfaring med Hempels prop maling, hvor propellen lignede et koralrev efter de 2 mdr. for svaj i Poros, har den i år bare fået en gang bundmaling, og så var jeg ned og pakke den ind i plastik, inden vi tog hjem, så må vi se om det virker ;-) Heldigvis er der kun 18 dage til jeg tager afsted igen :-)

24-5-2012

Vati: Vi blev i Zakintos indtil i går, ville ellers have sejlet videre Tirsdag, men det blæste op fra den retning vi havde tænkt os at sejle, så vi ventede en dag. I går morges sejlede vi op til Nikolaos som er den lille havn hvor turbådene går ud til Blue grotte, der er ikke meget der nogle få taverner, men der er stille og roligt og kun 2 andre både end os. I dag startede vi så ud mod først Poros, som vi så ændrede til Vati .Vi var lige en tur forbi Blue Grotto, der set fra vandsiden ikke ser ud af meget, og forsatte så over mod Cefalonia. Det var en noget blandet tur, først en time med lækker sejlads, lidt forand for tværs og høj sol, så kom vi helt fri af Zakintos, og fik nogle store dynninger ind næsten bag fra, så vendte vinden , vi havde set de kæmpe torden skyer som lå over Cefalonia, vi rullede genuaen ind, for at være sikker, man kan jo aldrig vide hvad der gemmer sig af luft i sådanne skyer. På et tidspunkt så det ud til at vi slap for vandet, men den gik ikke vi fik både regn og torden, heldigvis kun i en ½ times tid. Så snart vi rundede spidsen på Cefalonia, kom vi i læ for dynningerne, og vinden lagde sig næste helt, men vejret var blevet flot igen, med sol og næsten blank vand. Så vi besluttede at gå helt til Vati i stedet., men det blev lidt vildt, vi fik en time senere og resten af turen, mellem 9 0g 14 s/m på en meget spids bitte vind, og måtte tage et par slag til sidst for at komme ind til Vati. Lige da vi kom til indsejlingen af bugten, hvor byen ligger nede for enden, lagde vinden sig noget, og vi skyndte os at då rullet sejlene ind, og snakkede om at det da altid var noget når vi skulle til at lægge til kaj. Men vi blev klogere, vinden byggede op igen, og det blæste 13 da vi lagde til. Vi valgte den kaj, hvor vinden var næste lige på, den anden ville have sidevind. Så vi prøvede noget nyt, vi smed ankeret et godt stykke ude, og lod så vinden blæse os ind, på den måde kunne vi styre farten med ankeret, og det gik fint indtil Eva råbte at der ikke var mere kæde, vi manglede lige et par meter inden vi var inde, men kunne se vi ikke kom vinkelret ind, så vi fik et tov smidt i land til en mand, og så kunne vi forhale os på plads. Men vi ligger og hopper noget op og ned , men det ser ud til at være ved at lægge sig lidt nu kl 19.15, hvis ikke går vi ud for anker i stedet, da det larmer noget når bølgerne, som rammer kajen slår op under hækken på båden. Vi er lige blevet enige om, at der er blevet mindre, vandet slår ikke op over kajen mere ;-)

19-5-2012

Zakyntos: Vi ligger nu i havnen i Zakyntos, vi sejledeover i går på knap 7 timer, motorsejlede hele vejen, der var ikke altid nok vind til at holde sejlene spændt, men det gik godt med dejligt vejr igen, dog var der noget gammel sø fra gårsdagenog nattens blæsevejr, ¨så vi rullede noget når det ikke var vind nok. Men hvor er det dejligt at komme ud og sejle i en båd med nymalet bund og ren propel, særlig når man tænker tilbage på vores efterårs tur, hvor jeg næste ikke kunne banke den over 5 kp.

Vi valgte at gå over til Tsilivi, hvor Evas mor bor på et hotel, en lille tur på 6 km. Op over en høj bakke, men det var en flot tur, og det gik fint, Eva har det meget bedre og havde ingen problemer, det er bare dejligt. Stregen i regningen kom da den sidste bus, som vi regnede med at skulle tilbage med ikke er begyndt at køre endnu i år, så vi ventede til kl 21, og så gik vi da bare tilbage, hvilket var lidt træls. Men det gik fint og satte os og fik Pita med gyros og pomesfrites, en cola og en fadøl, det smagte himmelsk og kostede den nette sum af 7 euro i alt. Så sov vi også godt.

15-5- 2012

Har lige fået mig lidt frokost efter formiddagens stabassser, Græsk brød, Hollandsk gouda, Sønderjysk spegepølse, Græske Kalamata oliven og et enkelt glas kold vin til ;-) . Formiddagen arbejde stod i at rense dieseltang og skifte alle filtre som har med dieselforsyningen at gøre, sæsonen sidste år sluttede jo med motorstop på grund af den “..” pest, det der er mest træls ved det her arbejde3 er lugten af diesel. Nå men alt er skiftet tanken renset, og jeg var så heldig at der kom en tankvogn til en anden båd , så jeg kunne også få lidt, det blev iblandet det sidste af mit dieseladjektiv. Jeg døjede noget med at få motoren startet bagefter, der var kommet luft i det hele, og det er lidt svært at luft dyser ud når man sidder i cockpittet og trykker på starteren, endnu en påmindelse til at få lavet en startknap i motorrummet, det er altså smart når man er alene om bord, men til sidt fik jeg den i gang på en, og så var det ingen sag at få de andre med. Nu går den fint og ryger nemt op på 3600 rpm. Hvilken den ikke har kunnet et stykke tid; skulle nok have skiftet de filtre noget før J.

14-5-2012

Så flyder Mette Wuns igen J jeg startede tidligt med at bundmale, og kom i som sidste båd, så malingen nåede at tørre det den skulle inden søsætning. Motoren startede fint og der var køle vand på, såalt ser ud til at virke, dog hr jeg lige fundet ud af at råvandsfinteret er lidt utæt, men det bliver i morgen det bliver set på, nu skal jeg ud og have handlet lidt, alle forretningerne havde jo lukket i går.

13-5-2012

Så er båden vasket overalt udvendig, og bunden er klar til maling. måtte lige lave en reparation på kølen i bagbord side, der hvor sumpen er bygget ned i jern kølen, var spartlingen ud over slået fra, så jeg måtte i gang med feinen så jeg kunne få skåret rent og bygget et nyt lag på med en fiberspartel , afsluttet med gelkoat. Fribordet var stadig fint da det blev vasket, så hvis jeg kan komme i vandet i morgen, bliver det ikke poleret i år, men vandet perle stadig på deltog der er ikke nogen kalkaflejringer i vandlinien. Så Ultra Gross virker bare ;-). Der er 9 både som skal i i morgen, måske kan jeg komme i som den sidste, hvis det går godt med de andre, jeg satser på at nå at blive klar, ellers kan jeg først komme i onsdag.

12-5-2012

Mesalongi Marina:Så er jeg vel ankommet ned til Mette Wuns . Den var fin og tør indenbords der var ikke antydning af jordslået nogen steder, ja dynene lugtede stadig nyvaskede. Alle delene som jeg havde med overlevede også bagage håndteringen i lufthavne ne. Derimod er den godt beskidt udvendig af rødt sand fra Sahara, og teaken er blevet noget sort , men det kan jo klares med knofedt , så det går nok.

11-05 Aalborg

Så er kufferten pakket: 3 l. Glide Cruise,maler rulle, ny impeller, nyt flag, 2 nye silke dyner, 2 nye hynder til cockpit, 4 frokost tallerkener, 2 par shorts og nogle T shirts.

Sterling konkursen ramte også mig, så jeg ikke kan nå mit fly fra Kbc. til Athen, så jeg må en tur med nattoget i stedet;-( Godt råd: Lad være med at købe billet ved Flybillet .dk der er ingen hjælp overhovedet, turen var købt til at jeg skulle flyve med Sas hele vejen, men med samflyvning med Sterling fra Alborg. Eva har købt samme flyvning på onsdag direkte ved Sas og de har kontaktet hende og gjort opmærksom på ændringer så hun stadig kan nå det hele.

29-04

Om 2 uger er jeg nede ved båden igen, jeg har fået lov til at tage derned nogle dage i forvejen, så båden er poleret, bundmalet og søsat når Skraptajnen ankommer :-) Jeg har valgt at tage bundmaling med hjemmefra (Hempel glide cruise) det var det vi startede ud med i sin tid og havde gode erfaringer med, hvorimod Mille Ultimate som vi har brugt de sidste par år ikke har virket overbevisnende i Middelhhavet, i efteråret var der rigtig mange ruer på da vi kom op.

Planen for pinseferien er at sejle til Zakynthos, for at se om vi kan møde nogle af skildpaderne

Inden da skal jeg lige have poleret, bundmalet og dieseltanken renset, vi blev jo ramt af dieselpest på vores sidste tur i efteråret. Ellers er planen at bruge sommerferien på at sejle op til Koper i Slovenien, hvor hun skal på en lastbil til Kiel, hvorfra vi så sejler hende hjem tl As igen. Vi har allerede fået en plads på bro 9, den nye flydebro.

18-2: Vi kommer desværre ikke ned til båden omkring påske i år, jeg kan ikke få det til at passe med mit arbejde. Men det ser ud til, at det kan blive muligt omkring Kristi flyv dag og pinse i stedet for ( nyt ferie år) ;-) . Så på grund af, at det er blevet sværere at få ekstra fri fra arbejde, og selvfølgelig også, at vi savner lidt at sejle med vennerne herhjemme, tager vi Mette Wuns hjem efter Sommerferien. Så hvis der er nogen som kan anbefale en god vognmand vil vi gerne høre om det,

Jan H. Drejer